Hogyan indulj el a rendezvényszervezői szakmában? (x)

Akár pályakezdőként próbálgatod a szárnyaidat, akár már tapasztalt munkavállalóként döntötted el, hogy más utat választasz, ha érdekel a rendezvények világa, és szívesen dolgoznál ezen a területen, segítünk néhány tippel, hogyan érdemes belevágnod.

Mindenekelőtt tudd, hogy – talán nem is elfogulatlanul állítjuk – ez az egyik legizgalmasabb munka, bár rengeteg munkával jár, ami kitartással természetesen bőven meg is térül.

Így szerezz tapasztalatot

Mielőtt bárminek is nekiállnál, a nulladik lépés, hogy tapasztalatot szerezz. Ez persze nem könnyű, és érvényes az örök kérdés: hogyan szerezzek pályakezdőként rutint, ha mindenhol csak a tapasztalattal rendelkezőket alkalmazzák?

Nos, erre több lehetőséged is van: ha még tanulsz, akkor például csatlakozhatsz a HÖK csapatához, ahol rengeteg programot szerveznek, és így meg is van az első lépés, hogy betekints a kulisszák mögé. Láthatod, hogy milyen folyamatokon megy keresztül egy projekt az ötlettől a végső megvalósításig, majd természetesen az utómunkálatokig.

rendezvény

Ha már magad mögött tudhatod az egyetemi éveket, akkor sem maradsz tapasztalatszerzés nélkül. Számos rendezvény van, amely szervezéséhez önkénteseket keresnek, és bár pénzt egyelőre még itt sem fogsz keresni vele, de tanulni biztosan fogsz belőle.

A harmadik lehetőség, hogy professzionális módon sajátítsd el a szakmát, hogy elvégzel egy olyan online rendezvényszervezői tanfolyamot, ahol a gyakorlat mellett elméleti oktatást is kapsz.

A referenciák haszna

Amint megszerezted a szükséges tudást, a következő lépésben referenciamunkákat érdemes végezned. Ezekre tekints úgy, mint egy portfólióra: még itt sem a meggazdagodáson lesz a hangsúly, hanem azon, hogy bemutasd a szakmai hozzáértésedet. De ne aggódj, idővel meg fog térülni a befektetett energiád!

Ezeket a referenciamunkákat sem kell ingyen végezned: vagy alacsonyabb összegért, esetleg barterben is elvállalhatod őket. Nem szükséges friss tudással rögtön céget alapítani, inkább vállalj el referenciamunkákat.

Végül jöhet a cégalapítás

Miután megvan a tapasztalatod és a referenciáid, jöhet a cégalapítás.

Ha egyéni vállalkozásban fogod végezni a tevékenységedet, fontos tudnod, hogy ugyan nagyobb szabadsággal jár, mint egy társas vállalkozás esetén, azonban a felelősséged is több lesz. Ez jogi és vagyoni értelemben is érvényes.

A tevékenységi köreid közé feltétlenül vedd fel a 8230-as kódút, ez ugyanis a rendezvényszervezés TEÁOR kódja. Egyébként hivatalosan külön szakképesítés nem szükséges hozzá.

A cégalapítást követően fektess jelentős hangsúlyt a meglévő és a leendő ügyfeleiddel való kommunikációra. Szükséged lesz egy honlapra, és a közösségi médiát is érdemes használnod.

Reméljük, hogy kedvet kaptál ehhez a csodálatos szakmához!

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés