A vipcastről

A vipcast Magyarország egyik első, 2009 óta működő magyar nyelvű beszélgetős podcastja. Azoknak szól, akik igényes, érdekes, elgondolkodtató beszélgetésekre vágynak. A cél egyszerre szórakoztatni és tájékoztatni, illetve olyan embereket és trendeket bemutatni, akik / amelyek nem, vagy jelentőségükhöz képest csak kevésszer (néhány percben) férnek be a mainstream médiába.

A beszélgetések bármikor és bárhol (autóban, repülőn, metrón, buszon stb.) meghallgathatók, visszatekerhetők, de természetesen akár a számítógépnél, közvetlenül erről a weboldalról is hallgathatók a beépített lejátszó segítségével. A vipcast leegyszerűsítve tehát egy internetes „rádió”, valójában pedig egy web 2.0 technológiájú blog, amelynek bejegyzései mellé hanganyagok (a későbbiekben alkalmanként akár videók) is kerülnek. Beállíthatjuk akár azt is, hogy a friss hanganyagok automatikusan rákerüljenek az mp3-lejátszónkra vagy mobiltelefonra. (Az egyszerűen elvégezhető beállításról bővebben itt érhető el további információ.)

vipcast_podcast_samsung_galaxy_tab_alloA vipcast témái nem szűkülnek le egyetlen terület köré. Vannak portréinterjúk, máskor tudományról, internetről, médiáról beszélgetünk, vagy próbálunk hátteret adni valami mögé, ami feltehetőleg érdekelhet másokat is, időnként pedig egy különleges esemény helyszínéről jelentkezünk. Mikor mit találunk éppen olyannak, amiről szólni érdemes. És ami még nagyon fontos, hogy bármiről is esik szó, megpróbálunk mindig nagyon érthetőek lenni. Hisz a cél, hogy közelebb hozzuk a dolgokat a hallgatókhoz.

Természetesen szívesen fogadjuk a vipcast hallgatóinak, látogatóinak kéréseit is, ha szeretnének valamiről / valakiről hallani, és persze várjuk a hozzászólásokat, kommenteket az egyes hanganyagok mellé is. Használd minél többször a vipcast oldalát, és oszd meg a barátaiddal, ismerőseiddel is, hogy milyen érdekes beszélgetéseket hallottál itt!