Szókimondó 90 perc Sixx-szel, azaz Varga Attila újságíróval, a régi Index volt munkatársával, a Network4 online főszerkesztőjével (Media1, 2022.03.28 – EXTRA)

Varga Attila, ismertebb nevén Sixx, a bezárt commentcom egykori bloggere, az Index 2020 nyarán, a nagy botrányt kiváltó tömeges távozások idején lelépő médiás újságírója, a Network4 online főszerkesztője volt a Media1 vendége.

Varga Attila, Sixx, a Network4 online főszerkesztője, az Index.hu volt munkatársa.
Varga Attila, Sixx, a Network4 online főszerkesztője, az Index.hu volt munkatársa. Fotó: Huszti István

A beszélgetésből kétféle változat is készült: egy közel 50 perces, ami 11 rádióban hallható a héten, valamint egy hosszabb, másfél órás a podcastra, amiben a rádiós változattal ellentétben nem sípoljuk ki a szabadszájú, néhol kissé trágár kifejezéseket.

Itt most a hosszabb, másfél órás beszélgetés következik Varga Attilával, akivel szó esett többek között az Index átalakításáról, a tömeges távozásokról és arról, hogy ő hogyan élte meg ezt az időszakot. Sixx elmondta, hogy a 2020 nyári tömeges távozások idején ő miért nem a Telex.hu csapatához igazolt, sokat sztorizott az indexes, 16 évet átfogó időszakáról, beszélt a Network4 online főszerkesztői feladatairól, elmondta, hiányzik-e neki a korábbi munkája, a médiás újságírás, elmondta, mit gondol a közelgő, április 3-i választásokról, beszélgettünk a magyar médiapiac az elmúlt években véghez vitt átalakulásáról, de szóba került az ország helyzete, Sixx szabadszájúsága, és megannyi más téma, és persze a Network4 fizetős streaming szolgáltatása is.

A beszélgetés az alábbi lejátszó segítségével azonnal meghallgatható.

 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban

Érdemes feliratkozni a podcastra, hogy ne maradj le a következő epizódról sem!  Elérhető a podcast a Spotify-on, az Apple iTunes-ban és RSS segítségével is. Érdemes feliratkozni a Media1 hírportál napi hírlevelére is! A Media1.hu podcastja jelenleg már 11 rádióban is hallható hétről-hétre

 

Hangfelvétel igazolja az Indexre gyakorolt politikai nyomásgyakorlást: interjú Pethő Andrással, a Direkt36 munkatársával (Media1, 2022.03.21.)

Pethő András, a Direkt36 újságírója a Media1 portál podcastjának e heti vendége, akivel arról a napokban publikált hangfelvételekről és az Index.hu-val kapcsolatos múlt heti nagy tényfeltáró cikkéről esett szó, amelyből kiderül, milyen jelentős politikai nyomásnak van kitéve az Index portál, illetve hogy például 100 millió forintot kapott az Indamedia Mészáros Lőrinctől (Orbán Viktor miniszterelnök gázszerelőből lett milliárdos barátjáról), cserébe azonban Fekete-Szalóky Zoltán főszerkesztő szerint elvárható, hogy ne foglalkozzanak bizonyos dolgokkal, vagy ne olyan hangsúlyosan… A cikkben szó esik Rogán Antalról, Várkonyi Andreáról, Orbán Viktorról és sok más érdekes személyről is, úgyhogy a beszélgetésben is szó esett az ő szerepükről.

Az Index.hu szerkesztősége
Az Index.hu szerkesztősége. Fotó: Media1 / olvasótól

A teljes beszélgetés Pethő Andrással az alábbi lejátszó segítségével indítható, vagy akár le is tölthető.

Érdemes feliratkozni a podcastra, hogy ne maradj le a következő epizódról sem!  Elérhető a podcast a Spotify-on, az Apple iTunes-ban és RSS segítségével is. Érdemes feliratkozni a Media1 hírportál napi hírlevelére is! A Media1.hu podcastja jelenleg már 11 rádióban is hallható hétről-hétre

 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban

Vendégünk volt Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Group tulajdonosa, műsorvezető (Media1 2022.03.14)

A Media1 e heti podcast- és rádióműsorának vendége volt Kende-Hofherr Krisztina (KHK), a TMC Group tulajdonosa, a Forbes legmeghatározóbb női médiavezetők toplistájának idei 7. helyezettje, aki több éve előkelő helyen szerepel a toplistán.

Vendégünk ismert úgy is mint a Sláger FM műsorvezetője, de leginkább azért, mert cége számos hazai tévés híresség menedzsmentjéért felel, beleértve a hírnév-menedzsment mellett több más területet is.

Kende-Hofherr Krisztina, a TMC tulajdonosa és Szalay Dániel, a Media1 főszerkesztője
Kende-Hofherr Krisztina, a TMC tulajdonosa és Szalay Dániel, a Media1 főszerkesztője

A beszélgetés az alábbi lejátszóval indítható, de akár le is tölthető. Érdemes feliratkozni a podcastra, hogy ne maradj le a következő epizódról sem!  Elérhető a podcast a Spotify-on, az Apple iTunes-ban és RSS segítségével is. Érdemes feliratkozni a Media1 hírportál napi hírlevelére is! A Media1.hu podcastja jelenleg már 11 rádióban is hallható hétről-hétre.

 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban

Nagyüzemi hírmanipuláció az MTI-nél – Wirth Zsuzsanna, Direkt36; Debreczeni József, Közszolgálati Közalapítvány (Media1, 2022.03.07)

Wirth Zsuzsanna, a Direkt36 oknyomozó újságírója és Debreczeni József, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagja a Media1.hu hírportál podcastjának e heti két megszólalója.

Arról a két újságcikkről esett szó, ami a Direkt36-on jelent meg a napokban arról, milyen súlyos hírcenzúrák és hírmanipulációk történtek a Magyar Távirati Irodánál (MTI) az elmúlt években, és hogy olyan üzenetváltások kerültek az oknyomozó műhely birtokába, amelyek igazolják, hogy az Orbán-kormány minisztériumaiból, valamint a miniszterelnök stábjából utasítgatják, dróton rángatják az MTI munkatársait.

Az oknyomozás során kiderült az is, hogy sokszor még a kérdéseket is megszabják a közszolgálati médium munkatársainak, és kiterjedt tiltólista van a vállalatnál, miről nem lehet beszámolni, vagy mikor kell sajátos kifejezéseket használni.  A beszélgetés során Wirth Zsuzsanna ismertette, milyen témákat tiltottak le az MTI vezetői.

Debreczeni József Wirth Zsuzsa szavai kapcsán elmondta, hogy eljárást kezdeményeznek az ügy kapcsán a kuratórium tagjai, de nem sok esélyét látja, hogy a határozatot megszavazza a Fidesz, ráadásul ha meg is szavazzák, annak sem sok következménye lehet… Mi értelme így a kuratóriumnak? Erről is kérdeztük Debreceni Józsefet.

A beszélgetés az alábbi lejátszóval indítható, de akár le is tölthető. Érdemes feliratkozni a podcastra, hogy ne maradj le a következő epizódról sem!  Elérhető a podcast a Spotify-on, az Apple iTunes-ban és RSS segítségével is. Érdemes feliratkozni a Media1 hírportál napi hírlevelére is! A Media1.hu podcastja jelenleg már 11 rádióban is hallható hétről-hétre.

 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban

Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke az állami médiáról, a háborúról, médiahelyzetről, a Médiatanács elnökéről, sajtószabadságról (Media1, 2022.02.28.)

Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke nyilatkozott a Media1 legfrissebb podcast- és rádióműsorának.

Kocsi Ilona beszélt például arról a cenzúráról, amellyel nemrég találkozott a MÚOSZ az állami közmédiához tartozó MTI-nél, nem is először.

Kocsi Ilona, a MÚOSZ új elnöke
Kocsi Ilona, a MÚOSZ

Elmondta a véleményét arról az interjúról is, amelyet Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és az NMHH Médiatanácsának elnöke adott nemrégiben, és a Médiatanács elnöke többek között kijelentette, hogy senki nem várja el azt, hogy legyen független újságírás. Kocsi Ilona szerint ezzel a médiahatóság vezetője leleplezte önmagát, hogy nem akarja betartatni a médiatörvényt például a közmédiában…

Szó esett hírhamisításokról, helyreigazításokról, és a MÚOSZ elnöke beszélt az Oroszország által Ukrajna ellen indított háborúról, amit a közmédia úgy tálalt, mintha Ukrajna támadta volna meg Oroszországot, illetve orosz propagandát kezdett el visszhangozni.

És persze sok szó esett a média és az újságírók helyzetéről, de még a közelgő március 15. is szóba került.

A beszélgetés az alábbi lejátszóval indítható, de akár le is tölthető. Érdemes feliratkozni a podcastra, hogy ne maradj le a következő epizódról sem!  Elérhető a podcast a Spotify-on, az Apple iTunes-ban és RSS segítségével is. Érdemes feliratkozni a Media1 hírportál napi hírlevelére is! A Media1.hu podcastja jelenleg 10 rádióban is hallható hétről-hétre.

 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban

 

 

 

Sportos férfinak szeretnél ajándékot venni? (x)

Amikor ajándékvásárlásra kerül a sor, mindig kategorizálva választunk, észrevetted már? Vannak a konyhatündér pasik, akik egy menő késnek örülnek, vagy épp valami gourmet fűszernek. Akadnak a filmesek, akiket egy jó filmválasztással máris egy új filmes relikviával örvendeztethetünk meg. Ugye, milyen könnyű néhány férfinak ajándékot választani?

Aztán persze ott vannak a sportőrültek, és itt most szándékosan kihagyjuk a focit, mivel az már önmagában egy különálló kategória. Ha ismersz sportos férfit, akkor tudod, hogy a futás, a gyúrás, a bringázás esetleg az úszás a terepe, vagy extrém esetben akár Spartan-os is lehet. És itt jön az ajándékozás nehéz része: mit vegyél egy olyan embernek, akinek az élete szerves része a sportolás?

Az ajandek-otletek.hu csapata próbál a segítségedre sietni néhány klassz ötlettel!

Maradj a sportnál!

Mielőtt bármit vásárolnál, fogadd meg a tanácsot: olyan dolgot vegyél neki, ami a kedvenc időtöltéséhez kapcsolódik. Hiába érzed te azt, hogy a kiszemelt ajándék milyen snassz, és mennyivel klasszabb lenne egy finom bor, akkor jusson eszedbe, hogy neki a sport a fontos.

Természetesen mindenkinek erősen javallott, hogy minél rendszeresebbé tegye a testmozgást az életében, de vannak olyanok, akiknél a sport már túlmutat egy egyszerű időtöltésen. Az igazi sportrajongóknak a mozgás az életük éltető eleme, így valóban célszerű nekik ehhez kapcsolódó ajándékot venni, már amennyiben azt szeretnénk elérni, hogy az ajándékozott örüljön a meglepetésnek és adott esetben hasznát is vegye.

ajándék ötletek

Legyen sport, oké, de mégis mit vegyek?

Mielőtt lábon kihordanál egy szívinfarktust, megnyugtatunk, nem kell tízezreket költened menő futócipőkre vagy drága sportszerekre, hiszen egészen ötletes sportos ajándékkal is meg tudod lepni az ünnepeltet.

A vízálló telefontok szinte minden sportágnál jól jön, nem feltétlenül csak a vízparton veheti hasznát az ünnepelt. Akár egy kiadós zápor is elkaphatja futás közben, és akkor azért jobb védeni az okostelefont.

Természetesen nem kell véresen komolyan venni ezt a küldetést sem, így akár vicces alakú matracokkal is meg tudod lepni a nagy sportembert. Aki szeret sportolni, annak bizonyára az úszással sincs gondja, és szereti aktívan tölteni a szabadidőt, így a gumimatrac jól jöhet , ha a tóparti sportolás után egy kicsit fújni szeretne. No, nem a matracot, arra vannak tuti pumpák, de ki ne szeretne hátradőlve ringatózni a tó hullámain, miközben kifújod magad egy kiadós, megerőltető testedzés után?!

Ha szeretnél nézelődni, akkor ilyen gondolatmenetek alapján meg fogod találni a tökéletes ajándékot sportos férfiaknak az ajandek-otletek.hu virtuális üzletében!

Tárazz be ötletekből!

Még ha most csak egyik ötletedet lövöd is el, érdemes minden lehetséges ajándéktárgyat listázni, hiszen szerencsére azok, akik rendszeresen sportolnak, hosszabb élettartamra számíthatnak, így aztán könnyen kitalálható, hogy sok születésnapi, névnapi és karácsonyi ajándékot fognak bezsebelni még tőled.

Légy felkészült, és kedveskedj egy életen át szuper sportos ajándékokkal!

(x) Hirdetői tartalom

Az élelmiszer-csomagolás hasznossága (x)

Életünk folyamán szinte állandó rohanásban vagyunk. A munkára, a családra, a szabadidőre és a pihenésre szánt időt próbáljuk folyton a lehető legoptimálisabban beosztani. Érthető tehát, hogy nem mindig van lehetőségünk arra, hogy étteremben ebédeljünk. Ehhez kínálnak nagyon jó alternatívát a különböző élelmiszer-csomagolások, amelyekben könnyedén magunkkal vihetjük kedvenc ételeinket a munkahelyünkre.

Az élelmiszer-csomagolások legfontosabb jegyei

Az élelmiszer-csomagolások tekintetében fontos lehet az adott tárolóedény tartóssága. A megfelelő anyag ugyanis nemcsak az étel gyors romlását akadályozhatja meg, hanem annak szennyeződését, formájának törését, repedését, rongálódását. A csomagolóeszköz anyagának kiválasztásában nem mindegy továbbá, hogy levest, krémes süteményt, esetleg kenyeret szeretnénk-e benne tárolni, szállítani.

élelmiszer-csomagolás

Meglehetősen praktikus tud lenni, ha a csomagolóanyag egyszerűen beazonosítható és viszonylag kis helyet foglal el. Ez utóbbi esetben akár a válltáskánkban is könnyedén magunkkal vihetjük. Természetesen az sem hátrány, ha a csomagolóanyag a lehető legkisebb súlyú, hiszen így valóban csak az abban elhelyezett élelmiszer súlyával kell majd számolnunk.

Az élelmiszer-csomagolások további jellemzői

Magától értetődő, hogy mindannyiuknak más és más a célja egy-egy élelmiszer-csomagolást illetően. A csomagolótermékek palettája pedig nemcsak az anyag, a méret és a súly tekintetében, de a színek választékának összefüggésében is szinte kimeríthetetlen. Az Allinpackaging.hu minőségi tégelyeket, ételesdobozokat és egyéb tárolók széles kínálatát árulja, így érdemes szétnéznünk az oldalán.

Nem csak magánemberként lehet azonban szükségünk élelmiszer-csomagolásra. Amennyiben egy nagyobb étteremnek vagy étteremláncnak vagyunk a tulajdonosai, úgy számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy nagyobb mennyiségben rendeljünk csomagolóanyagokat. A tégelyek a lehető legváltozatosabb nyakméretben, formában és űrmértékben kaphatók az egyedi igények függvényében és azoknak megfelelően.

Az egyedi igények kielégítése

Minden esetben érdemes szem előtt tartanunk, hogy nekünk személy szerint mire van szükségünk. Nem mindegy, hogy a gyermekünk uzsonnáját szeretnénk elcsomagolni, hogy az a teljes iskolában eltöltött nap alatt se romoljon meg, vagy egy pár órás tárgyalást kell kibírnia a harapnivalónknak. Ez fogja ugyanis meghatározni a csomagolás előbbiekben felsorolt sajátosságait.

Érdemes megemlíteni, hogy léteznek univerzálisnak tekinthető csomagolások is. Ez azt jelenti, hogy egyaránt használhatók akár a vegyiparban, akár fürdőszobai termékekhez, akár kozmetikai készítmények tárolásához. Minden esetben, ha bizonytalan, tanácsos kikérnie szakértők véleményét, hogy még nagyobb eséllyel válassza az Önnek legmegfelelőbb csomagolástípust.

(x) Hirdetői tartalom

Podcast – egy eltűnő vagy felfutó műfaj? (x)

A podcast aranykora jellemzően akkor volt, amikor még a képpel rendelkező videós tartalmak nem nyertek akkora teret. Manapság viszont sokan azt állítják, hogy a vizuális tartalommal gazdagított médiák válnak igazán befutóvá a jövőben is. Van ennek vajon igazságtartalma, vagy lassan újra a reneszánsz korszakát éljük, ha podcastról van szó?
Podcast – múlt és jelen. Mi változott?

Olvass tovább