Milyen gépet válasszunk podcast szerkesztéséhez? (x)

Ha valaki igazán komolyan szeretne podcastekkel foglalkozni, akkor a számára már nem lesz elég egy átlagos felhasználású alapgép. Ezért fontos tudni, milyet érdemes választani, és milyen árkategóriában éri meg erre a célra vásárolni?

Lényeges a videokártya és a tárhely minősége

A podcasteket megfelelően szerkeszteni kell, ez különféle vágásokkal és hangsávalakításokkal jár. A legtöbb vágóprogram pedig „izmos” gépet kíván, főleg, ha több órányi anyagot készülünk feldolgozni. Ahhoz, hogy megfelelően működjenek például az Adobe Premier Próhoz hasonló programok, érdemes erős hardverrel rendelkező gépet választanunk. Például egy jobb gamer gép is megfelelő lehet.

Nagy tárhelykapacitás és megfelelő SSD tár

Előbbi akkor is fontos, ha külső tárhelyen vagy a felhőben tároljuk anyagainkat. Bármi történhet, ami miatt szükségünk lehet rá. A legtöbb vágó és effektező program egyébként is képes jelentős helyet elfoglalni, tehát ne elégedjünk meg egy alap 500 gigabájtos számítógéppel. A SDD-vel is hasonló a helyzet. Minél több SSD tárhelyes a gép, annál megfelelőbb lesz nekünk, vagyis az 512 gigásnál ne nagyon adjuk alább. A hangfájlok kristálytiszta minőségben egyébként is több gigányi helyet elfoglalnak. Tehát minél több a gyorsítótár, annál gyorsabban tudunk mi magunk is dolgozni.

podcast szerkesztése házi stúdióban

PC vagy laptop legyen?

Sokan meggyőződéssel ragaszkodnak a PC-hez, mondván az könnyebben bővíthető, tehát ár-érték arányban jobban megéri. Pedig manapság már komplett és komoly munkaállomások állnak rendelkezésre laptopból is. Ezek sokkal mobilabbak, nem kényszerítenek minket a négy fal közé, az asztal mögé, ráadásul már bőven felveszik a versenyt erősségben a PC-kkel. Ebből adódóan, aki komolyan szeretne podcastekkel foglalkozni, azok számára is meggyőző specifikációkkal lehet ma már olyan laptopokat kapni, amik még könnyen bővíthetek is.

A Dell Inspiron modelljei például pont ilyenek. Eleve a Dell elsősorban munkagépekre specializálta magát, üzleti gépei a legismertebbek világszerte, pont azért, mert rendkívül erősek és stabilak. Ezért a Dell márkát bátran lehet ajánlani ilyen munkákhoz.

(X) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés