Media1 2020.08.17: Hogyan tovább az Index szétesése után? Pásztor Andrással és Baka F. Zoltánnal (Mfor), valamint Uj Péterrel, a 444.hu főszerkesztőjével beszélgettünk

Az Index és az Indamedia irodájának homlokzata

A Media1 legutóbbi, 2020. augusztus 17-i, mintegy 50 perces műsorában Baka F. Zoltánnal, az Mfor-Privátbankár lapcsoport nemrégiben kinevezett főszerkesztőjével, továbbá Pásztor Andrással, az Mfor ügyvezetőjével és Uj Péterrel, a 444.hu alapító-főszerkesztőjével beszélgetünk az Index körül kirobbant botrányról, illetve a lap jelenéről, jövőjéről, és a távozó indexesek tervezett lapjáról, de hosszan beszélgettünk az előfizetéses alapú tartalomszolgáltatás, a paywallok jövőjéről is.

Egy hónappal ezelőtt zajlottak ezek a forradalmi változások az Indexnél, arra számítottam, hogy ha tényleg olyan komolyan gondolták, hogy szakítani kell azzal a vezetéssel, akkor mostanra valamit látni fogunk abból, hogy mi a koncepció – mondta el a beszélgetésben Baka Zoltán, akit aggodalommal tölt el, hogy az új Index főnixmadárszerű újjáalakulása hosszú ideig tart.

Pásztor András szerint ebből az aspektusból nézve az idő egy kényszerítő tényező, mert ilyen esetekben – például a Népszabadság vagy a régi Origo esetében is – van egy olyan felfutó közhangulat, amit meg kell lovagolni.

„Ez a közhangulat egy idő után elapad vagy megváltozik. Vagy az olvasók kezdenek más témák iránt fogékonyak lenni, más kezdi el őket foglalkoztatni. Ilyen értelemben minden egyes hét egy elvesztegetett hét”

– mondta Pásztor András, aki ugyanakkor megértően hozzátette: tudja, hogy ilyenkor nem könnyű újraszerveződni és egy új projektbe belefogni. Baka Zoltán a korrektség kedvéért elismételte, hogy sok indexes még a felmondási idejét tölti, ami nagyban megnehezíti, hogy rögtön belevágjanak az új oldal létrehozásába.

Szeptemberben azonban mindenképpen történnie kell valaminek, ha át akarják menteni a tudást – tette hozzá.

A műsorban többször is szóba került a szlovák Dennik N, mely némiképp hasonló helyzetből jött létre mint amibe most a távozó indexesek kerültek. Az oldal fizetős tartalmakat kínál, és egyre nagyobb siker. Megbeszéltük azt is, milyen tanulságai vannak a szlovák példának és hogy az ő sikerük mennyiben lehet átültethető a magyar helyzetre.

A Media1 műsorának második felében Uj Péter, a 444 alapító-főszerkesztője megerősítette azt a  hírt, hogy több a blog.hu-n publikáló szerző, szervezet is náluk folytatja. (A blog.hu az Indamediához tartozik, mely fele részben Vaszily Miklós kormányközeli médiavállalkozóé.) Mint Uj Péter elmondta: többen is megkeresték őket, de technikailag nincsenek felkészülve nagyon sok blog átvételére, egyelőre 3-4 blog landol náluk. A Helsinki Bizottság blogja pénteken már élesedett is.

Az utóbbi időben szóba került, hogy a 444 valamiféle együttműködést ajánlott fel az egykori indexeseknek. Uj Péter a mentőhajó méretével – azaz azzal kapcsolatban, hogy hány újságírót tudnának felvenni – elmondta: egyelőre nincsenek ilyen keretek, igyekeznek tojáshéjon járva kommunikálni, nehogy valaki túl offenzívnak érezze a kommunikációjukat. Együtt kellene kigyúrniuk a kereteket, de az egykori indexeseknek kell eldönteniük, merre szeretnének tartani – mondta a 444 főszerkesztője a Media1 műsorának kérdésére. Uj Péter szavai szerint ha van elvi nyitottság, akkor lehet azon elgondolkodni, milyen keretek között lehet elindítani egy új projektet.

„Egy ilyen projektet nem úgy kell felépíteni, hogy a most létező 444-be berakunk öt indexest vagy tízet vagy tizenötöt, mert ez nem bírna el nagyon sok embert a mai formájában. Akkor össze kell rakni egy nagyobb projektet, ami akár negyven embert is elbír. Annál nagyobbat szerintem nagyon nehéz lenne vagy szinte lehetetlen”

– fogalmazott Uj Péter, aki korábban hosszú éveken át volt az Index főszerkesztője. Hozzátette: egyelőre szigorúan elvi felvetésről van szó.

Megkérdeztük azt is, milyen helyzetben van most a 444, hiszen korábban úgy tűnt, ott sem túl jó a helyzet, komoly pénzügyi veszteségeik voltak. Uj Péter optimistán nyilatkozott. Hogy pontosan mit, az az a műsor hangfelvételéből szintén kiderül.

 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban

A Media1 korábbi műsorainak vendége volt Gerényi Gábor, a Gerényi-terv kidolgozója, Munk Veronika, az Index azóta távozó főszerkesztő-helyettese, valamint Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnökének másfél órás interjúja is a Media1 műsorában került adásba. A Gerényi és a Munk interjúk ITT, a Bodolai-interjú ITT hallgatható vissza.

Sajnos Dull Szabolcsot, az elbocsátott főszerkesztőt egyelőre hiába próbáltuk többször is meginvitálni a műsorba, mert azzal hárította megkereséseinket, hogy jelenleg nem akar interjút adni.

A Media1 következő műsora augusztus 31-én, 19 órakor jelentkezik a Spirit FM frekvenciáján a budapesti 87,7 MHz-en, valamint a spiritfm.hu-n streaminggel, majd az adás felkerül a podcastra.

Ha még nem tetted meg, gyorsan lájkold a vipcast.hu Facebook-oldalát és iratkozz fel teljesen ingyenesen a podcastra is, hogy ne maradj le a következő hanganyagokról! Feliratkozhatsz a podcastra a Spotify-on és az Apple iTunes-on is, de megtalálod a főbb podcast programokban, például a Google Podcastsban és a TuneIn-ban. Iratkozz fel a Media1.hu hírlevelére a hírportál főoldalán, és lájkold vagy kövesd a Media1 Facebook-oldalát is.

Innovatív bőrgyógyászati kezelések (x)

Vannak olyan lézeres szolgáltatások, amelyek nem csak szépészeti beavatkozásként funkcionálnak, de egyben egészségmegőrző kezeléseknek is minősülnek. Arról nem is beszélve, hogy nyugodt, pihentető szállodai környezetben vehetünk részt rajtuk, így azt kell, hogy mondjuk, hogy ezek az eljárások komplett kényelmi programokká nőtték ki magukat. A következő cikkben néhány innovatív, lézeres bőrgyógyászati kezelésről olvashat.

Örökké fiatal

A vágy, hogy örökké fiatalok maradjunk, egy új piacot kreált, aminek elsődleges célja a korosodást megállító professzionális kezelések létrehozása. A lézertechnológia mára olyan tudományosan is bebizonyított módszert tudhat magáénak, ami a bőr természetes visszaállítását helyezi középpontba.

Ezek közé a kezelések közé sorolható például a terhességi csíkok és az akne lézeres kezelése, a ránceltávolító és bőrmegújító kezelés – TwinlightTM, a Face Lifting, az AgePrevent arckondicionáló vagy a Smooth Eye szemkörnyékkezelés is.

A Face Lifting kezelés hatása

A nem ráncos, de tónusát vesztett arcbőr kezelésének fő módszere az ún. Face Lifting, amely egy különleges lézertechnológiával dolgozik.

A Fotona 4DTM egy olyan műtéti beavatkozást nem igénylő lézeres kezeléssorozat, ami az arc szájüregi részének és külső felületének kezelésében segédkezik. Az ún. Face Lifting arcfeszesítő hatást a kollagénrostok teljes mértékű összehúzódásával érhetjük el.

Hotel Európa Fit****

A kezelés tulajdonképpen kétféle lézersugár hullámhosszát is hasznosítja, az Er:YAG és az Nd:YAG lézersugarakét. A különböző életkori változások ellen 4 eltérő kezelési mód alkalmazható, amelyek szintén különböző szinteken hatnak; mélyen, a középső és felszíni bőr kötőszövetét megcélozva.

A 4 dimenzió természetesen 4-féle kezelési móddal hozható összefüggésbe. Ezek a SmoothLiftin™, FRAC3™, PIANO™ és a SupErficial™.

A hévízi Hotel Európa fit**** nőgyógyászati lézerkezelései is kiemelhetőek, így nem csak a bőrgyógyászat területén került forradalmasításra a módszer. Habár jóllehet, itt bizonyos mértékben eltérőek a kezelések is.

Lézeres kezelések koronavírus idején

Mielőtt bármilyen kezelést is igénybe veszünk, érdemes meggyőződni, hogy mennyire felelősségteljes az adott intézmény.

Szerencsére az Európafitben mindenre fokozottan figyelnek. Például a diszpécseri pultnál másfél méter távolságot kell tartani, a pultnál pedig csak egy páciens (és kísérője) tartózkodhat egy időben. A kezelőhelyiségek folyamatosan fertőtlenítve vannak, valamint valamennyi munkatársuk maszkot visel.

Ha rászánta magát egy fiatalító kezelésre, akkor ügyeljen arra, hogy 15 perccel hamarabb érkezzen, és a szálloda lobbijában várakozzon a torlódás elkerülése érdekében!

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a vipcast készítette.

Költözés vagy költöztetés (x)

A költözés folyamata nem csupán lelkileg viseli meg az embert, hanem pénzügyileg is igen komoly összegekkel járhat a folyamat. Nagyon sokan a költségeket úgy próbálják alacsonyan tartani, hogy saját maguk, esetleg családtagok vagy barátok segítségét kérik a holmi átköltöztetésében. Azonban nem minden esetben igaz, hogy olcsóbb ezt a megoldást választani, mint költöztető cég segítségét igénybe venni.

Költözés lebonyolítása egyénileg

Nem lehet elvitatni, hogy az esetek jelentős többségében pénzügyi megfontolás áll annak hátterében, hogy a költözők maguk intézik az ingóságaik átszállítását. Azonban mielőtt erre sor kerülne, érdemes egy előzetes kalkulációt készíteni, hogy valójában mennyibe is fog kerülni a művelet. Például a legkevesebb esetben elegendő egy átlagos családi személyautó a teljes felszerelésnek, ezért minimum többet kell fordulni a két cím között. Aztán ott vannak a bútorok és a nagyobb háztartási gépek is, melyek igen kis eséllyel férnek be a csomagtartóba, a tetőcsomagtartón szállítani pedig nem biztos, hogy jó ötlet.

visszük.hu, költöztetés

Ekkor felmerül, hogy utánfutót vagy furgont kell bérelni, amiket jól megpakolva kevesebbet kell fordulni. Ugyanakkor pénzügyileg komolyabban ajánlott erre a lépésre készülni, hiszen itt már nem csupán az üzemanyag lesz a költség, hanem a bérlési díj szintén tétel, valamint kauciót is kell a legtöbb bérlőcégnél fizetni.

Éppen ezért érdemes kiszámolni a várható költségeket, majd átgondolni, akár egy árajánlatkérés után, hogy tényleg megéri-e inkább családilag kivitelezni a költözést, annak minden anyagi és stresszes oldalával együtt, vagy jobb lenne-e igénybe venni egy költöztető cég segítségét.

Költöztető céggel költözés

Mielőtt bármelyik költöztető céget megbíznád azzal a nemes feladattal, hogy az ingóságaidat szállítsa a régi címedről az újra, érdemes egy kicsit a cég körmére nézni. Ugyanis nem minden cég képes megfelelő színvonalon teljesíteni a költöztetést. Ahhoz pedig, hogy biztos lehess abban, hogy sem kellemetlen pillanatok, sem anyagi kár nem fog érni a választott költöztető cég miatt, érdemes utánajárni a referenciáinak.

Először is a választott cég weboldalát ajánlott szemügyre venni, hiszen a megbízható és megfelelő színvonalon dolgozó szolgáltatók szívesen teszik ki a honlapjukra a vásárlói véleményeket. Ezenfelül szintén érdemes egy pillantást vetni a Google Cégemben kapott értékelésekre, valamint a Facebookon a megbízók véleményére.

Valamint szintén jó jelző, hogy a kapcsolattartó mennyire kezel partnerként, mennyire megbízható a géppark, és van-e kellő tapasztalat. Ha mindezek rendben vannak, akkor biztos lehetsz benne, hogy a holmidat sérülésmentesen fogják az egyik címről a másikra költöztetni.

Amennyiben te is épp költözködni készülsz, és profi költöztető csapat segítségét kérnéd, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu szakembereivel!

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Vipcast készítette

Zenélő, forgó babajáték a kiságyra (x)

Az újszülöttek az első időszakban a nap legnagyobb részét alvással töltik. Ha ébren vannak, akkor sem csak szemlélődnek, hanem tanulnak, tapasztalatot szereznek a külvilágról. A csecsemők nem érzékelik még a teljes színskálát, és csak közelre látnak, ezért érdemes a kiságy környékét játékokkal körbevenni, amik lekötik a figyelmüket. Minden, a közelükben elhelyezett színes, puha, zenélő, forgó játék elősegíti a látás, a hallás, a szem és kéz koordinációját.

A körbe forgó zenélő játék a kiságyak megszokott kiegészítője. Nem csak megszokásból került a legismertebb babaholmik közé, igen fontos szerepe van a kicsi babák fejlesztésében és megnyugtatásában is. Érdemes már a babaszoba berendezése során, a kiságy megvásárlásával egy időben beszerezni és felszerelni a kiságy oldalára. A pihentető alvás érdekében rögzítjük oda, mivel a rajta lévő színes figurák és a többféle dallam gyorsan álomba tudja ringatni őket.

Zenél és forog, a babák szeretik – mi az?

Működés közben a forgó kedves dallamokat játszik, folyton változó színes figurái szórakoztatják a kicsiket. Kellemes dallamokkal kelti fel a babák érdeklődését, akik a figurákra fókuszálnak, ez fejleszti a látást, tér- és formaérzékelést. Minél többféle dallamot játszik, annál jobb, mert nem unja meg a család. A baba nyújtózkodik, és megpróbálja elérni a játékokat. Mivel előszeretettel kóstolják meg a figurákat, minden elemnek a legszigorúbb szabványoknak kell megfelelnie, így az sem probléma, ha végül sikerül nekik.

Ügyelni kell a biztonságos felfüggesztésre, hogy a kicsik ne tudják lerántani vagy belegabalyodni. Amikor fel tudnak már ülni, a forgó részt szereljük le, mert magukra ránthatják, ettől a zenélő rész tovább használható. A plüss-, műanyag vagy textilfigurák is különálló játékként használhatóak tovább, ebben az egyszerű szerkezetben számtalan lehetőség rejlik.

babylion.hu gyerekjáték

Milyet választanál?

A forgó elektronikus vagy felhúzhatós kivitelben kapható. Az elemes szerkezetek öt-tíz percig zenélnek. Természethangot, szívhangot vagy tengermorajlást is imitálhatnak, de általában különféle dallamok szerepelnek a repertoárban.

A mechanikus fajták általában csak egy dallamot játszanak le, azt is rövidebb ideig. A modernebb kivitelű forgók távirányítóval vezérelhetők, és létezik sírásérzékelővel ellátott kivitel is, ami automatikusan bekapcsol a babasírásra. Bizonyos fajták éjszakai fényként is használatosak, így mindenki el tudja dönteni, mire van szüksége. De ha ilyen extrák nincsenek a forgón, az sem tragédia, mivel az alapfunkciót, a baba szórakoztatását és megnyugtatását a legegyszerűbb is el tudja látni.

A Baby Lion áruházban a babás termékek nagy választékát találjátok. Többféle kedves figurával díszített forgó közül válogathattok, hogy minden stílusú gyerekszobába találjatok egyet. A babaszoba berendezése és a babás eszközök beszerzése során érdemes az áruház kínálatát böngészgetni.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Vipcast készítette

Lélegzetelállító kamionok és munkagépek élethű másai (x)

Az országutakról ismert munkagépek és kamionok élethű másainak számító igényes makettek összeállítása felettébb izgalmas és szórakoztató elfoglaltságnak bizonyulhat. Ezek a gépek ugyanis valóságos remekműnek számítanak.

A cikk keretei között azzal kapcsolatban igyekszünk majd néhány tippet adni, hogy melyik kamion- és munkagépmodellek és -makettek összeállításába foghatunk bele, nem beszélve a különféle vontatókról.

A robosztus kamionok és munkagépek látványában időnként muszáj gyönyörködni

Lenyűgöző mérnöki munka, felbecsülhetetlen mértékű erő, illetve hajszálpontosan megkomponált menetdinamika tud sugározni egy-egy remekbe szabott kamionból, illetve munkagépből. Aki csak egy kicsit is érdeklődik a haszongépjárművek iránt, egyszerűen nem tud nem rájuk csodálkozni.

Annál is inkább, mivel a modern technológia és tervezői szoftverek segítségével egyre esztétikusabb modellek gördülnek le a gyártósorról. Akár az országúton közlekedő kamionok, akár a földmunkákat végző munkagépek élethű mását megalkotni izgalmas elfoglaltságnak bizonyulhat.

Kedvenc kamionunk vagy munkagépünk élethű mását bármikor megalkothatjuk

Számunkra melyik kamion a legszebb? A mindig markáns külsejű Scania, az elegáns Mercedes Actros vagy az erős és megbízható Volvo? Vagy éppenséggel a régebbi, klasszikusnak számító modellek hoznak minket lázba, mint mondjuk egy nyerges Iveco?

Persze az sincs kizárva, hogy sokkal inkább egy munkagép élethű változatának az összerakásába kezdenénk inkább. Nem kevés izgalmat jelenthet példának okáért egy lánctalpas rakodó vagy például egy gumikerekes kotró rakodógép megalkotása.

Valószínűleg mindenkinél hosszú a lista. Így sokkal inkább azt a legnehezebb eldönteni, hogy melyik gép legyen az első, amit összerakunk. A mi tippünk az, hogy hallgassunk a szívünkre, és válasszunk elsőkörben egy régi-régi kedvencet.

A kamionok mellett bizony a vontatókból is akad választék bőven

Mostanáig beszéltünk már kamionokról és munkagépekről, ugyanakkor a nyerges vontatók még nem kerültek szóba. Holott nem kevés izgalmat jelenthet akár egy billencs, egy ponyvás vagy mondjuk egy fahordásra kitalált vontatónak az összerakása is.

Itt is ugyanazt tudjuk mondani, a bőséges kínálat valósággal zavarba ejti az embert. Leginkább azt lesz tehát a legnehezebb eldönteni, hogy mibe fogjunk majd elsőkörben. Persze ha megvan a kedvenc kamionunk, akkor már nem is lesz olyannyira nehéz vontatót találni hozzá.

A legfontosabb itt is, hogy hallgassunk a szívünkre, és kezdjünk egy igazi kedvenccel. Az első sikerélmények hatására pedig jó eséllyel meg fog jönni a kedvünk a további alkotásokhoz is. Így szép sorban kipipálhatjuk majd a kamionok mellett az ismertebb vontatótípusokat is.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Vipcast készítette.

Supreme itt, Supreme ott, mindenhol tombol a Supreme-őrület! (x)

Tulajdonképpen elmondható, hogy aki nem egy szikla alatt töltötte eddig a mindennapjait, az bizony már hallott a Supreme márkáról. Az amerikai cég már egészen régóta létezik, és manapság már nem csupán eredeti célközönsége hordja a logójukkal ellátott ruhákat, cipőket és használja termékeiket. A következőkben röviden szeretnénk mesélni a cégről, bevezetni a márka kultuszába és körüljárni a tényt, hogy ezzel a márkajelzéssel szinte már bármit meg lehet találni a piacon.

Szinte bármit meg lehet találni?

Bizony, nem viccelünk! Ruhák, cipők, telefontokok, gördeszkák, szerszámosládák, gitárok, kiegészítők és minden egyéb. A Supreme márka éppen akkora rajongótáborral bír a divatszakmában, mint a legmenőbb divatmárkák, például a Louis Vuitton.

Ez az a márka, amely rengeteg különleges, híres művésszel kötött szerződést, elterjedésük talán ennek is köszönhető. Ráadásul a Supreme nem gagyi termékekkel akarja kiszúrni vásárlói szemét, ezt igazolja az a tény is, hogy a nemzetközileg elismert árverő cégnél, a Christie’s-nél 2018-ban különféle árveréseken összesen majdnem 1 millió dollár folyt be, csupán ezen márka tárgyainak eladásából.

Röviden a Supreme-ről

A Supreme tehát egy nagyon népszerű márka, amelyet megannyian szeretnek. Mi vajon a sikerének titka? Honnan indult a Supreme márka?

Ahogyan azt már a bejegyzésünk elején is említettük, ez a gyártó bizony régóta dobja piacra termékeit. New Manhattanben nyitották meg első boltjukat 24 évvel ezelőtt. A bolt eredetileg a deszkások igényeinek akart eleget tenni termékeikkel, ám ahogy telt az idő, a Supreme ismertebb lett, így egyre többen választották. A boltot is úgy tervezték, hogy akár deszkázás közben is be lehessen térni, akadálymentesen körbejárva.

A cég egymás után nyitotta meg az üzleteit világszerte, ahogy egyre elterjedtebbé és keresetebbé vált. A Supreme márka termékeinek hordásával a legtöbben úgy érzik, ők különlegesebbek, mint az átlag, ez pedig a különleges dizájnnak köszönhető. Az exkluzív, különleges külsejű kiegészítők között pedig megtalálhatod azt, amire a leginkább szükséged van!

Egy kiegészítő, ami neked is tetszhet

Az összes létező kiegészítő közül a legfontosabbak azok, amelyek könnyebbé teszik az életünket. Melyik az, amelyre mindenkinek szüksége van? A modern korban ez biztosan a telefontok.

Infinity tokok - Supreme

Nem mindegy azonban, hogy milyet választasz! Az egyszerű, olcsó tokok sajnos annyira különlegesek, mint a koppintott Supreme termékek. Ha szeretnél minőségi, mégis Supreme logóval ellátott telefontokot beszerezni, akkor nézz körül az INFINITY Tokok oldalán, ahol más mobilkiegészítő mellett ilyet is találhatsz!

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a vipcast készítette.

Éveken át tartó tündöklés a lemosható vászonképekkel (x)

A vászonképek közül ma már nagyon sokfélével találkozhatunk. Ezek nem csupán külsejükben, formájukban és megjelenésükben különböznek, de minőségük és elkészítésük technológiája sem egyforma. Ha valóban utánajárunk és gondot fordítunk a megfelelő vászonkép kiválasztására, akkor biztosak lehetünk benne, hogy éveken át ékesíteni fogja otthonunkat.

A vászonképek sajátossága

A divatjamúlt képkeretes fényképek helyett sokkal keresettebbek ma már a vászonképek. Ennek oka, hogy valóban modernek, elegánsak és rengeteg variáció közül válogathatunk. A legnépszerűbbek a többrészes, a mozaik- és a montázsképek, amelyek nem csupán egyféle megoldást kínálnak, hanem lehetőségünk van annyiféle megoldás közül választani, amennyit csak el tudunk képzelni. Tehát egyszerűen csak el kell képzelnünk és a szakemberek segítségével megterveznünk álmaink képét, amely hamarosan a mi otthonunkat is díszítheti.

Azonban cseppet sem mindegy, hogy milyen vászonképet választunk, hiszen az is nagyon fontos, hogy ne csak 1-2 évig, hanem akár 10 éven keresztül is ugyanolyan pompában tündököljön. Éppen ezért jó, ha tisztában vagyunk néhány jellemzővel, amelyek meghatározzák ezen képek minőségét. Az első szempont maga a vászon. A vászon esetében fontos, hogy ne törjön és ne nyúljon. A nyomat pedig élénk és éles legyen, gazdag színekkel, hiszen csak így nyújthat élethű megjelenést. Valamint nagyon fontos a vakráma minősége is, ugyanis ez teszi lehetővé a falra való akasztását. Ezért érdemes olyan anyagot választani, amely rendkívül tartós és időtálló.

De emellett egyre inkább elterjedtek a lemosható vászonképek is, amelyek igazi különlegességnek számítanak, és rendkívül praktikusak is. Amennyiben kíváncsi vagy a lemosható vászonképekre, nézz körül a vaszonkep.hu oldalán!

vászonkép

Lemosható és környezetbarát vászonképek

A vászonképek esetében tehát van lehetőség arra, hogy a vászon lemosható legyen, ami számos előnnyel jár. Ugyanis egyszerű és könnyű a tisztítása, elegendő hozzá csupán egy vizes rongy, és néhány törlés után újra tündökölni fog, akár új korában. De aki nagyon alapos szeretne lenni, akár enyhébb tisztítószerekkel is megtisztíthatja, ez sem fog kárt okozni a vászonban.

Továbbá vannak olyan vászonképek is, amelyek amellett, hogy lemoshatók, egyben környezetbarátak is. Ez úgy lehetséges, hogy a nyomat antiallergén anyagból készül. Így bátran felkerülhetnek a kórházak, óvodák és iskolák falára is, hiszen semmiféle káros anyagot nem tartalmaznak. Ezzel pedig egy kis színt hozhatnak a már említett intézményekbe. Továbbá ez azt is jelenti, hogy a vászon anyaga rendkívül strapabíró, így pedig jó pár évig marad makulátlan.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a vipcast készítette