Költözés vagy költöztetés (x)

A költözés folyamata nem csupán lelkileg viseli meg az embert, hanem pénzügyileg is igen komoly összegekkel járhat a folyamat. Nagyon sokan a költségeket úgy próbálják alacsonyan tartani, hogy saját maguk, esetleg családtagok vagy barátok segítségét kérik a holmi átköltöztetésében. Azonban nem minden esetben igaz, hogy olcsóbb ezt a megoldást választani, mint költöztető cég segítségét igénybe venni.

Költözés lebonyolítása egyénileg

Nem lehet elvitatni, hogy az esetek jelentős többségében pénzügyi megfontolás áll annak hátterében, hogy a költözők maguk intézik az ingóságaik átszállítását. Azonban mielőtt erre sor kerülne, érdemes egy előzetes kalkulációt készíteni, hogy valójában mennyibe is fog kerülni a művelet. Például a legkevesebb esetben elegendő egy átlagos családi személyautó a teljes felszerelésnek, ezért minimum többet kell fordulni a két cím között. Aztán ott vannak a bútorok és a nagyobb háztartási gépek is, melyek igen kis eséllyel férnek be a csomagtartóba, a tetőcsomagtartón szállítani pedig nem biztos, hogy jó ötlet.

visszük.hu, költöztetés

Ekkor felmerül, hogy utánfutót vagy furgont kell bérelni, amiket jól megpakolva kevesebbet kell fordulni. Ugyanakkor pénzügyileg komolyabban ajánlott erre a lépésre készülni, hiszen itt már nem csupán az üzemanyag lesz a költség, hanem a bérlési díj szintén tétel, valamint kauciót is kell a legtöbb bérlőcégnél fizetni.

Éppen ezért érdemes kiszámolni a várható költségeket, majd átgondolni, akár egy árajánlatkérés után, hogy tényleg megéri-e inkább családilag kivitelezni a költözést, annak minden anyagi és stresszes oldalával együtt, vagy jobb lenne-e igénybe venni egy költöztető cég segítségét.

Költöztető céggel költözés

Mielőtt bármelyik költöztető céget megbíznád azzal a nemes feladattal, hogy az ingóságaidat szállítsa a régi címedről az újra, érdemes egy kicsit a cég körmére nézni. Ugyanis nem minden cég képes megfelelő színvonalon teljesíteni a költöztetést. Ahhoz pedig, hogy biztos lehess abban, hogy sem kellemetlen pillanatok, sem anyagi kár nem fog érni a választott költöztető cég miatt, érdemes utánajárni a referenciáinak.

Először is a választott cég weboldalát ajánlott szemügyre venni, hiszen a megbízható és megfelelő színvonalon dolgozó szolgáltatók szívesen teszik ki a honlapjukra a vásárlói véleményeket. Ezenfelül szintén érdemes egy pillantást vetni a Google Cégemben kapott értékelésekre, valamint a Facebookon a megbízók véleményére.

Valamint szintén jó jelző, hogy a kapcsolattartó mennyire kezel partnerként, mennyire megbízható a géppark, és van-e kellő tapasztalat. Ha mindezek rendben vannak, akkor biztos lehetsz benne, hogy a holmidat sérülésmentesen fogják az egyik címről a másikra költöztetni.

Amennyiben te is épp költözködni készülsz, és profi költöztető csapat segítségét kérnéd, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu szakembereivel!

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Vipcast készítette

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés