80 perc Vágó Istvánnal televíziózásról, médiaszabadságról és arról, mikor volt jobb, a Kádár- vagy az Orbán-rendszerben (Media1, 2022.11.21.)

80 perces exkluzív interjút készített a Media1 Podcast Vágó István egykori televíziós műsorvezetővel (Legyen Ön is milliomos!, Álljunk meg egy szóra, Van benne valami, Mindent vagy semmit, Kerékbár, Pókerarc stb.), aki az elmúlt években a televíziózással felhagyva mint közéleti szereplő, a DK (Demokratikus Koalíció) politikusa szerepel időnként különféle műsorokban, illetve nagyon aktív a Facebookon is.

Vágó István a Legyen Ön is milliomosban az RTL Klub képernyőjén
Vágó István a Legyen Ön is milliomosban az RTL Klub képernyőjén

Beszélgettünk a tévézésről, az MTV-s kezdetektől a tévés karrierjének TV2-nél történő lezárultáig sok mindenről, de természetesen nem kerültük ki a médiapolitikával kapcsolatos kérdéseket sem. Vágó István elmondta, mit gondol arról, mikor volt jobb, a Kádár vagy az Orbán-rendszerben, de szóba került az is, van-e stratégiája az ellenzéknek, hogy a 2010 óta folyamatosan újra- és újraválasztott Orbán-kormányt egyszer legyőzze. Szóba került az eddig 97 országot felkereső Vágó Istvánnal az utazás, a nyelvtanulás (Vágó egészen extrém mennyiségű nyelvet sajátított el), és elárulta azt is, miért nem költözött el Magyarországról.

Vágó István az 1975-ös Riporter kerestetik című műsorban
Vágó István az 1975-ös Riporter kerestetik című műsorban. Fotó: Fortepan / Urbán Tamás

A beszélgetésünk az egykori „kvízprofesszorral” az alábbi lejátszó segítségével indítható.

 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban

Néhány hete a tudás alapú vetélkedők egyik másik ismert műsorvezetője, Gundel Takács Gábor is a Media1 vendége volt, a vele készült beszélgetésünk itt érhető el

A Géniusz kulisszatitkai – vendégünk volt Gundel Takács Gábor, az ATV műveltségi vetélkedőjének műsorvezetője

Érdemes feliratkozni a vipcast powered by Media1 Podcastra! Elérhető a podcast Spotify-on, iTunes-on, Google Podcastben és más podcast platformokon keresztül is.

Vágvölgyi B. András, a ferencvárosi 9 magazin rehabilitált főszerkesztője a Media1-ben (2022.10.31.)

Nemrég visszahelyezték Vágvölgyi B. András újságírót a ferencvárosi kerületi lap, a 9 magazin élére, ahonnan Hagymási Zoltán ügyvezető Baranyi Krisztina polgármester tudta és egyetértése nélkül váltotta le arra hivatkozva, hogy Vágvölgyi nem jelent meg a munkahelyén. Vágvölgyi B. Andrással a leváltásáról és a rehabilitása mellett sok minden másról is beszélgettünk.

Vágvölgyi B. András újságíró, a 9 magazin rehabilitált főszerkesztője
Vágvölgyi B. András újságíró, a 9 magazin rehabilitált főszerkesztője.
Fotó : eirodalom.ro

A beszélgetés Vágvölgyi B. Andrással az alábbi lejátszóval indítható.

(A felvétel még néhány héttel az előtt készült, hogy Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester ATV-s szereplése körül vita alakult ki, amiért a kecsked*gós videót készítő PestiSrácok egyik munkatársával nem volt hajlandó szóba állni.)

 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban

Érdemes feliratkozni a vipcast powered by Media1 Podcastra! Elérhető a podcast Spotify-on, iTunes-on, Google Podcastben és más podcast platformokon keresztül is.

Vendégünk volt Csermely Ákos, a Digital-Media Hungary és az Internet Hungary konferenciák alapítója, főszervezője (Media1, 2022.11.07.)

Csermely Ákos, a Digital-Media Hungary és az Internet Hungary konferenciák alapítója, főszervezője, főszerkesztője is bekerült a napokban a Marketing&Media top50 digitális szakemberlistájára. A Media1 podcastja épp a rangsor megjelenése előtt készített interjút vele. Itt beszélt a kezdetekről, örömökről, nehézségekről, szóba került, hogyan próbálták őt elehetetleníteni, és beszélt a szervezés folyamatáról, logisztikájáról. Ennek kapcsán néhány kulisszatitok is szóba került.

Megkérdeztük azt is, nem gondolkodott-e azon, hogy bevonjon maga mellé társakat, befektőket, de Csermely Ákos azt is elárulta, mivel foglalatoskodik két konferencia között, és tett egy bejelentést is a jövőt illetően.

Csermely Ákos, a Media Hungary alapítója
Csermely Ákos, a Media Hungary alapítója
Fotó: LinkedIn

A Media1 Podcast, benne Csermely Ákossal, meghallgatható az alábbi lejátszó segítségével.

 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban

Érdemes feliratkozni a vipcast powered by Media1 Podcastra! Elérhető a podcast Spotify-on, iTunes-on, Google Podcastben és más podcast platformokon keresztül is.

Mitől lesz jó egy munkaruha? (x)

A megfelelő munkaruha kiválasztása előtt fontos felmérni a cég tevékenységét és a munkakörnyezetet. Más követelménynek kell megfelelnie egy vegyipari dolgozó ruhájának, és másnak egy autószerelőnek.

Olvass tovább

Válaszd a natúrkozmetikumokat vagy ökotisztítószereket ajándéknak! (x)

Nem akarod megajándékozni szeretteidet semmitmondó, haszontalan tárgyakkal? Válassz olyan termékeket, melyekkel egyszerre tehetsz jót az egészségüknek és a környezetünknek is.

Kiváló alternatívát jelentenek a natúrkozmetikumokból készült ajándékcsomagok, így azzal sem kell bajlódnod, hogy a megfelelő formátumban adhasd át a meglepetést.

Kinek ajánlottak a natúrkozmetikumok?

Tulajdonképpen nem is lenne szükséges szűkíteni a kört, hiszen mindenkinek sokkal jobbat tesz, hogyha természetes alapanyagból készült kozmetikumokat használ, mintha ezeknek a szulfátot, kőolajszármazékot és egyéb vegyszereket tartalmazó alternatíváit választja.

Bizonyos összetevők allergiás reakciót vagy irritációt is kiválthatnak. Az arra érzékenyeknek, például az ekcémás tünetekkel küzdőknek, kifejezetten jó választás lehet egy ilyen ajándék.

A Greenandclean kozmetikumcsomagjai között megtalálhatod azokat a natúrkozmetikumokból összeállított szetteket, melyeket akár a csokoládéimádóknak, akár a különböző gyógynövényeket kedvelőknek bátran ajándékozhatsz.

Ki ne örülne egy kellemes hidratáló krémnek vagy egy nyugtató hatású fürdősónak? Járulj hozzá az otthoni wellnessélmény megteremtéséhez!

gyógynövény

Ha természetes kozmetikumokat használsz, nem irritálod a bőröd

Az ekcémás tünetek minden esetben egyfajta gyulladást jeleznek. Ilyenkor nem ajánlatos olyan terméket használni, amelyek további irritálják a bőrünket. Ha neked is vannak ilyen panaszaid, érdemes átvizsgálni az otthon megtalálható fürdőkozmetikumokat, illetve azokat a vegyszereket is, melyeket használsz a háztartásban.

A szintetikus összetevőket tartalmazó mosószerek például könnyen érintkezésbe léphetnek a bőröddel ruháidon keresztül. Ezekben az esetekben érdemes ökotisztítószerekre váltani. Sokat tehetsz a gyors javulásért, hogyha száműzöd otthonodból ezeket az anyagokat.

Ha pedig alaposan áttekinted az otthoni készletet, szembesülni fogsz vele, hogy mennyi vegyszerrel találkozunk nap mint nap.

Használd az ökotisztítószereket és segíts a bőrödnek!

A hétköznapi tisztálkodás során számos olyan anyagot használunk, mint a folyékony szappanok és tusfürdők, amik SLS-t, illetve SLES-t tartalmazhatnak. Ezek az összetevők felelnek a habképződésért, mellyel általában a megfelelő hatékonyságot szoktuk azonosítani.

A tömeggyártás során előállított szappanok igen nagy része tartalmaz olyan szintetikus anyagokat, amelyekre igazából nincs szükségünk és nem a nagyobb fokú tisztaság elérését szolgálják.

Válassz olyan termékeket, amelyek mentesek az adalékanyagoktól és nem fokozzák tovább az irritációt. A különböző növényi olajok, mint a kókusz vagy az olíva, számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, miközben természetes ápolást nyújtanak a bőrnek. Alkalmazd bátran ezeket a természetes ápolóolajokat. Hidd el, hogy a bőröd meghálálja a gondoskodást.

(x) hirdetői tartalom

Ne fuss a vevők után, válaszd a faktoringot! (x)

A likviditás fenntartása minden vállalkozás számára elengedhetetlen a működés és a növekedés érdekében, így ez jelenti a legnagyobb kihívást is számukra. Amennyiben a vállalkozás alapvetően jól működik, de a halasztott vagy késedelmes vevői fizetésekből nehézségei származnak, jó megoldás lehet a digitális faktoring.

Számtalan beszállítóként tevékenykedő kis- és középvállalkozás kerül nehéz helyzetbe amiatt, hogy a piacvezető és nagyobb tárgyalási erővel rendelkező vállalatok esetükben halasztott fizetési konstrukciót alkalmaznak.

Miből erednek a likviditási gondok?

A tőkeszegény vállalkozások kénytelenek elfogadni a piacon bevett gyakorlatot, és belemenni a hosszú fizetési határidőkbe az üzlet megtartása érdekében. Ez azonban a fizetőképesség romlásához vezethet, amely akár el is lehetetlenítheti a működést. Ilyen helyzetekben jelenthet a cégek számára tökéletes finanszírozási megoldást a FlexiBill által nyújtott digitális faktoring.

laptop

A kintlevőségek 30, 60, 90 napra történő, illetve késedelmes teljesítése nehéz helyzetbe hozhatja a vállalkozásokat, ugyanis a költségszámláikat továbbra is rövidebb határidőre, maradéktalanul fizetniük kell. Ez nemcsak a fejlesztések, új megrendelések elmaradását okozhatja, de a napi működést is veszélyezteti.

Mi a megoldás?

A szigorú feltételekkel és jelentős, átláthatatlan költségekkel járó, fedezetet igénylő hitelfelvétel nem minden vállalkozás számára elérhető, ráadásul az igénylés hosszadalmas, többszöri személyes megjelenést megkövetelő folyamat.

A likviditási nehézségek okozta helyzetből kiutat jelenthet akár tőkeszegény, induló vállalkozások számára is a faktoring. A vevőkövetelések faktorcég általi megvásárlásával az eladó a faktorálást követően azonnal pénzhez juthat, nem kell megvárnia a teljesítés határidejét, ráadásul arra használhatja fel, amire leginkább szükségét érzi.

A faktoring folyamata

A kért dokumentumok benyújtását követően a faktor rugalmas finanszírozási keretet és költséget állapít meg az eladó részére, amiről elfogadás esetén rendszerint rugalmas keretszerződést kötnek. Ennek értelmében az eladó egy vagy az összes, még le nem járt számlája faktorálását, fizetési határidő előtti kifizetését kérheti.

A faktor a számlát két részletben fizeti ki:

  • A benyújtást követően 80-90%-át 24 órán belül.
  • A második részlet faktordíjjal csökkentett részét a vevő teljesítését követően.

Kinek miért jó a faktorálás?

A faktor a vevő fizetési megbízhatóságát vizsgálja, az eladó fizetési kockázata másodlagos. Így olyan cégek is igénybe vehetik, amelyek alacsony hitelképességük miatt bankhitelt nem kapnak.

Vissztehermentes faktoring esetében a faktor a vevő nemfizetésének kockázatát is vállalja, természetesen magasabb díj ellenében, hitelbiztosító bevonásával. Visszkeresetes faktoráláskor a vevői nemfizetés esetén a faktor a számlát jogosult az eladóval visszavásároltatni, tehát kockázatot nem vállal.

A faktoring mentesíti az eladót a követeléskezelés adminisztrációs terhei alól.

(x) hirdetői tartalom

Vásárlási útmutató kerti asztalhoz (x)

Ahogy a lakások esetén a konyha vagy az étkezőasztal, úgy a kerti asztalok jelentik a kertek vagy a teraszok szívét, egy helyet, ahol a barátok és a család összejöhet, leülhet, és élvezheti a napsütéses időt.

Egyetlen terasz sem teljes kerti asztalok nélkül, legyen az egy lounge garnitúra dohányzóasztala vagy egy kültéri étkező óriási étkezőasztala. De akár a napozóágyak is igénylik egy kis asztal jelenlétét, hogy legyen hova letenni a könyvet, napszemüveget, üdítőt. Kinek milyen az ideális kerti asztal? Mi legyen a választás legfőbb szempontja? Ennek jártunk utána.

Azok a csodálatos kertek!

A nem is oly régi járványidőszak rámutatott, mennyire sokat is ér egy kicsike kis terasz, egy kert, ahol lehetőségünk van a friss levegőn lenni, melegedni a napsugarak által, ahol elkölthetjük reggelinket, ebédünket, vacsoránkat, de mindenek előtt, ahol kitárul a tér előttünk. A Kerti Bútor Webáruház műanyag asztalai ehhez kínálnak kényelmes, minden helyzethez illő megoldást, a minőségi műanyagoknak köszönhetően tartós, időjárásálló kivitelben.

kerti bútor

Képzelje magát a teraszra egy napsütéses nyári reggelen, amint indulás előtt kávéját kortyolgatva magába szívja az illatokat, és a virágokban gyönyörködve, pár pillanatra megpihenve felkészül a hétköznapok megpróbáltatásaira. De egy hétvége is kellemesen telik, ha a természet egy kéznyújtásnyira van Öntől, és madárdalt hallgatva olvashatja kedvenc könyvét, vagy vendégül láthatja barátait egy jó sütögetésre.

Milyen szempontokat mérlegeljen választás előtt?

A kerti asztalok megkerülhetetlen elemei a teraszoknak, kerteknek, akár egy csésze tea vagy desszert elfogyasztásáról, akár baráti, családi társaságban grillezésről, kerti partyról van szó.

A új asztal beszerzése előtt négy fontos kérdést érdemes átgondolni:

  • Milyen formájú legyen a kerti asztal? Egyrészt a terasz vagy a szabadtér meglévő formái, stílusa határozza meg, melyik illik oda, másrészt a rendelkezésre álló hely térbeli korlátai. Egy kerek asztal nagyobb körbejárható teret igényel, egy szögletes asztal, helyszűke esetén akár a sarokba is tolható.
  • Elsősorban mire fogja használni?
  • Hány személy részére, milyen méretű asztal szükséges?
  • Hány székhez keres megfelelő méretű asztalt?

Milyen anyagú kerti asztal az ideális?

A klasszikus fabútorok mellett a gondozásmentes, az időjárás viszontagságainak ellenálló különféle műanyag és alumínium kerti asztalok, bútorok nagy népszerűségnek örvendenek. Mindegyik típusnak megvannak az előnyei, hátrányai, amelyeket választás előtt mérlegelni szükséges.

Fontos, hogy a környezet stílusához illő kerti bútort válasszon, amely harmóniában van a kerttel, a házzal, nyitott terek esetén az enteriőrrel is.

Főként az étkezőasztalok tekintetében a stabilitás, az ellenálló, masszív szerkezet alapkövetelmény, hiszen csak így felel meg a funkciójának hosszú távon.

Soha ne a legújabb trendeknek megfelelően válasszon, hanem mindig a ház, a lakás, a kert stílusa legyen a meghatározó, hiszen egy kerti bútort jó esetben 5-10 évre választunk.

(x) hirdetői tartalom

Mi a különbség a hitel előtörlesztés és a végtörlesztés között? (x)

A már meglévő hitelünk esetén lehetőségünk van a futamidő alatt az előtörlesztésre vagy a végtörlesztésre. Legyen szó akár fedezettel rendelkező, akár fedezetlen, lakáscélú vagy szabad felhasználású kölcsönről, van lehetőségünk egészben vagy részben visszafizetni.

De tudjuk-e, hogy mi a különbség az előtörlesztés és a végtörlesztés között, és hogy melyiket érdemes választani? Ebből a cikkünkből kiderül!

Olvass tovább

Az ágvágó fontossága a kertben (x)

Ebben a cikkben a kertben használatos ágvágó előnyeit fogjuk részletezni. Emellett pedig adunk néhány kézzelfogható tippet azok számára is, akik éppenséggel az ágvágó beszerzését fontolgatják. Úgyhogy munkára fel, nézzük meg kicsit közelebbről a modern ágvágók rendelkezésre állásának a hozzáadott értékét!

Olvass tovább

Mulassza el migrénjét, fejfájását CBD-vel! (x)

A lakosság kb. 10%-ának életét keseríti meg a bizonyos időközönként vissza-visszatérő migrénes fejfájás, amelyhez rohamszerű, pulzáló fájdalom, hányinger, hányás, fény- és hangérzékenység, látászavarok társulhatnak.

Ön is szenved tőle? Ne hagyja, hogy a migrén tovább kínozza! Amennyiben sokféle módszert és persze gyógyszert kipróbált már rá, de még nem találta meg az igazit, vagy nem szeretné szervezetét orvosságokkal terhelni, mert a természetes gyógymódokra esküszik, bemutatjuk Önnek napjaink egyik népszerű és hatékonynak bizonyuló készítményét, a CBD-t.

Olvass tovább