Scrum Master, a cégek játékmestere (x)

Minden kornak megvannak a maga speciális munkakörei, így ennek az évtizednek garantáltan a Scrum Master lesz a legnagyobb alkotása, hiszen bár korábban már akadtak erre utaló pozíciók, azért ez most itt egy kicsit más lett. Több.

Hiszen itt már nemcsak az embert adják, hanem egy speciális keretrendszert is, amelyben sokkal hatékonyabban tud összedolgozni tetszőleges számú csapat és részleg is. Ha elvégzed a hozzá kapcsolódó képzést, minden eszköz ott lesz a kezedben, hogy hatékonyságot tudj növelni, hogy agilisan reagálj a változásokra, és növelni tudd a teljesítményt – egyéni és csapatszinten egyaránt!

Légy te is Scrum Master!

Ha úgy érzed, nyitott vagy egy komplex feladatra, és szereted az újításokat is, akkor mindenképpen végezd el az Alfakapos.hu Scrum Master képzését!

fejlődés

Egyelőre még nem olyan telített a szakképzett Scrum Masterek piaca, ezért ha időben elvégzed a képzést, az elsők között lehetsz, ami nyilván rengeteg pozíciót is megnyit majd előtted. De pontosan miről is szól a képzés?

A vállalkozások porondmestere a Scrum rendszer segítségével alakítja ki a cégspecifikus munkafolyamatokat, amelyek ha hatékonyak és fókuszáltak, akkor az a projekt, és ezzel együtt a vállalat sikeres működését is biztosítják.

A tanfolyam során elsajátíthatod a scrum lét alappilléreit, az agilis szemlélet különféle módozatait, valamint a működést támogató alapvető rendszereket. Meg fogod ismerni, hogy nemcsak tervezőként, szervezőként, de egyben coachként is helyt kell majd, hogy állj, hiszen a folyamatokban szereplő emberek sokszor szorulnak majd a te segítségedre, hogy átlendüljenek egy-egy nehezebb időszakon.

Jó, de mindezt milyen szakmában tegyem?

Ugye benned is ez a kérdés merült fel most? Teljesen logikusan – tesszük hozzá. Egyúttal meg is nyugtatunk, ugyanis ahhoz, hogy sikeres Scrum Master legyél, nincs szükséged speciális szaktudásra, hiszen a rendszer által megszabott működési elvek és folyamatok épp úgy alkalmazhatóak egy telekommunikációs cégnél, mint egy oktatással foglalkozó vállalkozás esetében.

Ezért aztán szakmától, szakterülettől és szaktudástól függetlenül bárhol dolgozhatsz, ahol felismerték már, hogy mekkora igény van a Scrum Masterekre. Teheted mindezt szabadúszóként vagy alkalmazottként is függően attól, hogy a változatosság éltet, vagy inkább állandóságra van szükséged. Láthatod hát, egészen új távlatokat nyit ez az új pozíció, így ha szeretsz pionír lenni, akkor most itt van a nagyszerű lehetőség.

Egy napod sem lesz ugyanolyan!

Persze lesznek benne állandó elemek, mint például a szervezettség, a stratégiai gondolkodás, az empátia, a kreativitás, a kommunikáció és persze a rugalmasság, de mindezt kiválóan megfűszerezik majd a folyamatokba bevont emberek, és persze a termékek és a vállalkozások szolgáltatásai is. Ne habozz hát, tanuld ki a szakmát, és légy az úttörők egyike!

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés