A riporterről

Szalay DánielA vipcast alapítója Szalay Dániel, aki az újságíróként eltöltött immáron több mint 20 év alatt egyaránt huzamosabb ideig dolgozott elektronikus médiában (rádióban, televízióban), valamint internetes (például RTL online divízió, Magyar Rádió Online, Prim Online) és print környezetben, sokszor párhuzamosan vegyítve ezeket. 2001-ben, a gimnáziumi érettségijét megszerezve saját vállalkozást alapított MediaworX néven (a cég 2015-től vipcast Media néven működik tovább.) A vipcast alapítója 2001 és 2007 között (felsőfokú tanulmányaival párhuzamosan) a Petőfi Rádió MODEM IDŐK, majd Netidők néven jelentkező produkciójának online szerkesztője és riportere volt, de nevéhez fűződik többek között a Klubrádió sikeres high-tech témájú rádióműsora, a Mobil koncepciójának kitalálása, elindítása és szerkesztése, valamint számtalan rádióinterjú és újságcikk. Miután a Mobil című műsor a Klubrádióban kialakult helyzet miatt sajnálatos módon 2008 elején, másfél év után gyakorlatilag ellehetetlenült, nem sokkal később szerkesztőnek kérték fel az MTV InfoGeneráció c. produkciójához, ahol részt vett annak „újrahangolásában” (a felfrissített produkció ekkor kapta az InfoGeneráció 2.0 nevet).

Szalay a névadója az RTL Klub Infománia című multimédiás műsorának, illetve indította el és máig szerkeszti a parkolas.lap.hu oldalt, valamint több mint kilenc éven át egy biztonságtechnikai szaklap információbiztonsági rovatát is vezette. 2009 szeptemberétől 2012 áprilisáig az IDG gondozásában megjelenő Computerworld-Számítástechnikánál töltött be különböző pozíciókat (online szerkesztő, főszerkesztő-helyettes, vezető szerkesztő), illetve a Médiapiac.com újságnál és a kapcsolódó portálnál, majd két éven át az mmonline.hu (a Marketing&Media online) szerkesztője volt és rendszeresen publikált a Marketing&Media magazinban és a digitalhungary.hu-n, valamint az atlatszo.hu tényfeltáró portálon, továbbá riporterként részt vett a Kossuth Rádió Trendidők című műsorának készítésében, és a Central Médiacsoport Zrt.-nél (valamint a vállalat elődjénél, a Sanoma Media Budapest Zrt.-nél), olyan magazinokért felelt mint az Energia Magazin, az Energia Trend Magazin és a Samsung Business Lounge kiadványok. Szalay Dániel a podcast készítése mellett 2015 és 2018 között a 24.hu portál Média rovatának szerkesztője volt, szerkesztette a Print Power című nemzetközi lap magyar kiadását, cikkeket írt az NGTLN című ingatlanpiaci újságnak, és az Xperience & Researchben marketingpiaci szakmai magazinban is jelentek megírásai. Dániel jelenleg is rendszeres műsorvezetője, moderátora különböző rendezvényeknek, konferenciáknak. Főszerkesztője a 2019 januárjában általa elindított Media1 hírportálnak.

A vipcast podcast elindítása Dániel egyik régi terve volt, aminek megvalósítására 2009 elején látta elérkezettnek az időt, amikor is kiszállt az InfoGeneráció 2.0 produkcióból, így több ideje maradt álmára. Célja, hogy olyan különleges / fontos embereket és trendeket mutasson be a remélhetőleg egyre népszerűbbé váló podcast technológia segítségével, akik / amelyek nem, vagy jelentőségükhöz képest csak kevésszer férnek be a mainstream médiába, illetve teret biztosítson más alkotók számára is hangzó anyagaik megismertetésére.

Részlet az MTV Médiaguru c. műsorából (2010. október 6., 15:00)

6 thoughts on “A riporterről”

 1. Szia Dániel

  Egy speciális kérdésem lenne – bár lehet, sőt biztos, hogy Te csípőből válaszolsz rá.
  Tudsz olyan weboldalt, ami olyan elven működik mint a YouTube, csak mp3-kal?
  Feltehetjük a saját mp3-kat, és megosztjuk másokkal! ???

  Tudom, hogy ez az oldal erről szól, de a lényeg, hogy a saját mp3-aimat szeretném megosztani a nagyközönséggel, beilleszteni a weboldalamba, stb.

  Ebben tudsz nekem segíteni?

  Arra kérlek, hogy a miklos.komaromi@gmail.com címre írj!

  Nagyon köszönöm!
  Miklós

 2. Kedves Dániel!
  Bár a twitteren több alkalommal írtam neked, de lehet, hogy elfoglaltságod végett nem tudtál írni, de nekem mindenféleképp szükségem van a válaszra és te szerintem tudsz választ adni! Azt szeretném név szerint megtudni, hogy ki volt a tüntetés értelmi szerzője, mert tárgyalni szeretnék vele,mert volna egy alternatív megoldásom a számára a jövőt illetően!

  Meg tudnád mondani, vagy hogy milyen irányba induljak el?

  Fontos lenne Köszi!

  Üdv Laci

 3. Kedves Dániel!
  Nagy kedvencem volt gyerekkoromban a Knight Rider című sorozat és még ma is szívesen megnézem, ha elkapom a tévében. Olvastam a cikket a magyar KITT-ről. Sajnos mindig elkerülöm az autót. Valahogy kapcsolatba lehet lépni a tulajdonossal, hogy megkérdezhessem, melyik autós rendezvényen lesz ott biztosan? Nagy öröm lenne testközelből látni és lefotózni az autót. Tudsz ebben esetleg segíteni?

  Üdvözlettel
  Krisztián

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyar nyelvű beszélő podcast