Vendégünk Wisinger János rendező, producer, forgatókönyvíró (Media1, 2022.05.09.)

A Media1 podcast- és rádióműsorának e heti vendége Wisinger János televíziós producer, rendező, forgatókönyvíró, aki mostanában a nagy sikerű Géniusz és az 500 című vetélkedőkért felel, de korábban éveken át dolgozott a Magyar Televíziónak, az RTL-nek, később pedig a TV2 gyártópartnerével vett részt számos ismert műsor készítésében. Sok érdekességet említett a tévés világból, a vetélkedők mellett dokumentumfilmekről, reality-kről, a streamingszolgáltatók generálta verseny állásáról és sok minden másról.
A rádiókban adásba kerülő változathoz képest a Media1 podcastján extra tartalommal érhető el a beszélgetés.
Wisinger János a Televíziós Újságírók Díja átadóján
Wisinger János a Televíziós Újságírók Díja átadóján
 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban

(A képen középen Wisinger János, amint az ATV nevében megköszöni a Géniusz című vetélkedőért a Televíziós Újságírók Díja Gálán megítélt elismerést, mely egyben az ATV első díja lett a televíziós újságíróktól. A háttérben hátul Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója és jobbra Károlyi Anikó, a Géniusz főszerkesztője látható.)

Interjú Guttengéber Csabával, az Atmedia tévés-rádiós-online és podcast reklámértékesítő ház vezetőjével (Media1, 2022. 05. 02.)

Guttengéber Csaba, az egyik legnagyobb hazai televíziós, rádiós és online reklámértékesítő ház, az Atmedia Kft. ügyvezető igazgatója a Media1 podcast e heti exkluzív vendége.

45 tévécsatorna tartozik hozzájuk, köztük olyanok mint például a TV2 Csoport valamint az MTVA csatornái, a Discovery Networks, a Disney, a Viasat World, de számos rádió és online portál reklámértékesítését is ők végzik. A cég éves árbevétele meghaladja a 40 milliárd forintot.

Guttengéber Csaba, az Atmedia Kft. ügyvezető igazgatója
Guttengéber Csaba, az Atmedia Kft. ügyvezető igazgatója

Guttengéber Csabával sok mindenről beszéltünk, így a hazai tévés, a rádiós és online piac mellett beszélgettünk a podcastokról is, ugyanis egy ideje már podcastok reklámértékesítésével is foglalkoznak. Szó esett arról is, hogy az Atmedia épp külföldi terjeszkedésbe kezdett. (A beszélgetés felvétele után érkezett egy újabb hír is ezzel kapcsolatban, amiről a Media1 oldalán olvasatnak.)

A beszélgetés már meghallgatható a lenti lejátszó segítségével.

Ha még nem tetted, érdemes feliratkozni a podcastra, hogy ne maradj le a következő epizódról sem!  Elérhető a podcast a Spotify-on, az Apple iTunes-ban és RSS segítségével is. Érdemes feliratkozni a Media1 hírportál napi hírlevelére is! A Media1.hu podcastja jelenleg már 11 rádióban is hallható hétről-hétre.

 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban

Szükség van éjszakai fényre a gyerekszobában? (x)

szuperhős lámpa

A 4-5 éves gyerekek képzelete egyre élénkebb lesz, és egyre inkább olyan félelemei keletkeznek, amelyekről felnőttként úgy hisszük, semmi értelmük. Az egyik leggyakoribb a sötéttől való félelem. Teljesen természetes, hiszen a fejlődés egyik lépcsőfoka.

Olvass tovább

Hogyan lehet cégként megjelenni a Google térképen? (x)

google térkép

Természetesen mindenki arra törekszik, hogy a vállalkozására egyre többen találjanak rá. Emiatt minden cég esetében rendkívül fontos az online jelenlét és az elérhetőség. Ebben segít a Google My Business (GMB), vagyis a Google Cégem, mely eszköz segítségével szélesebb körben lehet megismertetni például az irodát, az üzletet vagy a kávézót.

A Google Cégem segítségével naprakészen tarthatóak a vállalkozás adatai és meghatározható, hogy hogyan jelenjen meg a cég a Google keresőben, illetve a térképen. Továbbá a segítségével egyszerűen meg lehet válaszolni a vásárlók és megrendelők kérdéseit, illetve fotókat is lehet megosztani ezen a felületen a szolgáltatással és a termékkel kapcsolatban. Ráadásul statisztikák is rendelkezésre állnak, melyek segítségével pontosan lehet látni, hogy a leendő ügyfelek hogyan találják meg a céget.

A szolgáltatás ingyenesen igénybe vehető

Érdemes időt szánni a Google Cégem optimalizálására és frissítésére, hiszen a megfelelő információk megjelenítésének köszönhetően a leendő megrendelők és vásárlók egyszerűen megtalálják a vállalkozást. A szolgáltatás ingyenesen elérhető, és a segítségével növelhető a vállalkozás bevétele. Ez a lehetőség nem növeli a cég, az egyéni vállalkozó vagy a másodállású egyéni vállalkozó költségeit.

A fizikai bolttal rendelkező vállalkozások számára kiváló választás ez a lehetőség, de az online szolgáltatást biztosító cégek számára is előnyöket tartogat. Keresőoptimalizálásban is segít ez a lehetőség, hiszen a segítségével egyszerű kitűnni a versenytársak közül.

Folyamatosan nyomon követhetőek a fontos információk

A statisztikák segítségével folyamatosan nyomon követhetőek a legfontosabb információk. Például az, hogy hányan és milyen kulcsszavakra kerestek. Ez jelentős segítséget nyújt a honlapon lévő szövegek optimalizálásához.

Ráadásul a Google Cégem segítségével céges honlapot is lehet készíteni egy ingyenes weboldalkészítő funkciónak köszönhetően. Ennek az a hátránya, hogy jogilag nem lesz a cég tulajdonában az oldal, valamint azzal is fontos tisztában lenni, hogy ezek a weboldalak .business.site végződéssel jelennek meg. Azonban átmeneti megoldásnak tökéletesen megfelelnek.

A fiók üzemeltetése során mindig követni kell a komment szekciót

Amennyiben már nincs szükség a Google Cégem profilra, egyszerűen törölhető. Azonban azzal érdemes tisztában lenni, hogy a törölt profilt nem lehet visszaállítani. Szóval a törlést követően, ha mégis szükség van a profilra, újra kell kezdeni a regisztrációt és a hitelesítést.

A fiók üzemeltetése során mindig követni kell a komment szekciót, és a pozitív, illetve negatív véleményekre egyaránt reagálni kell. Ez azt mutatja a vállalkozásról, hogy fontosak számára a visszajelzések. Továbbá lényeges, hogy mindig legyen naprakész a fiók, tehát legyen aktuális a nyitvatartás, a telefonszám és a cégleírás.

 

(x) hirdetői tartalom

Ezek a legjobb kondigépek egy fitneszterembe! (x)

konditerem gép

Egy konditerem nem játszótér, a gépeket bizonyos koncepció szerint, edzésterv alapján szükséges használni. A gépek rendellenes, csapongó és kapkodó használata sérülések kialakulásához, a gépek rongálódásához vezethet, ráadásul a várt eredmények is elmaradnak majd. 

Nézzük meg, mit érdemes tenni annak érdekében, hogy az edzés valóban hatékony legyen!

Olvass tovább

A szabadban tartott macskák etetésének 4 fontos alapszabálya (x)

macska

A kinti macskák kérdése igen megosztó téma a gazdik körében, hiszen legalább annyi támogatója akad, mint ellenzője. Tény, hogy ennek a tartási módnak megvannak az előnyei és a hátrányai. Cikkünkben azoknak adunk pár hasznos tippet az etetést illetően, akik szerint a „kinti cica boldog cica”.

Olvass tovább

Mit érdemes tudni a fertőző betegségekről? (x)

laborvizsgálat

Milyen tünetei lehetnek a fertőző betegségeknek? Mely szakterületet érinti ez az egészségügyi probléma? Mi történik a szakrendelésen? Hogyan lehet megelőzni és kezelni a fertőző betegségeket? Mikor kell mindenképpen felkeresni a szakorvost? Az alábbiakban minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban.

Olvass tovább

Így rendezd be stílusosan az előszobát! (x)

előszoba bútor

Az előszoba a lakás egyik legfontosabb helyisége, sokan mégsem fordítanak rá nagy figyelmet. Pedig ezt pillantja meg először az, aki otthonunkba lép, így ezt is érdemes stílusosan berendezni. Nézzük, mi mindenre lehet szükség! 

Az előszobabútor

Egy szép otthonhoz a szép előszobán át vezet az út. Fontos, hogy ez a helyiség már stílusában tükrözze a lakásunk miliőjét. Határozzuk meg pontosan, hogy rusztikus, minimalista, netán a bohó stílus jegyeit akarjuk-e hangsúlyozni, s ennek megfelelően válasszuk ki a falak színét és a bútorokat is!

A lakberendezési áruházak honlapján nézzünk szét, innen sok ötletet meríthetünk. A Homelux előszobabútorai között például találhatunk szetteket és külön előszobafalat is, így könnyen el tudjuk dönteni, milyen bútorra lesz szükségünk ebben a helyiségben.

Elsősorban a praktikusságot tartsuk szem előtt, a stílust pedig a bútorok anyaga, illetve a kiegészítő tárgyak, dekorációk határozzák meg. Ilyenekre gondoljunk: lámpák, előszobaszőnyeg, díszpárnák, apróbb szobrok, fali díszek.

Ami mindenképp kelleni fog: akasztós szekrény vagy fogas a kabátoknak, cipősszekrény, tükör, valamilyen ülő- és rakodófelület, esetleg esernyőtartó.

Nyitott vagy zárt helyen legyenek a kabátok?

Az előszoba főleg ősztől tavaszig kap kitüntetett szerepet az életünkben, hiszen ilyenkor viseljük a legtöbb ruhát. Ősszel az esőkabátok, a hidegben a vastag télikabátok, tavasszal a széldzsekik helyét kell megtalálnunk a bejárat közelében. 

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, és ez az előszoba berendezésére is vonatkozik. Van, aki a gyors öltözködés híve, így az előszobafalat részesíti előnyben, ahová csak felakasztja a kabátokat, kardigánokat. 

Mások nem szeretik, ha minden szem előtt van, így zárt szekrényt helyeznek el a helyiségben. Érdemes ilyenkor egy nagyobb, többajtós szekrényt betenni ide, amely nemcsak akasztókat, hanem polcokat, fiókokat is tartalmaz. A Homeluxnál is kaphatók a célnak megfelelő sonoma tölgy szekrények többféle kivitelben is. A választásnál vegyük figyelembe a cipősszekrényt is: az egymással harmonizáló színek és bútorok kellemes légkört teremtenek.

Cipősszekrény és a tükör

Másik két nagyon fontos kelléke az előszobának a cipősszekrény és a tükör. Hiába is próbálnánk kevesebbel beérni, cipőből sokfélére van szükség: papucs, utcai cipő, ünneplős cipő, csizma, szandál, sportcipő, és még sorolhatnánk! Egy négyfős családnak nagy hely kell, hogy mindezeket tárolni tudja. 

Szerencsére ma már a cipősszekrényekből, cipőtárolókból is többféle létezik, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Ha alacsony, komódszerű, zárt szekrényt választunk, akkor azt ülőhelyként is használhatjuk cipőfelvételhez. Fémből és fából is készülnek ma már cipőtartók, így a lakás stílusához illőt tudunk beszerezni.

Ami még nagyon befolyásolja az előszoba hangulatát, az a tükör! Itt is ügyeljünk arra, hogy stílusban megfelelőt válasszunk!

(x) hirdetői tartalom