Így rendezd be stílusosan az előszobát! (x)

előszoba bútor

Az előszoba a lakás egyik legfontosabb helyisége, sokan mégsem fordítanak rá nagy figyelmet. Pedig ezt pillantja meg először az, aki otthonunkba lép, így ezt is érdemes stílusosan berendezni. Nézzük, mi mindenre lehet szükség! 

Az előszobabútor

Egy szép otthonhoz a szép előszobán át vezet az út. Fontos, hogy ez a helyiség már stílusában tükrözze a lakásunk miliőjét. Határozzuk meg pontosan, hogy rusztikus, minimalista, netán a bohó stílus jegyeit akarjuk-e hangsúlyozni, s ennek megfelelően válasszuk ki a falak színét és a bútorokat is!

A lakberendezési áruházak honlapján nézzünk szét, innen sok ötletet meríthetünk. A Homelux előszobabútorai között például találhatunk szetteket és külön előszobafalat is, így könnyen el tudjuk dönteni, milyen bútorra lesz szükségünk ebben a helyiségben.

Elsősorban a praktikusságot tartsuk szem előtt, a stílust pedig a bútorok anyaga, illetve a kiegészítő tárgyak, dekorációk határozzák meg. Ilyenekre gondoljunk: lámpák, előszobaszőnyeg, díszpárnák, apróbb szobrok, fali díszek.

Ami mindenképp kelleni fog: akasztós szekrény vagy fogas a kabátoknak, cipősszekrény, tükör, valamilyen ülő- és rakodófelület, esetleg esernyőtartó.

Nyitott vagy zárt helyen legyenek a kabátok?

Az előszoba főleg ősztől tavaszig kap kitüntetett szerepet az életünkben, hiszen ilyenkor viseljük a legtöbb ruhát. Ősszel az esőkabátok, a hidegben a vastag télikabátok, tavasszal a széldzsekik helyét kell megtalálnunk a bejárat közelében. 

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, és ez az előszoba berendezésére is vonatkozik. Van, aki a gyors öltözködés híve, így az előszobafalat részesíti előnyben, ahová csak felakasztja a kabátokat, kardigánokat. 

Mások nem szeretik, ha minden szem előtt van, így zárt szekrényt helyeznek el a helyiségben. Érdemes ilyenkor egy nagyobb, többajtós szekrényt betenni ide, amely nemcsak akasztókat, hanem polcokat, fiókokat is tartalmaz. A Homeluxnál is kaphatók a célnak megfelelő sonoma tölgy szekrények többféle kivitelben is. A választásnál vegyük figyelembe a cipősszekrényt is: az egymással harmonizáló színek és bútorok kellemes légkört teremtenek.

Cipősszekrény és a tükör

Másik két nagyon fontos kelléke az előszobának a cipősszekrény és a tükör. Hiába is próbálnánk kevesebbel beérni, cipőből sokfélére van szükség: papucs, utcai cipő, ünneplős cipő, csizma, szandál, sportcipő, és még sorolhatnánk! Egy négyfős családnak nagy hely kell, hogy mindezeket tárolni tudja. 

Szerencsére ma már a cipősszekrényekből, cipőtárolókból is többféle létezik, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Ha alacsony, komódszerű, zárt szekrényt választunk, akkor azt ülőhelyként is használhatjuk cipőfelvételhez. Fémből és fából is készülnek ma már cipőtartók, így a lakás stílusához illőt tudunk beszerezni.

Ami még nagyon befolyásolja az előszoba hangulatát, az a tükör! Itt is ügyeljünk arra, hogy stílusban megfelelőt válasszunk!

(x) hirdetői tartalom