Ezek a legjobb kondigépek egy fitneszterembe! (x)

Egy konditerem nem játszótér, a gépeket bizonyos koncepció szerint, edzésterv alapján szükséges használni. A gépek rendellenes, csapongó és kapkodó használata sérülések kialakulásához, a gépek rongálódásához vezethet, ráadásul a várt eredmények is elmaradnak majd. 

Nézzük meg, mit érdemes tenni annak érdekében, hogy az edzés valóban hatékony legyen!

Kondigépek, amelyeket érdemes rendszeresen használni

Egy, a Mánia Fitness által felszerelt konditerem területén egészen biztosan helyet kap egy ellipszis tréner, egy futógép, egy evezőgép, egy taposógép és egy kerékpár is. A futópadon választott sebességgel és dőlésszögben futhatunk, ami változatos edzést és terhelést tesz lehetővé. A lépcsőző mozgás imitálására a taposó- vagy lépcsőzőgép alkalmas, amely a lábak izmait dolgoztatja meg a leginkább, de kardió edzésnek sem utolsó. 

Az evezőgép képes szinte az összes izomcsoport megdolgoztatására ugyanúgy, ahogy a sífutógép is. Ellipszisjáróval az álló kerékpározásra hasonló mozgás végezhető. Ha azonban ülve szeretne biciklizni, próbálja ki a szobakerékpárt! Ez az egyik legkényelmesebb kondigép, amely háttámlás és normális verzióban is elérhető. 

Kérje szakképzett edző segítségét!

Mielőtt önfejűen csapna bele a mozgásba, forduljon inkább egy személyi edzőhöz! Egy szakember az edzésterv összeállításában, a kondigépek és a szabad súlyok helyes használatának elsajátításában és az étrend kialakításában is a segítségére lehet. Hogyha személyi edző alkalmazására nincs lehetősége, a terem edzőjéhez is fordulhat. Ő általános információkkal tudja ellátni a terem berendezésével és az edzéssel kapcsolatban. Személyre szabott tudnivalókkal azonban – a foglalkozás elnevezéséből is következően – kizárólag egy személyi edző szolgálhat.

A mozgás közege: az edzőterem

A tudáson kívül az edzés körülményei is mérvadóak. Fontos, hogy jól érezze magát az adott környezetben, bátran csapjon bele a mozgásba, ne érezze magát feszélyezve vagy korlátozva! Nem elhanyagolható az sem, hogy milyen távolságra helyezkedik el, milyen a felszereltsége és milyen díjazással vehető igénybe az adott konditerem. Természetesen minél közelebb van, minél felszereltebb és minél inkább elérhető áron áll rendelkezésre, annál jobb. 

Kezdőként érdemes olyan bérletet vásárolni, amely néhány alkalmas tanácsadást is magában foglal, ez órási támogatást nyújthat az elindulásban. Ekkor általában állapotfelmérés és edzéstervezés is történik, ami kiegészülhet táplálkozási tanácsadással is. A konzultáció keretében történik meg a gépek használatának megtanítása és a gyakorlatok bemutatása, a helyes kivitelezés elsajátítása is. 

Tanácsok konditermi edzéshez

Ha a gépek használatával már tisztában van, és edzéstervvel is rendelkezik, fontos betartania a konditerem házirendjét, odafigyelni a higiénia biztosítására, és óvni a gépek állapotát. Belemegítésre és nyújtásra az edzés előtt, illetve után minden esetben érdemes sort keríteni a sérülések elkerülése és hatékonyabb edzésmunka érdekében!

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés