Támogassuk közösen a nehéz helyzetben lévő lányok álmainak megvalósulását!

Sajnos mind a mai napig jelentős azoknak a nőknek a száma, akiknek nincsenek meg a lehetőségeik a tanulásra, a munkavégzésre, valamint a férfiakkal egyenlő mértékű fizetés elérésére. Ezen a nemkívánatos állapoton csakis úgy lehetséges változtatni, ha egy meglehetősen komoly léptékű összefogást sikerül megvalósítani.

Ebben a bejegyzésben pontosan egy ilyen nemes célt szolgáló kezdeményezést fogunk bemutatni, amelyhez egyébként a vásárlásoddal Te magad is csatlakozhatsz.

Az alapvető probléma, amely megoldásért kiált

Globális viszonylatban 2,7 milliárdnál is magasabb azoknak a nőknek a száma, akiket törvényi úton korlátoznak az ugyanolyan munkalehetőségek megszerzésében, amely a hozzájuk hasonló férfiaknak egyébként jogában áll.

Ennek a következménye az is, hogy a fiatal nők háromszor nagyobb eséllyel esnek ki az oktatásból és válnak később munkanélkülivé. Pontosan ilyen hátrányos szituáció jellemző a Brazíliában és Indonéziában élő lányokra és nőkre, akik vagy munka nélkül kénytelenek tengődni, vagy hatványozottan alacsonyabb bérért cserébe kénytelenek dolgozni a férfiakhoz viszonyítva.

Ezeket a nehézségeket kizárólag külsős segítséggel, valamint összefogással lehetséges feloldani.

A Plan International szervezettel végzett közös munka részletei

A világ hetvenöt országát és 54.000 közösségét öleli fel az a globális szintű mozgalom, amelynek katalizátoraként a Plan International szervezet működik közre. Minden egyes általuk kezdeményezett megmozdulás arra irányul, hogy a fiatal lányok és nők számára élhetőbb körülményeket lehessen teremteni.

A Plan International tehát szakértőnek számít a nehéz helyzetben lévő nők jogainak hatékony képviselése szempontjából, és a világszintű elérését igyekszik teljes mértékben felhasználni az egyenlőség kiharcolásának érdekében.

Egy rendkívül hasznos missziót tudhatnak tehát magukénak, amelyet hiteles működéssel támogatnak meg. Ennek is köszönhető az, hogy a The Body Shop szívesen csatlakozott ehhez a nemes küldetéshez.

Most Te is segíthetsz a vásárlásoddal

Idén novemberben és decemberben minden egyes vásárlás egy kis hozzájárulást jelent annak a célnak az eléréséhez, hogy globálisan sikerüljön összegyűjteni 250.000 angol fontot a hátrányos helyzetben lévő fiatal lányok támogatására.

A kezdeményezésnek van egyébként kifejezetten magyar vetülete is. Szintén a novemberi és decemberi periódusban vásárolt The Body Shop vászon hátizsák árából 1000 forint az Egyszülős Központ számlájára kerül majd.

A kampány eredményeként jövő év februárjában megrendezésre kerülő Jövő Börzén száz olyan lány ismerhet meg és próbálhat ki különleges szakmákat, akiknek egyébként nem volna rá lehetőségük.

A cikk natív támogatói tartalom (x)

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés