Hogyan lehet cégként megjelenni a Google térképen? (x)

google térkép

Természetesen mindenki arra törekszik, hogy a vállalkozására egyre többen találjanak rá. Emiatt minden cég esetében rendkívül fontos az online jelenlét és az elérhetőség. Ebben segít a Google My Business (GMB), vagyis a Google Cégem, mely eszköz segítségével szélesebb körben lehet megismertetni például az irodát, az üzletet vagy a kávézót.

A Google Cégem segítségével naprakészen tarthatóak a vállalkozás adatai és meghatározható, hogy hogyan jelenjen meg a cég a Google keresőben, illetve a térképen. Továbbá a segítségével egyszerűen meg lehet válaszolni a vásárlók és megrendelők kérdéseit, illetve fotókat is lehet megosztani ezen a felületen a szolgáltatással és a termékkel kapcsolatban. Ráadásul statisztikák is rendelkezésre állnak, melyek segítségével pontosan lehet látni, hogy a leendő ügyfelek hogyan találják meg a céget.

A szolgáltatás ingyenesen igénybe vehető

Érdemes időt szánni a Google Cégem optimalizálására és frissítésére, hiszen a megfelelő információk megjelenítésének köszönhetően a leendő megrendelők és vásárlók egyszerűen megtalálják a vállalkozást. A szolgáltatás ingyenesen elérhető, és a segítségével növelhető a vállalkozás bevétele. Ez a lehetőség nem növeli a cég, az egyéni vállalkozó vagy a másodállású egyéni vállalkozó költségeit.

A fizikai bolttal rendelkező vállalkozások számára kiváló választás ez a lehetőség, de az online szolgáltatást biztosító cégek számára is előnyöket tartogat. Keresőoptimalizálásban is segít ez a lehetőség, hiszen a segítségével egyszerű kitűnni a versenytársak közül.

Folyamatosan nyomon követhetőek a fontos információk

A statisztikák segítségével folyamatosan nyomon követhetőek a legfontosabb információk. Például az, hogy hányan és milyen kulcsszavakra kerestek. Ez jelentős segítséget nyújt a honlapon lévő szövegek optimalizálásához.

Ráadásul a Google Cégem segítségével céges honlapot is lehet készíteni egy ingyenes weboldalkészítő funkciónak köszönhetően. Ennek az a hátránya, hogy jogilag nem lesz a cég tulajdonában az oldal, valamint azzal is fontos tisztában lenni, hogy ezek a weboldalak .business.site végződéssel jelennek meg. Azonban átmeneti megoldásnak tökéletesen megfelelnek.

A fiók üzemeltetése során mindig követni kell a komment szekciót

Amennyiben már nincs szükség a Google Cégem profilra, egyszerűen törölhető. Azonban azzal érdemes tisztában lenni, hogy a törölt profilt nem lehet visszaállítani. Szóval a törlést követően, ha mégis szükség van a profilra, újra kell kezdeni a regisztrációt és a hitelesítést.

A fiók üzemeltetése során mindig követni kell a komment szekciót, és a pozitív, illetve negatív véleményekre egyaránt reagálni kell. Ez azt mutatja a vállalkozásról, hogy fontosak számára a visszajelzések. Továbbá lényeges, hogy mindig legyen naprakész a fiók, tehát legyen aktuális a nyitvatartás, a telefonszám és a cégleírás.

 

(x) hirdetői tartalom