Hatékony arcápolás mindennap (x)

Az arc nap mint nap számos hatásnak van kitéve, elég ha csak a napfényre, a szélre, a páratartalom változására vagy a levegő szennyezettségére gondoltunk. Nem beszélve a stresszről és a rohanó életmódról.

Mivel folyamatosan érik a külső hatások, így védeni sem igazán lehet. Rendszeres ápolással és a megfelelő termékek használatával azonban sokat tehetünk érte.

Arckrémek nappalra

A krémek jelentik az arcápolás alapköveit, hiszen táplálják és hidratálják a bőrt. Ahogy minden kozmetikum esetén, az arckrémekkel kapcsolatban is fontos, hogy a bőrtípushoz illő készítmény kerüljön alkalmazásra. A DOUGLAS arcápolási termékei között mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kozmetikumokat.

arckrém

A bőr típusa lehet normál, száraz, zsíros, érzékeny vagy kombinált is. Ha sikerült megtalálni az ennek megfelelő arckrémet, válaszd ki az illatot és a kiszerelést is.

Ami azonban minden ilyen kozmetikum kapcsán fontos, hogy csakis alaposan megtisztított bőrre kerülhet fel a bőrápolási rutin részeként, annak legvégén. A megfelelő nappali krém hidratáló összetevőkkel rendelkezik, gyorsan felszívódik és tartalmaz némi fényvédőt is.

Az éjszakai ápolás jelentősége

A nappali arcápolás mindenki számára evidens, az éjszakairól azonban a legtöbben hajlamosak elfeledkezni. A bőr azonban éjszaka regenerálódik, ebben az időszakban pedig jobban hasznosulnak a különböző hatóanyagok. Ugyanúgy, ahogy a szervezet, a bőr is pihen az éjszakai órákban.

Ilyenkor erősödik a vérkeringés, fokozódik az anyagcsere és az oxigén felhasználása, ezért jelentős a hidratálás is a kiszáradás elkerülése érdekében. A legfontosabb feladat azonban ebben az időszakban a megfelelő regeneráció biztosítása, a bőr önjavító folyamatainak támogatása.

Az éjszakai arckrémek a nappaliaknál jóval testesebbek és hatóanyagban gazdagabbak. Fényvédőt értelemszerűen nem tartalmaznak, olyan vitaminokat azonban igen, amelyekre nappal érzékenyen reagálna a bőr.

Egyéb termékek a megfelelő bőrápolás érdekében

Azt már tudod, hogy a nappali krémek (és az éjszakaiak is) felvitele a tisztítást követően történik meg. Fontos a smink eltávolítása sminklemosó segítségével, amelyet az arc tisztítása követ. Ehhez alkalmazz tisztítóhabot vagy zselét, ebből szintén a bőrtípusodhoz igazodót érdemes kiválasztani.

Az arcvíz vagy tonik a felesleges maradványok és szennyeződések eltávolítására, valamint a pórusok összehúzására szolgál. Ezt követően jöhetnek a különböző szérumok, amelyek koncentráltan tartalmazzák a szükséges hatóanyagokat.

Ha szemránckrémre van szükséged, akkor azt is most vesd be. Alkalmazását követően kerülhet sor az arckrém használatára. Teljes körű arcápolással garantálhatod bőröd egészségét és ragyogó megjelenését!

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés