Vágólap: az előkészítés elengedhetetlen kelléke (x)

A konyhában mindennek megvan a maga helye és ideje, legalábbis jobb esetben. Az sem mindegy, hogy milyen konyhai kiegészítőkkel dolgozunk. Sokan „csalnak” a különféle munkafolyamatok alatt és mással helyettesítik az egyébként nélkülözhetetlen kellékeket. Gondolunk itt mondjuk a vágódeszkára, amelyre az alapanyagok kerülnek.

A következő pár sorban most megtudhatja, hogy miért olyan fontos, hogy szigorú szabályok szerint használjuk a vágólapokat, és hogy milyen minőségi darabokat szerezhet be.

A megfelelő vágólap kiválasztása

Egy konyhában sok a tennivaló és az is evidens, hogy mindezt nem három darab eszköz segítségével fogjuk elvégezni. A Gastro Bolt vágólap kínálatának hála minden olajozottan halad majd, akár profi, akár hobbi szakácsok vagyunk.

konyhai vágólap

A főzés mindig az alapanyag tisztításával, majd előkészítésével történik, s csak ezután fordulhatnak komolyabbra a dolgok.

Az ételek előkészítése során az egyik legfontosabb eszköz a vágólap. A vágólap beszerzése során mindig tisztában kell lennünk azzal, hogy mennyire biztonságosan alkalmazható a termék, hogy milyen az ergonómiája, hogy miből készül és hogy hogyan néz ki.

Most akkor, milyen egy jó vágólap?

Biztonsági szempontból nem mindegy, milyen vágódeszka kerül elénk. Ennek a kiegészítőnek ugyanis nem szabad csúszkálnia a felületen, és ugyanígy a kés sem csúszhat el rajta. Ez csak úgy lehetséges, ha a termék megfelelő vastagságú és a súlya is el van találva.

Az ergonómiai kialakítás szintén nem utolsó. A minőségi vágólapokkal ugyanis nagyon könnyű dolgozni, a kezünkre áll, s a mérete is tökéletes, aminek köszönhetően kényelmesen elfér rajta valamennyi alapanyag.

Lényeges még, hogy ne tegye tönkre a késeket, s mivel néha tálalási funkciót is betölt, az sem árt, ha esztétikus a megjelenése.

Vágólapok gyűjteménye

Általában olyan helyről érdemes vásárolni, ahol egy produktumnak többféle változata is kapható, hiszen a széles kínálat már részben árulkodik a gyűjtemény minőségéről. Ezzel azonban vigyázni kell, mert ez nem minden esetben van így!

Vannak egyszerű, teljesen sima felületű vágódeszkák, míg akadnak barázdált szerkezetű darabok is. Számos speciális rögzítővel rendelkező változat szerezhető be.

Piros, fekete, fehér, sárga és zöld színű termékekkel egyaránt találkozhatunk, amelyeknek az anyaga többnyire erős. Tartós, strapabíró kialakításuknak hála hosszú távon hasznosíthatók.

Az a jó, ha egyszerre több vágólapot tartunk a konyhánkban, hiszen a különféle alapanyagokat (zöldséget, húsokat, halakat) más-más színű deszkán ajánlott feldolgozni. A vendéglátásban ezt például nagyon szigorúan veszik.

Ne feledje, néhány konyhai kiegészítővel nemcsak gyorsabban, de biztonságosabban is dolgozhat, ami az eredményen egyaránt érződni fog majd!

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés