Vásárlási útmutató kerti asztalhoz (x)

Ahogy a lakások esetén a konyha vagy az étkezőasztal, úgy a kerti asztalok jelentik a kertek vagy a teraszok szívét, egy helyet, ahol a barátok és a család összejöhet, leülhet, és élvezheti a napsütéses időt.

Egyetlen terasz sem teljes kerti asztalok nélkül, legyen az egy lounge garnitúra dohányzóasztala vagy egy kültéri étkező óriási étkezőasztala. De akár a napozóágyak is igénylik egy kis asztal jelenlétét, hogy legyen hova letenni a könyvet, napszemüveget, üdítőt. Kinek milyen az ideális kerti asztal? Mi legyen a választás legfőbb szempontja? Ennek jártunk utána.

Azok a csodálatos kertek!

A nem is oly régi járványidőszak rámutatott, mennyire sokat is ér egy kicsike kis terasz, egy kert, ahol lehetőségünk van a friss levegőn lenni, melegedni a napsugarak által, ahol elkölthetjük reggelinket, ebédünket, vacsoránkat, de mindenek előtt, ahol kitárul a tér előttünk. A Kerti Bútor Webáruház műanyag asztalai ehhez kínálnak kényelmes, minden helyzethez illő megoldást, a minőségi műanyagoknak köszönhetően tartós, időjárásálló kivitelben.

kerti bútor

Képzelje magát a teraszra egy napsütéses nyári reggelen, amint indulás előtt kávéját kortyolgatva magába szívja az illatokat, és a virágokban gyönyörködve, pár pillanatra megpihenve felkészül a hétköznapok megpróbáltatásaira. De egy hétvége is kellemesen telik, ha a természet egy kéznyújtásnyira van Öntől, és madárdalt hallgatva olvashatja kedvenc könyvét, vagy vendégül láthatja barátait egy jó sütögetésre.

Milyen szempontokat mérlegeljen választás előtt?

A kerti asztalok megkerülhetetlen elemei a teraszoknak, kerteknek, akár egy csésze tea vagy desszert elfogyasztásáról, akár baráti, családi társaságban grillezésről, kerti partyról van szó.

A új asztal beszerzése előtt négy fontos kérdést érdemes átgondolni:

  • Milyen formájú legyen a kerti asztal? Egyrészt a terasz vagy a szabadtér meglévő formái, stílusa határozza meg, melyik illik oda, másrészt a rendelkezésre álló hely térbeli korlátai. Egy kerek asztal nagyobb körbejárható teret igényel, egy szögletes asztal, helyszűke esetén akár a sarokba is tolható.
  • Elsősorban mire fogja használni?
  • Hány személy részére, milyen méretű asztal szükséges?
  • Hány székhez keres megfelelő méretű asztalt?

Milyen anyagú kerti asztal az ideális?

A klasszikus fabútorok mellett a gondozásmentes, az időjárás viszontagságainak ellenálló különféle műanyag és alumínium kerti asztalok, bútorok nagy népszerűségnek örvendenek. Mindegyik típusnak megvannak az előnyei, hátrányai, amelyeket választás előtt mérlegelni szükséges.

Fontos, hogy a környezet stílusához illő kerti bútort válasszon, amely harmóniában van a kerttel, a házzal, nyitott terek esetén az enteriőrrel is.

Főként az étkezőasztalok tekintetében a stabilitás, az ellenálló, masszív szerkezet alapkövetelmény, hiszen csak így felel meg a funkciójának hosszú távon.

Soha ne a legújabb trendeknek megfelelően válasszon, hanem mindig a ház, a lakás, a kert stílusa legyen a meghatározó, hiszen egy kerti bútort jó esetben 5-10 évre választunk.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés