Alkatrész kell a robotfűnyíródhoz? Szerezd be egyszerűen! (x)

Ha kertes házban laksz és van egy kisebb-nagyobb füves udvarod, akkor érthető, hogy szeretnéd, ha mindig szép egyenletesen nőne rajta a fű. A legegyszerűbb, ha a gyep gondozásához beszerzel egy robotfűnyírót, talán már meg is tetted ezt.

A robotfűnyíró komoly beruházás, így egy alkatrész meghibásodása esetén érdemes megpróbálni menteni a menthetőt. Többnyire olyan alkatrészek mondják be az unalmast, amik cserélhetők, és ehhez nem is kell feltétlenül hatszámjegyű összeget kiadni.

Hol érdemes beszerezni az alkatrészeket?

A robotfűnyírókhoz a legegyszerűbb, ha webáruházból szerzed be a hiányzó alkatrészt vagy kiegészítőt. A netes vásárlás előnye, hogy ki sem kell mozdulnod otthonról, nem kell üzemanyagra vagy tömegközlekedésre költened, hanem házhoz kérheted a csomagot. Vannak webáruházak, amelyek ingyenesen házhoz szállítják a csomagokat, vagy egy minimális vásárlási küszöbérték megugrása esetén engedik el a futár díját.

robotfűnyíró

Ha a neten veszed meg az alkatrészeket, akkor mindig ügyelj arra, hogy a te robotfűnyíród típusának megfelelő alkatrészt válaszd. Egy alkatrésznek többféle változata is fent lehet egy adott webshop kínálatában. Az egyik a nagyobb teljesítményű géphez való, a másik a közepeshez, a harmadik a kisebbhez. Szóval, ha nem nézel utána alaposan, hogy pontosan melyik modellel kompatibilis az alkatrész, akár hoppon is maradhatsz.

Ha például Robomow robotfűnyíród van, akkor ne vedd meg az első meghajtó kereket csak azért, mert azt látod, hogy az Robomow robotfűnyíróhoz való. Mindig ellenőrizd az alkatrész adatlapját, ott feltüntetik a webshopok a kompatibilis robotfűnyíró modelleket. Ha bizonytalan vagy, inkább kérdezz az ügyfélszolgálattól!

Jó hír, hogy a webshopok visszaveszik a tévesen megvásárolt alkatrészeket. Ez azonban sok macerával jár, szóval jobb, ha megkíméled magad a bonyodalmaktól.

Milyen robotfűnyíró alkatrészeket lehet venni online?

Ha szerencséd van, akkor néhány ezer forintból megúszhatod az alkatrész vásárlását. Az olyan alkatrészekért, mint a határoló vezeték rögzítő cölöp, a határoló kábel csatlakozó, egy vágókés készlet vagy egy kábelösszekötő készlet, nem kell tízezreket kifizetni.

Egy kicsit mélyebben a pénztárcádba kell nyúlni, ha határolókábelre, meghajtókerékre, jeladóra vagy éppen robotfűnyíró garázsra van szükséged. Azonban még ha ilyen alkatrészek, kiegészítők is kellenek, még mindig jobban jársz, mintha teljesen új robotfűnyírót kellene vásárolnod.

Kerüld az utángyártott, bizonytalan eredetű alkatrészeket és a piactereken visszaellenőrizhetetlen eredettel árult komponenseket. Nem tudhatod, hogy ezek meddig bírják és nem fogod-e feleslegesen elkölteni rájuk a pénzedet. A gyári alkatrészek pont ugyanazt tudják, mint az újak, így nem kell attól tartanod, hogy idő előtt meghibásodik újból a robotfűnyíród.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés