Az irodaköltöztetés egy felelősségteljes feladat (x)

Az irodaköltöztetés többféle szempontból is felelősségteljes feladat, hiszen a szállítandó dolgok értékesek és pótolhatatlanok, valamint minden egyes kiesett nap a cégnek anyagi hátrányt okoz. Éppen ezért olyan költöztető céget érdemes megbízni, aki megfelelő rutinnal, kiforrott munkamenettel és nagy gyakorlattal rendelkezik, ezzel minimalizálható az átszállítás ideje, valamint biztos lehet abban, hogy minden probléma nélkül fog lezajlani.

Olvass tovább

Erre jó egy budapesti költöztetés esetén a kalkulátor (x)

Ön ismeri a budapesti költöztetés kalkulátorát? Ha még esetleg nem, érdemes rákeresnie, mert ha költöztető céget keres, akkor ennél pontosabb előzetes árajánlatot sehol sem fog kapni, mint ettől a kalkulátortól.

Tervezhető költöztetés Budapesten

Amikor egy költöztetést szervezünk, akkor azt érdemes időben elkezdeni. Ugyanis nem tudhatjuk, hogy a jobb költöztető cégek időpontjai mikor telnek meg. Az elmondható, hogy általában a hó első napjai kritikusak, mert akkor nagyon sokan költöznek. Ezzel az előfoglalással a cég számára is tervezhetővé tesszük a költöztetést, de mi is megtanuljuk, hogy jóval előre foglaljunk, az a biztos.

Honnan tudjuk, hogy ki a megbízható cég?

Kerülje a hiénákat! Ezt bizonyára nem először hallja a költöztetéssel kapcsolatban sem. Ugyanakkor ez valóban nagy igazság. Ők ugyanis egyetlen dolgot akarnak: a pénzét! Ezért pedig nagyon sok mindenre képesek. Hallani olyanokról, akik felpakolnak, majd közlik, hogy csak akkor kezdik meg a lepakolást, ha egy nagyobb összeget kapnak. Persze az előre megbeszélt összeg ehhez képest még elhanyagolható volt.

költöztetés, szállítmányozás

Ezzel szemben egy megbízható cég már a kommunikációjával is bizalmat sugároz, és érezhetően segíteni akarnak. Az ügyfélszolgálatuk is kedves, a honlapjuk is informatív. Írásban közölnek minden ajánlatot, és vissza is igazolják a költöztetés napját. De a helyszínre érkező szakemberek is olyanok, hogy kenyérre lehet őket kenni. Megfelelő szakértelemmel állnak hozzá a munkához, először ugyanis felmérik a terepet.

Ha ilyen céggel találkozik, garantálható, hogy megbízható cégről van szó. De van itt még valami. Ha Budapesten belüli költözést tervez, mindenképp használja a költöztetés Budapest kalkulátort. Ez ugyanis arra hivatott, hogy kiszámolja Önnek pontosan, hogy mire számítson a költözés során. Hogy tudja, várhatóan mennyibe fog kerülni az egész. A Servitius és Partnerei költöztetés csapata új szintre emelte a költségek transzparenciáját! Használja hát ezt a lehetőséget, ha szüksége van erre a szolgáltatásra.

Helyszíni felmérés

Bizonyos esetekben érdemes helyszíni felmérést is kérni. Ezt bonyolultabb, nehezebben szállítható tárgyak esetén érdemes megtenni, ha sok mindent kell szállítani. Vagy például akkor, ha irodaköltöztetés lesz. Több esetben ez akár ingyenes is lehet. Ha nem is az, megéri azt a pár ezer forintot, mert sokat spórolhat, ha nem elmondás alapján készül a cég.

Ne szerencséje legyen, készüljön fel!

Nem kell mindenkit megbíznia, végezzen egy előkutatást. Tesztelje le a cégeket, hasonlítsa őket össze (honlapjuk, ügyfélszolgálatuk alapján). Ha megfelelően utánanéz a cégeknek, leinformálja őket, beszél az alkalmazottakkal, akkor nehezebben nyúl mellé. És bár ez egy kis időt vesz igénybe, azért rengeteg pénzt is megspórolhat Önnek! Ne vegye hát félvállról a döntést, fektessen bele egy kis időt és energiát. Higgye el, ez mindenképp meg fogja érni Önnek!

(x) Hirdetői tartalom

Hogy néz ki egy költöztetés vidéken? Mutatjuk! (x)

Amikor egy vidéki költöztetésről van szó, akkor sokan úgy gondolják, hogy az valami sokkal nehezebb, mint egy fővárosi. Pedig erről szó sincs. Sőt, sok esetben még könnyebb is, mint a fővárosi szűk utcákból való szállítás.

Azonban itt is vannak buktatók, talán legfőképp a nem megbízható, magukat igazi költöztetőnek kiadó cégek miatt.

Csak megbízható költöztető céget bízzon meg

Mindennek az alfája és omegája a megbízható költöztető cég kiválasztása. Sajnos vidéken is a fővárosihoz hasonló a helyzet, vannak úgynevezett hiénák a piacon. Ők azok a társaságok, akik magukat hivatalos költöztetőnek adják ki, és megkárosítják az embereket. Jellemző rájuk, hogy megbeszélnek velünk egy összeget, majd amikor felkerült minden a teherautóra, akkor hirtelen változik a végösszeg. Igen, ekkor, és akár a többszörösére is. És addig nem hajlandóak továbbmenni a folyamatban, amíg nem kerül kifizetésre a magasabb összeg.

költöztető teherautó közlekedik egy autópályán

Az ilyeneket el kell kerülnie! Eleve csak olyan céggel szerződjön, akik hivatalosan is ezt a tevékenységet folytatják. Olyanokkal, akik mögött lehetőleg egy cég áll, amely leinformálható. Legyen honlapjuk, melyen legyenek elérhetőségek és cégadatok is, adószámmal együtt.

Az elérhetőségeket vegyék fel, és ne beszéljenek úgy rajta az emberrel, mint a kutyával. Ha már itt próbálják lerázni az embert, vagy szóban mindent megígérnek, akkor már rég rossz. Az ilyeneket messziről kerülje el, és keressen más, megbízható partnert!

Továbbá az is nagyon fontos, hogy ne csak szóban lehessen velük kommunikálni, hanem írásban is. Ezt sokan elfelejtik, és adnak a telefonban adott szóra. De ez sajnos nagyon kevés. Ebből lesznek azok a kellemetlen szituációk, mint amit fent már részleteztünk.

Egy vidéki költöztetés árazása

Ha megnézzük egy vidéki költöztetés árazását, akkor itt kétféle megoldást találunk. Sajnos vannak, akik kvázi duplán számláznak, mert egyrészt felszámolják a kilométer díjat, valamint a költöztető szakemberek óradíját is.

Ezzel szemben sokkal korrektebb az a cég (mint pl. a Servitius és Partnerei költöztetés), akik csak kilométerdíjat számolnak. Emellett persze a fel- és lepakolásnál lesz még óradíj, és a kiállási díj is ott van, de ez másnál is megvan. Ezzel egy igazán átlátható és valóban korrekt díjazást kapunk. Hab a tortán, hogy az említett cégnél nem is óraalapon, hanem percalapon számláznak.

És milyen jó, ha ezt már a kiszállás előtt tudjuk, igaz? Ezért is kell írásban ajánlatot kérni, mert ebből egyből látjuk, hogy mire számítsunk. Valamint lesz egy írásos ajánlatunk (biztosítékunk), amire bármikor hivatkozhatunk. Így elkerülhetjük azt, hogy a felpakolást követően hirtelen a triplájára nőjön a szállítás díja.

Belföldi költöztetést fizetni csak utólag!

Sajnos sok hiéna megy rá az előlegre is. Elkérik a megbeszélt díj felét, és többet nem látjuk őket. Belföldi költöztetés esetén soha se fizessünk előre, mindig csak utólag!

(x) Hirdetői tartalom

Költözés vagy költöztetés (x)

A költözés folyamata nem csupán lelkileg viseli meg az embert, hanem pénzügyileg is igen komoly összegekkel járhat a folyamat. Nagyon sokan a költségeket úgy próbálják alacsonyan tartani, hogy saját maguk, esetleg családtagok vagy barátok segítségét kérik a holmi átköltöztetésében. Azonban nem minden esetben igaz, hogy olcsóbb ezt a megoldást választani, mint költöztető cég segítségét igénybe venni.

Költözés lebonyolítása egyénileg

Nem lehet elvitatni, hogy az esetek jelentős többségében pénzügyi megfontolás áll annak hátterében, hogy a költözők maguk intézik az ingóságaik átszállítását. Azonban mielőtt erre sor kerülne, érdemes egy előzetes kalkulációt készíteni, hogy valójában mennyibe is fog kerülni a művelet. Például a legkevesebb esetben elegendő egy átlagos családi személyautó a teljes felszerelésnek, ezért minimum többet kell fordulni a két cím között. Aztán ott vannak a bútorok és a nagyobb háztartási gépek is, melyek igen kis eséllyel férnek be a csomagtartóba, a tetőcsomagtartón szállítani pedig nem biztos, hogy jó ötlet.

visszük.hu, költöztetés

Ekkor felmerül, hogy utánfutót vagy furgont kell bérelni, amiket jól megpakolva kevesebbet kell fordulni. Ugyanakkor pénzügyileg komolyabban ajánlott erre a lépésre készülni, hiszen itt már nem csupán az üzemanyag lesz a költség, hanem a bérlési díj szintén tétel, valamint kauciót is kell a legtöbb bérlőcégnél fizetni.

Éppen ezért érdemes kiszámolni a várható költségeket, majd átgondolni, akár egy árajánlatkérés után, hogy tényleg megéri-e inkább családilag kivitelezni a költözést, annak minden anyagi és stresszes oldalával együtt, vagy jobb lenne-e igénybe venni egy költöztető cég segítségét.

Költöztető céggel költözés

Mielőtt bármelyik költöztető céget megbíznád azzal a nemes feladattal, hogy az ingóságaidat szállítsa a régi címedről az újra, érdemes egy kicsit a cég körmére nézni. Ugyanis nem minden cég képes megfelelő színvonalon teljesíteni a költöztetést. Ahhoz pedig, hogy biztos lehess abban, hogy sem kellemetlen pillanatok, sem anyagi kár nem fog érni a választott költöztető cég miatt, érdemes utánajárni a referenciáinak.

Először is a választott cég weboldalát ajánlott szemügyre venni, hiszen a megbízható és megfelelő színvonalon dolgozó szolgáltatók szívesen teszik ki a honlapjukra a vásárlói véleményeket. Ezenfelül szintén érdemes egy pillantást vetni a Google Cégemben kapott értékelésekre, valamint a Facebookon a megbízók véleményére.

Valamint szintén jó jelző, hogy a kapcsolattartó mennyire kezel partnerként, mennyire megbízható a géppark, és van-e kellő tapasztalat. Ha mindezek rendben vannak, akkor biztos lehetsz benne, hogy a holmidat sérülésmentesen fogják az egyik címről a másikra költöztetni.

Amennyiben te is épp költözködni készülsz, és profi költöztető csapat segítségét kérnéd, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu szakembereivel!

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Vipcast készítette