Zenélő, forgó babajáték a kiságyra (x)

Az újszülöttek az első időszakban a nap legnagyobb részét alvással töltik. Ha ébren vannak, akkor sem csak szemlélődnek, hanem tanulnak, tapasztalatot szereznek a külvilágról. A csecsemők nem érzékelik még a teljes színskálát, és csak közelre látnak, ezért érdemes a kiságy környékét játékokkal körbevenni, amik lekötik a figyelmüket. Minden, a közelükben elhelyezett színes, puha, zenélő, forgó játék elősegíti a látás, a hallás, a szem és kéz koordinációját.

A körbe forgó zenélő játék a kiságyak megszokott kiegészítője. Nem csak megszokásból került a legismertebb babaholmik közé, igen fontos szerepe van a kicsi babák fejlesztésében és megnyugtatásában is. Érdemes már a babaszoba berendezése során, a kiságy megvásárlásával egy időben beszerezni és felszerelni a kiságy oldalára. A pihentető alvás érdekében rögzítjük oda, mivel a rajta lévő színes figurák és a többféle dallam gyorsan álomba tudja ringatni őket.

Zenél és forog, a babák szeretik – mi az?

Működés közben a forgó kedves dallamokat játszik, folyton változó színes figurái szórakoztatják a kicsiket. Kellemes dallamokkal kelti fel a babák érdeklődését, akik a figurákra fókuszálnak, ez fejleszti a látást, tér- és formaérzékelést. Minél többféle dallamot játszik, annál jobb, mert nem unja meg a család. A baba nyújtózkodik, és megpróbálja elérni a játékokat. Mivel előszeretettel kóstolják meg a figurákat, minden elemnek a legszigorúbb szabványoknak kell megfelelnie, így az sem probléma, ha végül sikerül nekik.

Ügyelni kell a biztonságos felfüggesztésre, hogy a kicsik ne tudják lerántani vagy belegabalyodni. Amikor fel tudnak már ülni, a forgó részt szereljük le, mert magukra ránthatják, ettől a zenélő rész tovább használható. A plüss-, műanyag vagy textilfigurák is különálló játékként használhatóak tovább, ebben az egyszerű szerkezetben számtalan lehetőség rejlik.

babylion.hu gyerekjáték

Milyet választanál?

A forgó elektronikus vagy felhúzhatós kivitelben kapható. Az elemes szerkezetek öt-tíz percig zenélnek. Természethangot, szívhangot vagy tengermorajlást is imitálhatnak, de általában különféle dallamok szerepelnek a repertoárban.

A mechanikus fajták általában csak egy dallamot játszanak le, azt is rövidebb ideig. A modernebb kivitelű forgók távirányítóval vezérelhetők, és létezik sírásérzékelővel ellátott kivitel is, ami automatikusan bekapcsol a babasírásra. Bizonyos fajták éjszakai fényként is használatosak, így mindenki el tudja dönteni, mire van szüksége. De ha ilyen extrák nincsenek a forgón, az sem tragédia, mivel az alapfunkciót, a baba szórakoztatását és megnyugtatását a legegyszerűbb is el tudja látni.

A Baby Lion áruházban a babás termékek nagy választékát találjátok. Többféle kedves figurával díszített forgó közül válogathattok, hogy minden stílusú gyerekszobába találjatok egyet. A babaszoba berendezése és a babás eszközök beszerzése során érdemes az áruház kínálatát böngészgetni.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Vipcast készítette