Védekezzünk a bolhák ellen! (x)

Sokan hajlamosak abba a tévhitbe esni, hogy a gondozott kertben/házban tartott kutyák nem lehetnek bolhásak. Pedig rájuk ez a veszély és a többi vérszívó élősködő (mint pl. a kullancs) is egész éven át leselkedik.

Az éghajlatváltozásnak köszönhetően ugyanis mára már nem csak a melegebb évszakokban, hanem minden hónapban találkozhatunk velük, nincs olyan hideg, hogy elfagyjanak. Így viszont folyamatosan oda kell figyelnünk a kis kedvenceinkre, hogy megfelelő védelemmel legyenek ellátva. Hiszen a megelőzés lényegesen egyszerűbb és költséghatékonyabb, mint a későbbi kárelhárítás.

Miért kellemetlenek a bolhák?

Azonkívül, hogy kellemetlen viszketést okoznak az állatnak, további betegségek is kísérik őket. Ezek közül pedig számos van, ami nem csak a négylábú kedvencekre veszélyesek, hanem akár az emberre is átterjedhetnek.

Mit kell tudni a bolhákról?

A világon körülbelül 2000 bolhafajt tartanak számon, amiket jellemzően aszerint neveznek el, hogy főként milyen állatot támadnak meg. Pl.: macska bolha, kutya bolha. Ez persze kissé megtévesztő, ugyanis ettől függetlenül nincs kizárva, hogy átvándoroljanak egyik gazdafajról a másikra, nem válogatósak. Kellemetlen tulajdonságuk még, hogy rendkívül szaporák, egy nőstény akár napi 40 petét is lerakhat. Ilyen szaporodási ütem mellett pedig nagyon nehéz kiirtani őket.

Szeretnéd elkerülni, hogy a kisállatod bolhás legyen, vagy kullancs csípje? Már megtörtént a bolhafertőzés, és szeretnél mihamarabb szabadulni az élősködőktől? Keresd fel a Petissimo weboldalát, ahol kiváló minőségű bolhanyakörv vár, akár megelőzés, akár tűzoltás a cél.

Hogyan lesz bolhás a kutyád?

A bolhákról sok tévhit kering, talán az egyik legtúlzóbb az, hogy gazdáról gazdára ugrálnak. Ez viszont hatalmas tévedés, hiszen amíg lehet, ragaszkodnak a jól bevált otthonukhoz és táplálékukhoz. Legalábbis a kifejlett állatok.

A petékkel viszont más a helyzet, hiszen azok könnyen leesnek a gazdatestről, majd a szabad környezetben kikelnek, ha ideálisak a körülmények, 9 nap múlva bebábozódnak. Rosszabb körülmények között sem pusztulnak el, csupán késleltetik a bábállapotot. Ez 2-3 hétig tart, majd átalakulnak kifejlett bolhákká. Innen pedig könnyedén ugranak rá bármelyik gazdatestre, akit a környéken találnak.

Hogyan irtsuk ki a bolhákat?

Sok esetben már a bolhafertőzést is elég nehéz észrevenni, ha hosszú szőrű kedvencünk van. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy az állatok ingerküszöbe egyénenként is eltérő lehet, így nem biztos, hogy minden esetben vakarózási tünetek is fellépnek.

Foresto - Petissimo - bolha elleni védekezés

Ha a bolhákat a lakásba is behurcolta a kedvencünk, akkor egy hosszas küzdelemnek nézünk elébe. Érdemes ilyenkor az összes fekhelyét, ágyneműket legalább 60 fokon kimosni. Fontos, hogy a szőnyegekre különösen tekintettel legyünk, ugyanis a szálak között könnyedén megbújhatnak a peték is. A bolhátlanító nagytakarítás után pedig érdemes még a porzsákot is kidobni.

Mindenképpen érdemes a magasabb minőségű bolha elleni szerek közül választani, hogy hosszan és eredményesen távol tarthassuk ezeket az élősködőket a kedvenceinktől és az otthonunktól is.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés