Vízkeringetés a medenceszivattyúval (x)

Ha a tökéletes vízminőség elérése a cél a medencében, akkor az egyik fontos alap gépészeti elem a megfelelő szivattyú. A víztisztításhoz ugyanis elengedhetetlen, hogy a medencébe töltött vízmennyiséget egy szűrőberendezésen átjuttatva a benne lévő szennyeződésektől megszabadíthassuk.

Ehhez a vizet viszont mozgatni szükséges, így a kosz nem marad a medencefenéken. Ezt a megfelelő teljesítményű szivattyúberendezéssel és az ahhoz kapcsolódó szűrőberendezéssel lehet elérni. A víz ugyanis csak így juttatható be a szűrőberendezésbe. Abban leggyakrabban homok vagy papír a szűrőanyag, de manapság már üvegrészecskéket is alkalmaznak erre a célra.

Hogy kristálytiszta maradjon a víz

A víz tisztán tartása nem lehetséges tehát a megfelelő szűrőberendezés és a vízforgatás, vízmozgatás nélkül. Természetesen ezt ki kell, hogy egészítse a kórokozók elleni egyéb védekezés is. Ezek nélkül sajnos a medencében lévő víz hamar zavarossá, nyálkássá válik, és kellemetlen mikroorganizmusokkal lesz tele.

Ez nem csak esztétikailag igen zavaró, kellemetlen szagú, hanem még egészségügyi szempontból is veszélyes. Senki sem szeretne fertőzéseket kapni egy ártatlan kerti pancsolást követően. Ráadásul az ilyen esetekben szükséges teljes medencevízcsere sem olcsó mulatság. A Medence Óriásnál a medenceszivattyúk választéka minden igényt kielégít, mindenki megtalálhatja a megfelelő berendezést.

A medence mérete és formája szerint válasszunk!

Főleg a medence alakja és mérete alapján szokták meghatározni a medenceszivattyú ideális teljesítményét. Minél nagyobb egy medence, annál inkább erősebb szivattyúval lehet az ideális keringési teljesítményt biztosítani. Azt szokták ajánlani, hogy egy időkapcsolót is szereljünk vagy szereltessünk be a rendszerbe. Így nem kell majd nekünk magunknak ki- és bekapcsolni a készüléket.

medence keringető szivattyú

Nem szükséges ugyanis egész nap üzemeltetni a vízforgatót, viszont naponta minimum két alkalommal érdemes átáramoltatni a teljes medencevíz-mennyiséget az alkalmazott szűrőközegen. Ha nagyon magas a külső hőmérséklet, akkor még többször is. Ugyanez a helyzet akkor is, ha nagyon sokan használják a medencét.

Hagyományos vagy alternatív tisztítás is szükséges

Természetesen a medencevíz tisztításához a hagyományos vegyszerek – algamentesítő és pelyhesítőszerek, fertőtlenítők – vagy az alternatív eszközök és módszerek – UV-fényes, klorinátoros vagy ózonos tisztítás – használatáról sem szabad megfeledkezni. Utóbbiak esetén is lényeges a vízforgatás a megfelelő medenceszivattyúval. A nagyobb szennyeződéseket – levelek, ágak, bogarak – mielőbb próbáljuk meg kihalászni egy hálóval vagy a szkimmerrel. A pH-érték folyamatos ellenőrzése és beállítása is elengedhetetlen. Időnként pedig a medencefenék tisztítására vessük be a medenceporszívót! A Medence Óriásnál hatalmas választékot találsz ezekből a szerekből és berendezésekből is.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés