Tippek otthoni falfestéshez! (x)

Ha úgy érezzük, otthonunkra ráfér egy kis színfrissítés, akár egyedül is nekiállhatunk a festésnek. Néhány tippet és praktikát betartva remek végeredményt kaphatunk, ha megfelelő eszközökkel dolgozunk. Lássuk, hogyan érdemes belevágni a folyamatba!

Előkészületek

Még mielőtt megragadnánk az ecsetet, határozzuk meg, hogy a szükséges kiegészítő elemek hova kerülnek majd. Polisztirol habléc, illetve rozetta kizárólag a glettelés után ragasztható fel, amelyet körbe javítás után már festhetünk is. Tapéta alá mindenképpen mélyalapozó beszerzése szükséges, hogy a tapétaragasztó biztosan jól tapadjon a falfelületre.

Első lépésként a falfelületet mosószeres vízzel szükséges megtisztítani, hogy könnyebben eltávolítható legyen a már rajta lévő festék. Bizonyos esetekben gletteléshez ajánlott folyamodni a kisebb hibáknál, de a cél, hogy minél egyenletesebb falfelületet kapjunk. Ehhez érdemes üvegfátyolt alkalmazni, amire a glett-réteg jöhet.

otthoni falfestés

A mennyezeten található hosszabb repedésekhez nagy kötőszilárdságú glett alkalmazása javasolt, amellyel gyorsan és könnyen dolgozhatunk. Mélyebb hibák esetében habarcs vagy speciális glett jöhet szóba, de akár a makulatúracsík is segíthet.

A glettelést követően a csiszolás, a fal lekefélése, és végül a festés lépése következhet. Érdemes színezett alapozófestéket választani a szimpla fehér helyett, mert ez erősebb fedést biztosít, különösen, ha harsány színt kell lefestenünk.

Mi mindenre lesz szükségünk?

A művelethez festék mellett elsősorban egy hengerre lesz szükség, amely segítségünkre lesz a festék megfelelő eloszlatásában. Egyrétegű, jó fedésű festékekhez elegendő a rövidszárú henger, durvább felületek vagy többrétegű festékek esetében pedig hosszabb szálú hengert érdemes beszerezni.

A sarkoknál ecsetek használatát javasoljuk a még precízebb munka érdekében. Ezzel az apróbb hibákat is könnyedén kijavíthatjuk.

Otthoni falfestéshez szerezz be be nagyszerű minőségű ecseteket a JOSZERSZAM.com honlapjáról!

Tippek festéshez

A maszkolószalagot jól nyomjuk a falra sniccer segítségével, hogy az biztosan jól tapadjon, és ne folyjon alá a festék. Amennyiben felületkiegyenlítőt vagy hígítót alkalmazunk, érdemes azzal számolni, hogy a festék lassabban szárad. Ezért a második réteg felvitele előtt némi időt nyerhetünk, valamint egyenletesebb végeredményt kaphatunk, ecsetnyomok nélkül.

Használjuk takaróvásznat a folyamathoz, amely nem csúszik, és magába szívja a lecsöpögő festéket is. Érdemes a mennyezeti festéssel kezdeni, ahol nagyobb szükség van a vászonra. Oldalfal esetében már nem szükséges a teljes padlót betakarni vele.

Nagyon fontos, hogy az ecseteket alaposan tisztítsuk meg, miután befejeztük a velük való munkát. Máskülönben az ecset kidobásra lesz kárhozatra a rászáradt festék miatt.

Látogass el a JOSZERSZAM.com weboldalára, és fedezd fel a hasznos szerszámokat, eszközöket és kiegészítőket!

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés