Miért olyan hasznos a bőrnek a Q10 koenzim?

Amikor a bőrápolás a téma, sokszor szóba kerül az a rejtélyes, Q10 koenzim nevű anyag, amelynek bőrfiatalító szerepét előszeretettel hangoztatják. Ez az alapanyag valóban sok ránctalanító készítmény összetevői között szerepel, de vajon mitől ilyen hatásos, és hogyan segít fiatalon tartani a bőrt?  (x)

Pontosan mi az a Q10 koenzim?

A zsírban oldódó, vitaminokhoz hasonló vegyületet 1975-ben fedezte fel egy amerikai tudós, brit kollégája pedig arra is rájött, hogy védi és energiával látja el az élő sejteket. Ezért a felfedezésért 1978-ban Nobel-díjat kapott. A Q10 képes feltölteni a ráncokat, pótolni a bőrben a nedvességet, és fiatalítani azt. Emiatt lett ismert a szépségiparban, és használják az anti-aging készítményekben.

Azonban nem csak a bőrön fejti ki pozitív hatásait. A Q10 koenzimet ugyanis a sejtek mitokondrium nevű része is tartalmazza, melynek köszönhetően megelőzi a magas vérnyomást, fokozza az erőnlétet és elősegíti a szív- és érrendszer normális működését. Emellett erős antioxidáns is, azaz megvédi a sejteket az oxidációs stressz jelentette károsodásoktól.

Milyen hatásai vannak a Q10 koenzimnek az arcbőrre?

Az előbb említett antioxidáns tulajdonságai miatt óvja a bőr sejtjeit a szabadgyökökkel szemben, fenntartja a bőr nedvességét, és fokozza a kollagéntermelést, általa a bőr simább és feszesebb lesz. Ezért érdemes olyan arckrémet használni, amelyben megtalálható ez az értékes hatóanyag. A Helia-D Classic termékcsalád ránctalanító készítményei a tápláló növényi olajok és az A-, illetve C-vitaminok mellett Q10 koenzimet is tartalmaznak, ezáltal hozzájárulnak a bőr teltségéhez és feszességéhez, valamint felveszik a harcot a ráncok és az öregedés ellen.

helia-d
helia-d fotó: ALH Consulting / hirdetői tartalom

A nappali arckrém a hidratáló hatás mellett a fényvédelemről is gondoskodik, az éjszakai krém hozzásegíti a bőrt, hogy a reggeli ébredés után is feszes és kisimult legyen, a szemránckrém pedig célzottan a szem környékén megjelenő apró szarkalábak eltüntetéséért felelős.

Mi történik, ha nem jutunk elegendő Q10 koenzimhez?

Az emberi test egy ideig saját maga is elő tudja állítani a szükséges mennyiséget, ám az életkor előrehaladtával a termelés fokozatosan csökkenni kezd. Ha nem pótoljuk külső forrásokból, akkor a szervezet energiaszintje is egyre alacsonyabb lesz.

Mivel így a Q10 nem tudja meggátolni a szabadgyökök romboló hatását, a bőr fiatalos üdeségéért felelős elasztin és kollagén szerkezetében is változás áll be. A kötőszövet folyamatos gyengülése miatt a bőr elveszti tartását, ráncos és megereszkedett lesz.

Ezért fontos, hogy rendszeresen pótoljuk a Q10 mennyiségét, amihez a ránctalanító kozmetikumok használata mellett a táplálkozással is hozzásegíthetünk. Az olyan állati belsőségek, mint a máj és a szív, illetve a vörös húsok ugyanis nagy arányban tartalmaznak koenzimet, tehát érdemes őket beépíteni az étrendbe, ha energikusak és fiatalosak szeretnénk maradni.

Hirdetői tartalom (x)

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés