Elindult a Vipcast testvéroldala, a Media1.hu

Media1 néven új híroldalt indított Szalay Dániel médiapiaci újságíró és a 18 éve megalapított saját médiavállalkozása, a Vipcast Media – azaz a vipcast.hu podcast és a jelen oldal  működtetője.

media1.hu logo

A kedden indult új hírportál, a Media1 elsősorban a magyar média világával foglalkozó digitális médiatermék, ahol ezentúl hétköznaponként naponta frissülő tartalmai között olvasni lehet a televíziók, a rádiók, a a nyomtatott sajtó, az online és a mobil média legfrissebb híreiről. A későbbiekben interjúkkal, helyszíni tudósításokkal és más exkluzív tartalmakkal, oknyomozásokkal is találkozhatnak majd a Media1 látogatói.

A Media1 alapítója és főszerkesztője több mint 20 évnyi médiatapasztalattal rendelkezik, 2015-től közreműködésével indult el a 24.hu média rovata, majd annak 2018 júliusáig, távozásáig újságírója volt. Szalay az ezt megelőző években olyan lapoknak dolgozott mint a Médiapiac.com és a Marketing&Média, illetve három éven át a Computerworld főszerkesztő-helyettese volt, de több mint tíz éven át különböző rádiócsatornák (Klubrádió, Petőfi Rádió, Kossuth Rádió) hír- és magazinműsorainak elkészítésében is részt vett szerkesztőként és riporterként, valamint az elmúlt években különböző úgynevezett custom publishing (content marketing) kiadványokat készített. Szalay cége, a Vipcast Media 2009-ben elsőként indított magyar nyelvű beszélő podcastot, vipcast.hu néven, de talán ezt ti már úgyis tudjátok, hiszen itt vagytok velünk.

A Media1 elindítását Szalay egyfajta közszolgálati missziónak is tekinti, tekintettel arra, hogy a magyarországi független médianyilvánosság jelentősen beszűkült, és több olyan téma is van, amelyek nem kapnak megfelelő feldolgozást.

Miután 2018 nyarán távoztam a 24.hu-tól, nagyon sokan jelezték különböző alkalmakkor, hogy arra a típusú hírszolgáltatásra, amit az elmúlt években végeztem, továbbra is szükség lenne, nem is csak a szakma számára, mivel a tágabb nyilvánosságot is érdeklik ezek az ügyek. Ez egybeesett azzal, hogy magam is a folytatást terveztem. Tekintettel a jelenlegi magyarországi médiapiaci helyzetre, a Media1 számít az olvasói támogatására is. Arra kérünk mindenkit, hogy akinek egy kicsit is fontos, hogy ne tovább szűküljön a magyar médiapiac, és legyenek új kezdeményezések, lehetőségeihez mérten bármekkora összeggel járuljon hozzá az oldal működésének költségeihez. Bár az oldal kezdetben egészen minimális létszámmal indul, a későbbi bővüléshez elengedhetetlen az olvasók és a médiapiac szereplőinek hozzájárulása.

Ha ti is úgy gondoljátok, hogy szükség van médiára, és a média világa iránt érdeklődők számára egy minőségi digitális sajtótermékre, kérjük lehetőségeikhez mérten járuljatok hozzá a Media1 tartalomszolgáltatásának költségeihez, hogy működése hosszútávon is biztosított legyen, valamint fejleszteni tudjunk, például növelhessük a stáb létszámát, és még színvonalasabb szolgáltatást nyújthassunk. Az anyagi támogatás mellett nagy segítséget jelent az is, ha követtek bennünket a Facebookon, illetve megosztjátok, lájkoljátok cikkeinket, hogy a cikkek tartalmáról minél többen értesüljenek. Feliratkozhattok napi hírlevelünkre is, hogy ne maradjatok le tartalmainkról.

A vipcast podcast és a Media1.hu oldal egymással szorosan együtt működik majd, a vipcasten a későbbiekben várhatók médiás podcast beszélgetések is, melyek a Media1 felől is elérhetők lesznek.

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés