A minőségi webdesign lényegesen több mint látványos megjelenés

A professzionális webdesign elengedhetetlen ahhoz, hogy a weboldallal kapcsolatban kitűzött célok megvalósuljanak. Legyen szó akár termékek értékesítéséről vagy szolgáltatások ismertetéséről, a felhasználók számára egyszerűen kezelhető és átlátható weboldalakat célszerű biztosítani.

A sikeres webdesign alapja a pontos tervezés

Soha nem szabad alábecsülni a precíz előkészületek és a tervezés fontosságát. Természetesen ez a webdesign területén sincs másképpen, hiszen egy online vállalkozás sikere vagy bukása azon múlik, hogy milyen alapos tervezés előzte meg a munkálatokat.

A webdesign nem csupán a weboldal kinézetét, vizuális igényességét jelenti, hanem az egyszerű használhatóságot is. Egy minőségi webdesign tervezésekor meg kell határozni a weboldal céljait, és az azok elérésére szolgáló felhasználói útvonalakat egyaránt. Az igények felmérése folyamán alakul ki a weboldal alapvető váza, amelyre majd a tartalmak fognak kerülni. A White Elephant Digital ügynökség által készített weboldalak garantáltan megfelelnek a modern webdesign elvárásoknak.

UI/UX design – a felhasználó mindenek előtt

A felhasználói felület (UI) igényessége kelti az első benyomást a böngészők többségében, ezért célszerű minél magasabb nívóra törekedni a siker érdekében. A színek elsősorban a brand által kommunikálni kívánt érzelmi világot jelenítik meg, ezért fontos az alapos kiválasztásuk a kitűzött céloknak megfelelően. A felhasználói felületbe tartoznak a weboldalon elhelyezett gombok, képek, videók és szövegek egyaránt.

A vizualitás minősége mellett érdemes nagy hangsúlyt fektetni a digitális termék egyszerű és gördülékeny használatának kialakítására is, amely magas felhasználói élményt (UX) képes biztosítani. A felhasználók számára a weboldal vagy applikáció kezelése mindig könnyen érthető és gyorsan megvalósítható kell, hogy legyen. A lényeges információk és funkciók azonnali eléréséhez letisztult, átlátható webdesign szükséges.

Mi az a reszponzivitás?

A reszponzivitás azt jelenti, hogy az adott weboldal vagy alkalmazás minden eszköz kijelzőjén megfelelően méretezve jelenik meg. Az internetezésre alkalmas eszközök listája folyamatosan bővül, ezért ajánlott mindegyiken tökéletes technikai precizitással megjelenni. Az okostelefonok és tabletek, illetve Smart TV-k különböző méretű kijelzőkkel rendelkeznek, amelyek mindegyike egyedi optimalizációt igényel.

A keresőmotorok számára fontos a minél magasabb felhasználói élmény biztosítása a weboldalak részéről. A felhasználói élmény jelentősen csökken, ha egy mobil kijelzőjén a hibás méretezés miatt nem látható egy gomb, vagy éppen túl kis méretűek a betűk. Amellett, hogy a tulajdonos így kevesebbet profitál, a keresőmotorok is leminősítik, és hátrasorolják a weboldalt a találati listán.

(x) – Támogatott tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés