Hogyan érdemes elhelyezni a bútorokat a nappaliban?

Mikor a nappali berendezéséről van szó, rengeteg kétség és kérdés merül fel mindenkiben. Hiszen az elrendezéssel az egész helyiség hangulatát meghatározzuk, nem is beszélve arról, hogy mire irányítjuk a központi figyelmet. Lássuk, hogy hogyan is érdemes elhelyezni a kanapét! (x)

Hova praktikus?

Kanapé esetén egy kicsit könnyebb dolgunk van, mivel elég egy nagyobb szabad felület, és ehhez már tudjuk viszonyítani a többi bútort. Ez sarokheverő vagy épp egy nagyobb sarokgarnitúra esetén közel sem ilyen egyszerű, hiszen ott jóval terjedelmesebb helyre van szükségünk, legjobb esetben egy sarokra.

Persze nem mindegy, hogy az adott sarokelem képes-e önmagában megállni, azaz funkcionálhat-e térelválasztóként, vagy mindenképp falhoz kell helyezni.

bútor

Szintén nagyon lényeges, hogy tudjuk-e olyan helyre tenni, ahol nincs közvetlen napsugárzásnak kitéve, mert ezzel rengeteget tehetünk a bútor színének védelme érdekében. Ez azért fontos, mert a szövetek általában nem igazán tűrik jól az UV-sugárzást, és hamar kifakulnak azon a ponton, ahol gyakori ez a hatás. Persze akkor sem mindegy a nap beesési szöge, ha tévét szeretnénk nézni, mivel roppant kényelmetlen, ha a hátunk mögül jön a fény.

Az ülőbútor elhelyezése szempontjából szintén sarkalatos, hogy hol helyezkedik el, hiszen ha állandóan kerülgetni kell, az egyáltalán nem komfortos. Ebben az esetben inkább érdemes átgondolni, hogy hova lehetne még elhelyezni a sarokheverőt.

Ugyanilyen bosszantó az is, hogyha valamilyen más bútorral akadályozzák egymást. Ha az esti kinyitás során arrébb kell tenni a dohányzóasztalt, és ez egy idő után terhes a számunkra, akkor érdemes számba venni a további lehetőségeket.

Persze az is elképzelhető, hogy egy szekrény szomszédságában áll az ágy, így folyamatos súrlódásnak van kitéve mindkét bútor. Ez könnyen szövetgyilkossá válhat, hiszen az érintkezési pontokon előszeretettel kopnak ki a bútorok.

Honnan érdemes vásárolni?

Azonkívül természetesen, hogy a megbízhatóság elsődleges, nagyon fontos, hogy a bútoráruház rövid időn belül kiszállítsa a választott bútorokat. Mivel mostanában nem igazán a legjobb választás elugrani a boltba egy kanapéért, így a webáruházak között is meg lehet keresni azt, aminek igazán jó a híre és az értékelése.

Nem hátrány, ha összeszerelési szolgáltatást is nyújt, mint a Nonstop Bútor áruház, ami azt jelenti, hogy a szállítás után össze is szerelik a bútort, ha szükséges. Ez azért fontos, mert a legtöbb gyártó nem vállal garanciát a rosszul összeszerelt bútorokra.

Ugye, hogy milyen jó lenne megfelelően kialakítani a nappalit, és nem azon filozofálni, hogy mit, hova tegyünk? Fogadja meg tanácsainkat, és okosan alakítsa ki az életterét!

Hirdetői tartalom, azt nem a vipcast készítette. (x)

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés