Milyen típusú grill való neked?

Azt hihetné az ember, hogy grillsütőt választani egyszerű dolog, hiszen az mégiscsak egy szimpla sütő, nem rendelkezik annyi specifikációval, mint mondjuk egy számítógép. Ez igaz is, de messze nem jelenti azt, hogy egyszerű lenne dönteni egy faszenes és egy gázos grillsütő között. De mi a különbség és mi a hasonlóság köztük, illetve honnan tudhatod, hogy számodra melyik az ideális? Mutatjuk. (x)

Ha kezdő vagy grillezés terén

A kezdők számára a gázos grillsütőket ajánlják leginkább, hiszen a kezelésük rendkívül egyszerű, minden fontosabb funkció, mint például a begyújtás és a hőmérséklet-szabályozás egyaránt gombnyomásra működik.

kerti grill

Ezzel szemben a faszenes grillezőknél a fasznén begyújtása kissé macerás, hacsak nincs elektromos grillgyújtód, amivel ez gyerekjáték. Viszont a faszenes grillezőknél az ideális hőmérséklet beállítása már jelenthet némi kihívást, hiszen itt nem gombnyomásra működik a dolog, hanem az izzó faszén szétterítésével lehet csökkenteni és összehúzásával növelni a hőmérsékletet.

Ezzel persze nem azt mondjuk, hogy kezdőknek egyáltalán nem való a faszenes grillező, hiszen gyakorlással bele lehet tanulni a kezelésébe.

Ha ragaszkodsz az autentikus ízvilághoz

Amennyiben számodra nem grill a grill füst és füstös ízek nélkül, akkor egyértelműen a faszenes grillsütő mellett tedd le a voksodat, hiszen így garantáltan megkapják az ételek a hamisítatlan grilles ízeket.

Problémás lehet viszont, ha te csak az ételen szereted a füstös ízvilágot, a ruhádon nem, hiszen a faszenes grillsütő használatával egyszerűen nem lehet kivédeni, hogy a hajad, a bőröd és a ruhád is füst szagú legyen a sütögetés végére.

Ugyanakkor gázos grillsütőnél is elérhető a füstös aroma, azonban ehhez kiegészítő termékek szükségesek. Például a folyékony füst nevű aromával egész szép eredményeket lehet elérni, de a füstölő dobozba helyezett füstölőfa forgáccsal kicsit autentikusabb ízvilág varázsolható.

Ha fontos az ár

Árazás tekintetében a faszenes grillsütő az olcsóbb választás, ennek oka, hogy lényegesen egyszerűbb készülék, mint a gázos változat, valamint a faszén is olcsó, és a fűtőértéke nagyon jó. Persze mindkét típusból lehet kapni megdöbbentően alacsony árú grillsütőt, de ebben az esetben az olcsóságot jellemzően a sütők gyenge minősége okozza.

A minőségben nincs kompromisszum

Bármilyen típusú grillsütő mellett teszed le a voksodat, a minőségben törekedj a lehető legjobbra, ellenkező esetben sokat fogsz bosszankodni a silány elemek miatt. Sőt, a gyenge anyagminőség nem csupán apró bosszúságot okozhat, hanem például egy ilyen anyagból készült grill esetén nagy a valószínűsége az égési sérülések bekövetkezésének.

Ha sikerült eldöntened, hogy hozzád a faszenes vagy a gázos grillsütő illik-e jobban, és igazán minőségi darabra vágysz, vedd fel a kapcsolatot a Grillplaza.hu-val!

Hirdetői tartalom, azt nem a vipcast készítette. (x)

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés