A design LED izzók egyediségének kulcsa (x)

A LED világítás egyre nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban gazdaságos működésének és környezetkímélő voltának hála. Mivel kompatibilis a hagyományos fényforrásokkal, így a meglévő izzók könnyen és gyorsan lecserélhetők LED izzókra. A LED izzók ma már mindamellett, hogy különböző teljesítményben, méretben és színhőmérsékletben kaphatók, a design LED izzók formája, színe és kialakítása is változhat.

A LED, másnéven Light Emitting Diode, azaz fénykibocsátó dióda, amelynek világítási célra történő használata 1994-ben kezdődött egy nagy fényerejű, kék színnel világító diódával.

Miért pont LED?

A LED félvezető anyagokból készült fényforrás, amelynek összetételétől és ötvözőitől függ a dióda által kibocsátott fény színe.

Maga a fénykibocsátás úgy keletkezik, hogy a diódára adott áramforrás a dióda anyagában lévő atomok elektronjait gerjeszti, így a nagyobb energiaszintű elektronok pályára lépnek, és az eredeti helyükre való visszatérés idején fotonokat bocsátanak ki. Ennek fejében a nagyobb feszültség nagyobb mennyiségű kisugárzott fotont, azaz nagyobb fényt eredményez.

design LED izzó

A LED fényforrások használata számos előnnyel jár, amelyekre elsőre nem is gondol az ember. Számos olyan pluszt adott mindennapi életünkhöz, amelyet sok esetben nem is értékelünk. A technológiai előnyökön túl számos környezeti előnyt is magában hordoz. Teljesítménye kifejezetten alacsony, így nagy energiamegtakarítással jár használata.

Élettartama sokkal hosszabb hagyományos társaival szemben, azonban a magasabb minőség megválasztása sem másodlagos tényező, mivel minél jobb az izzó, annál biztosabb, hogy sokáig a szoba fényeként szolgál majd. A LED izzó nem érzékeny a kapcsolgatásra, fénye teljes mértékben vibrálásmentes, így nem viseli meg a szemet.

A design LED izzók előnyei

Felkapcsolást követően nem kell várni arra, hogy teljes fénnyel világítson, azaz nincsen bemelegedési ideje, azonnal megfelelő fényerővel világít az izzó. Ahogyan azt az előzőekben is említettük, hagyományos fényforrásokkal is kompatibilis, így csupán az izzót szükséges lecserélni, a foglalatot nem.

Strapabírók és sokkal kevésbé sérülékenyek, valamint kevésbé is melegednek fel, mint a hagyományos izzók. A gyártás során mérgező anyagokat nem használnak hozzá, így az ember egészségére és a természet megőrzésére egyaránt odafigyelnek.

A manapság kapható design izzók könnyen a szoba díszévé válhatnak, és feldobhatják az adott helyiség képét. Hosszúkás és gömb alakú típus közül egyaránt válogathat, amely akár borostyán, akár színezett búrával is rendelkezhet, ezzel még egyedibbé téve választását.

Amennyiben szeretné megváltoztatni a dolgozószoba fényét, feldobni az étkező fölötti világítást egyedi, design izzók segítségével, akkor keresse fel a LEDLámpaház.hu weboldalt, ahol számos lehetőség közül válogathat igényeinek megfelelően.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a vipcast készítette.

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés