Babatakaróval a nyugodt éjszakákért (x)

A babakelengye kiválasztása minden kismama nagy feladata. A kínálat hatalmas, jól át kell gondolni, mit válasszunk. Már számos hely van, ahol igyekeznek csak természetes alapanyagokból készült termékeket árulni. Az egyik nehéz döntés a baba ágyának és ágyneműjének kiválasztása. Fontos, hogy az ágyneműnél, babatakaróknál ne csak a színeket vegyük figyelembe, hanem az összetételt is.

Amikor első kisbabánkat várjuk, vegyes érzelmek között lebegünk. A boldogság és a bizonytalanság kettőse határozza meg mindennapjainkat. Szeretnénk a kisbabánk érkezésére tökéletesen felkészülni testben és lélekben ugyanúgy, ahogy otthonunkat és környezetünket is szeretnénk biztonságosan felkészíteni.

Általában a babaszobával szoktuk kezdeni, ahol kiválasztjuk az ágyat, bútort, majd az ágyneműt is. A babáknak ugyan párnára nincs szükségük, de egy vékony takaró nyáron is elkél. Sokféle anyagból készülnek, és kaphatóak babaplédek is, érdemes utánanézni az összetételüknek, mert nem mindegy, mivel takarjuk be kisbabánkat, milyen anyag ér a bőréhez. Ráadásul ha jól választunk, kisbabánk nyugodt alvásáért is teszünk.

Babatakarók a természettől

Napjainkban a gyártócégek egyre jobban odafigyelnek, főleg a kisbabákat, gyermekeket érintő portékáknál, hogy azok minél nagyobb százalékban tartalmazzanak természetes anyagokat. A tudatos szülők pedig törekednek arra, hogy ezek közül az árucikkek közül válasszanak.

Babatakaró fronton is nagy a választék. Hisz már készülhet bambuszból, merinó gyapjúból, pamutból vagy eukaliptusz fonalból is a kelme.

Mindegyik alapanyag más és más előnyöket tartogat, melyeket célszerű megfontolni a választásnál. Ha a különböző, természetes alapanyagokból készült takarók között vacillálsz, érdemes megnézni a Bubbaland.hu oldalát.

Bubbalandó babatakaró

Takaró télen-nyáron

A naturális alapanyagokból készült takarók légáteresztő tulajdonsággal bírnak, így a nagy melegben is bátran választhatóak. Illetve sajátosságaiknak köszönhetően nem szükséges télre sem extra vastag takarót választani.

Hisz lehet a pléd jó meleg attól, hogy nem nehéz és vaskos, mint egy pehelypaplan. Vannak olyan plédek, melyek minden évszakban megfelelőek. A bambuszból készült takaró például hőszabályozó képességgel bír. Bátran használható télen és nyáron is, hisz hideg időben fűt, melegben pedig hűt.

Egészség a természetesség jegyében

A természetes anyagokból készült takarók igazi bababarát termékek. A szuper alapanyagból készült kelme nagyon kellemes a kisbaba bőrének, nem irritálja azt. Mivel légáteresztő, így nem okoz fulladást, ha a baba teljesen bekuckózza magát a takaró alá. A babák hőháztartása még nem túl jó, így ajánlott nyáron is vékony takaróval betakarni őket, hogy nehogy megfázzanak.

Széles a választék, de így tudjuk kiválasztani a magunk és kisbabánk igényeihez a legmegfelelőbbet.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Vipcast készítette.

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés