Milyenek a piezo öngyújtók? (x)

Minden szivarosnak és pipásnak szüksége van egy megbízható öngyújtóra. Akinek nincsen tapasztalt ismerőse, aki bevezethetné a füstölgés ősi, kellemes időtöltésébe, annak ezen hobbi szakszavai ismeretlenül csenghetnek.

A következőkben egy ilyen szakszó jelentését fogjuk körbejárni, úgy elmagyarázva, ahogyan azt mi is hallottuk a legtapasztaltabbaktól! Találhat majd a bejegyzésünkben néhány piezo öngyújtót, amelyeket megannyi szivaros és pipás használ már boldogan, illetve egy rövid emlékeztetőt is, hogy miket is érdemes beszereznie az említett két hobbi szerelmeseinek!

Az öngyújtók különleges működési elve

A piezoelektromosság egy igazán egyszerű kémiai folyamat, amely öngyújtókat is képes működtetni. Ahhoz, hogy ez a folyamat létrejöhessen, kerámiák vagy kristályok kellenek, amelyeken elektromos polarizáció kell fellépjen összenyomás hatására. Ez aztán mechanikai feszültséget okoz.

Jacques és Pierre Curie nevéhez kötődik ez az elektromosság, melyet az 1880-as években fedeztek fel. A piezoelektromossággal működő öngyújtókat nagyon sok szivaros és pipás kedveli, sőt a háziasszonyok is előszeretettel használnak ilyen eszközöket tűzgyújtásra.

humidorshop, szivar, piezo gyújtó

Ezért válasszon piezo öngyújtót!

A piezo gyújtók igazán különlegesek az elektromos működési elvük miatt. Nagyon sokan választják ezeket, hiszen a piezogyújtókat nagyon könnyű használni, kis helyen is elférnek, ráadásul sokáig bírják egy feltöltéssel.

Persze nem mindenki szereti ezeket az öngyújtókat. Aki nem csak otthona kényelmében szeretne füstölögni, annak vihargyújtót érdemes használnia. Hogy miért? Mert ez még a legnagyobb szélben is képes meggyújtani a dohányt. Az öreg, tapasztalt pipások körében persze már az öngyújtó használata is hatalmas, vérremenő vitákat robbanthat ki! Ők ugyanis a tradíciók hívei, ami ez esetben azt jelenti, hogy öngyújtók helyett a pipagyújtó gyufákat részesítik előnyben.

A szivarosok körében is gyakran okoznak persze vitát a gyújtók. Esetükben azért, mert a gyújtók teljesítménye gyakran eltér egymástól, a körülményektől függően. Ha még keresi a tökéletes öngyújtót, akkor mi azt ajánljuk, hogy mindenképp egy hozzáértő oldalon nézzen körül!

Még kezdő szivaros vagy pipás? Nem tudja, mire is van szüksége?

Ne aggódjon, mindenki ott kezdte, ahol Ön! Ha még tapasztalatlan szivaros vagy pipás, itt a lehetőség, hogy ellenőrizze tudását! A szivarosoknak összesen négy elengedhetetlen kiegészítőt kell birtokolniuk, míg a pipásoknak öt kiegészítőt kell megszerezniük, hogy élvezhessék a füstölgést.

A szivarozás legfontosabb kiegészítői:

  • humidor
  • szivargyújtó
  • hamutál
  • szivarvágó

Természetesen a szivarosoknak a kiegészítőkön kívül szivarokat, a pipásoknak pedig pipadohányt is be kell szerezniük, hogy élvezhessék a füstölgést.

A pipázás legfontosabb kiegészítői:

  • hamutál
  • pipatartó szekrény
  • pipagyújtó
  • pipakupak
  • továbbá egy megbízható pipa!

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés