A természet adta gyógymód: éljünk vele! (x)

Az egészségünk megóvása az utóbbi hónapokban bizony még inkább előtérbe került. Legyen az idős vagy fiatal, egészséges vagy betegségekkel küszködő, mindannyian egy kicsit még jobban odafigyelünk a testünk jelzéseire és szükségleteire.

Mert a szervezet ugyanis folyton ontja a jeleket, csak legyen elég figyelmünk arra, hogy észre vegyük őket. Ilyenkor nem érdemes ezeket az intéseket elhessegetni.

Hogyan kezdjek neki?

Amit laikusként megtehetünk azért, hogy megőrizzük az egészségünket, az a megelőzés. Az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a jó minőségű alvás hármasa már-már elcsépeltnek tűnik, de örök igazság. Mit tehetünk még ezeken felül? Vagy mi történik akkor, ha annak ellenére, hogy igyekszünk a legjobbat tenni a testünkért, mégis felüti a fejét egy betegség?

Nyúljunk vissza a természethez

Egy mondás szerint, minden betegségre, amely az embert érheti, a természet megadja a megfelelő gyógymódot, csak meg kell találni. Nos, ha egészen pontosan mindre nem is – vagy csak még nem találtuk meg –, a legtöbbre biztosan. Érdemes tehát a természet adta gyógymódokat és támogatásokat kiélvezni.

A természet egyik istenadta szérumai a flavonoidok. Főként a növényekben találhatók meg, több ezret ismerünk belőlük. Nevüket pedig a sárga színükről kapták: latinul a flavus sárgát jelent. Elsőként Szent-Györgyi Albert és kutatótársa, Rusznyák István fedezték fel a létüket akkor, amikor egy olyan szert kerestek, amely hatékonyan védi az érfalakat.

Flavin7

A flavonoidok csapatban a legjobbak

Önmagukban is kiváló hatást gyakorolnak a szervezetre, ám különböző vitaminokkal párosítva fedik fel igazán az igazi arcukat.

Például, a kevésbé ismert U-vitaminnal együtt használva a flavonoidok képesek felvenni a harcot a zsigeri zsírokkal. Csökkentik a koleszterinszintet, így szépítik a vérképet is. Ám a fogyni vágyók is sokat köszönhetnek a párosnak.

A C-vitaminnal kombinált flavonoid pedig – a korábban említettek szerint – az érfalak rugalmasságát segítik elő, illetve nem engedik, hogy ebből veszítsenek.

A mostani oktatási helyzet bizonyára nem csak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is megviseli. Ezek a szervezet számára elengedhetetlen vegyületek a megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó tápanyag-kiegészítőkkel együtt javítják a koncentrációt és támogatják a fejlődő szervezetet.

A különböző tápanyag-kiegészítők (például a flavin 7 termékek) amellett, hogy a testi-szellemi vitalitást biztosítják, ha tartalmaznak flavonoidokat, számos mindennapi fájdalomtól szabadíthatnak meg. A menstruációs görcsökön túl a migrénes fejfájásnak is sokan búcsút intettek a segítségükkel. De kiválóan hathat az ízületi problémákra vagy akár a haj, a bőr és a körmök egészségére is

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Vipcast készítette!

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés