Így lesz tökéletes a pelenkázó és környéke! (x)

Amikor a szülők megtudják, hogy gyermeket várnak, általában az utolsó gondolataik között van az, hogy hogyan rendezzék be a gyerek pelenkázóját és annak környékét. Pedig ez egy kardinális hely, hiszen egy baba pelusát éveken keresztül naponta nagyon sokszor fogjátok cserélni és használni az itt tárolt eszközöket.

Az, hogy hogyan rendezed be, nagyon fontos. A pelenkázás folyamatát jelentősen fel tudod gyorsítani azzal, ha megfelelően helyzed el a dolgokat. A következőkben minden fontos információt elárulunk, olyanokat, amelyek már sok anyukának beváltak!

Miért fontos, hogy mi hol van?

A helyzet az, hogy van jó néhány olyan anyuka, aki úgy neveli gyerkőcét, hogy nem tesz mindent arra a helyre, ahova érdemes lenne. Ettől függetlenül vígan ellátják a kicsit, ám hidd el nekünk, hogy ezek a változtatások sokat segítenek.

Hadd mondjunk egy egyértelmű és velős példát. Mikor hazamentek a kórházból, az újszülött szemetek fényével fájóan keveset fogtok aludni egy huzamban, mert a kicsi sokszor fog felkelni. Az etetés és peluscsere között fog forogni az életetek egy jó darabig.

Éppen csak három óra alvás után egy nyűgös gyerkőc pelusát úgy cserélni ki, hogy mindent össze-vissza kell keresni, egyáltalán nem jó móka. A ,,Hol van a…” kezdetű kérdések kínzóan fájdalmasak ilyenkor, illetve akkor is, amikor már indulnátok el, de még vissza kell fordulnotok egy pelenkacserére.

Mennyivel jobb ehelyett bebotorkálni a kicsi szobácskájába, ahol lágy fény mellett akár csukott szemmel is fel tudod adni az új pelust, mert minden eszköznek megvan a maga helye?

!

Minek hova kell kerülnie?

A berendezés a legfontosabb. Pelenkázónak manapság legtöbben egy alacsonyabb komódot szoktak használni. Erre kerül rá a pelenkázólap. Ezzel a megoldással a komód fiókjait néhány kiegészítővel nagyon logikusan lehet berendezni.

A pelenkázólap mellé kisebb tárolókba kerüljön a popsikrém és a nedves törlő, illetve minden, ami peluscsere közben kellhet. A komód legfelső fiókjába pelenkákat és az egyberészes ruhákat tedd!

Így amikor pancsi után öltözteted a kicsit, vagy csupán kicseréled a pelenkát, minden ott van kéznél. A komódra kerüljön fel egy zsebes tároló, amelybe apróságokat tegyél, például cumikat, amelyekkel elhallgattathatod a babát, ha nyűgös.

Ne feledd, mozduljatok ki gyakran

Egy igazán jól felszerelt babakocsival minden nap ki lehet mozdulni! Ha esik, ha fúj, ha süt a nap, ha be van borulva, minden nap menjetek egy nagyot kirándulni. A te fáradt szervezetednek felfrissülést jelent a friss levegő és az a kis mozgás. A kicsire is jótékony hatással lesz: a mozgó járművekben a kicsik pillanatok alatt elszundikálnak.

Ne feledd el melegen betakargatni, és betenni mellé a kedvenc alvókáját, hogy sikerüljön a trükk! Ha igazán mély délutáni álmok közé szeretnéd szenderíteni, akkor a séta előtt etesd meg, tele pocakkal mindenki jobban szeret aludni!

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés