Milyen Ni-MH akkumulátorok kaphatók? (x)

Ha akkumulátorokról beszélünk, fontos tudni, hogy az akkukat több különböző módon tudjuk rendszerezni. Nem mindegy, hogy milyen célra, milyen akkut veszünk, hiszen minden eszköznek megvan a maga mérete.

Az akkumulátorokat rendszerezhetjük például méretük alapján. Hiszen nem mindegy, hogy egy kicsi távirányítóba szeretnénk akkumulátort vagy a legnagyobb zseblámpánkba. A következőkben ezt a fajta rendszerezést mutatjuk be a 18650-Akku.hu segítségével.

Az Ni-MH akkumulátorok

Mielőtt az akkumulátoroknak ezt a speciális fajtáját néznénk meg tüzetesebben, tudjuk meg, mi is az az akkumulátor. Ha nagyon hétköznapian szeretnénk megfogalmazni, akkor újratölthető elemként írhatjuk le.

A Ni-MH, más néven Nikkel-fémhidrid akkumulátorokban a pozitív oldalon nikkelt találunk, a negatív oldalon egy speciális hidrogénmegkötő fémötvözetet. Kapacitása nagyobb, mint a Ni-Cd akkumulátoroké, maximális teljesítményük megmarad a teljes lemerítésig. Relatíve alacsony az előállítási költsége, így az ára is barátibb.

Méretbeli rendszerezés

Az akkumulátorok, ugyanúgy mint az elemek, használatuk szerint más-más méretűek. Manapság már minden méretből széles kínálattal rendelkeznek az olyan internetes szaküzletek, mint a 18650-Akku.hu.

AAA avagy R03

Az AAA-s akkukat a legtöbben ismerik, többen kis ceruzaelemként. Ezek valók távirányítókba, egyes fényképezőgépekbe. Ebből a fajtából igen nagy választékot találunk, köztük olcsóbb márkásak is vannak. Az akkumulátortöltők nagy része tudja tölteni ezeket a fajtákat, így abból is igen nagy választékot találunk.

AA vagy R6

Ez az egyik legelterjedtebb fajta, elemként ceruzaelemnek ismerjük. Valószínűleg a legtöbb eszközünkbe ilyen való. Elterjedtsége miatt akkuk között is ebből találjuk a legnagyobb választékot. Itt is a márkák széles skáláját találjuk, ha választani szeretnénk.energizer akkumulátor

C avagy R14

Ez a fajta baby elemként lehet ismeretes. Ezeket legtöbbször elemlámpákban használják. Itt már kevesebb márkával találkozhatunk, de még tudunk választani.

D vagy R20

Az R20-as akkumulátort leginkább góliátként ismerhetjük, legsűrűbben zseblámpákba van rá szükségünk. A márkaválaszték ebben az esetben sem nagy, de még mindig van miből választani.

9V avagy 6F22

A 9V-os elemet még blokkelemként ismerhetjük. Ritka felhasználását mutatja, hogy akkuk között is kicsi a választék, de a nagyobb márkák még itt is megtalálhatóak.

Manapság ahogy láttuk, a sima elemek nagy része lecserélhető újratölthető akkumulátorokra, a legtöbb fajta megtalálható akku formájában is. Hosszabb távon érdemes azokba fektetni, amelyeket sűrűn használunk vagy pedig nagyon ritka, így nem biztos, hogy bármelyik üzletben pótolni tudjuk, ha lemerül.

(X) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés