Ékszertartók – dekoratív lakáskiegészítők (x)

Vannak olyanok, akik valósággal rajonganak az ékszerekért, míg mások csupán emlékeiket őrizgetik néhány titkos ládikóban. Ez utóbbi lehet például egy gyönyörű nyaklánc, egy eljegyzési gyűrű vagy más ritkaság.

Nos, bármelyik csoportba is tartozol, azt biztosan tudod, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen körülmények között tárolod ékszereidet. A nem megfelelő tárolás ugyanis rövidítheti élettartamukat. Éppen ezért a következő cikkben megmutatjuk, milyen lehetőségeink vannak, ha az ékszerek tárolásáról van szó. Tarts velem és találkozhatsz néhány egyedi designnal ellátott darabbal is!

Mire kell figyelnünk az ékszerek tárolása során?

Az ékszerek minőségének és tündöklésének megőrzése érdekében lényeges, hogy nagy gondot fordítsunk a megfelelő tárolásra. Fontos lehet például, hogy ne legyenek porosak, de néha az is megesik, hogy bizonyos darabokat szeretnénk valósággal elrejteni a kíváncsiskodó szemek elől.

Na és akkor jöhet a következő szempont, amelyet a tárolás kapcsán kell figyelembe venni, ez pedig az, hogy milyen tárolóeszközt használunk, illetve hogyan helyezzük el azokban a kincseinket. Biztosan te is jártál már úgy, hogy összegabalyodtak az ékszerek. Hosszú távon sajnos ez sem segít állapotuk megőrzésében. Éppen ezért kell jól tárolót választani. Lássuk, melyek között válogathatsz!

Állvány vagy doboz? – Melyik a nyerő?

Az ékszertartó állványok sokszor az elegancia megtestesítői, sőt, már exkluzív darabokat is beszerezhetünk. Ha odavagy az ehhez hasonló tárolókért, akkor böngéssz bátran a Designmarket ékszertartói között!

Ezek többnyire rozsdamentes acélból készülnek, így hosszú távon hasznosíthatóak és nagy strapabíróak. Ezekre felakaszthatjuk az ékszereket, így minimalizálható annak az esélye, hogy majd összeakadnak azok. A használatuk egyetlen hátránya talán az, hogy a por könnyen belepheti az ékszereket, mivel a „szabadban” tároljuk őket.

Természetesen lehetőséged van zártabb tárolókat is beszerezni, erre a célra tökéletesek például a dobozok. Habár a porosodás lehetősége kizárt, azonban ha nem helyesen pakolsz bele, akkor bizony elkerülhetetlen a „gubanc”! Mindig figyelj arra, hogy egy dobozba csak korlátozott mennyiségű ékszer kerülhet!

Gyűrűtárolás profi módon

A legtöbben a gyűrűket is dobozba vagy ládikába helyezik, azonban ez nem mindig jó ötlet. Ez esetben ugyanis könnyen összekarcolhatják egymást a gyűrűk.

Ma már kaphatóak olyan egyedi gyűrűtartók, amelyek megoldják ezeket a kérdéseket. Mit szólnál egy láma- vagy nyuszifigurához, amelyek fülén lóg a gyűrűd? De lehet cica- vagy elefántforma is, ha az számodra szimpatikusabb! A gyűrűgyűjtők számára pedig ideális lehet a többdarabos gyűrűtartó szett.

Láthatod, hogy ékszertartókkal egyszerűbb az élet és sokkal könnyebben tárolhatóak legféltettebb kincseink. Ráadásul ezek a lakberendezési eszközök ajándéknak is tökéletesek!

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés