Milyen sneakerdivatot követhetünk 2021-ben? (x)

Az előző évet követően idén továbbra is népszerű viselet a sneaker. Nem csak az irányzat elkötelezettjei számára érdemes a kategória trendjeit követni, mert mindenki számára divatos és kényelmes napi outfittet biztosítanak a 2021-ben megjelenő újdonságok.

Vajon ezek mik lesznek? Jó eséllyel idén továbbvisszük a 2020-ban megjelent trendeket, így összefoglalóan mondhatnánk, hogy a modern, de egyben klasszikus vonulatra számíthatunk.

Amit továbbvisz a sneaker irányzat 2020-ból

A tavalyi év lezárásaként elmondhatjuk, hogy ez az év a sneaker történelemben a Dunkok éve volt. A Dunk vonalat úgy tűnik, a Nike tovább szeretné vinni, ezért 2021-ben is várhatóak az újonnan megjelenő Nike Dunk modellek.

A tavalyi év hozta azt az újdonságot is, hogy a gyártók központi témaként a fenntarthatóságot is fontos célként tűzték ki a cipők gyártása során, ez az irányzat a legújabb modellekben leginkább a zöld alapanyagokban jelenik meg, mely környezetvédelmi megoldásokra a jövőben is számíthatunk: 2021-ben továbbra is felbukkannak azok a sneakerek a boltok kínálatában, amelyek ökológiai lábnyoma egyre kisebb lesz. Erre utalnak a Nike Space Hippie „trash” cipői, vagy az Adidas Clean Classics, Futurecraft vagy a Parley-val együttműködésben létrehozott modelljei.

sneaker

A 80-90-es évek stílusa jelentős mértékben hatással volt a 2020-as divatirányzatra. Kérdés, hogy ez a retro világ marad-e a jövőben is, vagy esetleg kis váltással belecsúsznak a 2000-es évek elemei is?

Ezek a korábbi divatirányzatok mindig periodikusan visszatérnek a divat világába, és némi módosítással időről időre részei lesznek a legújabb trendeknek, de azért a kérdés mindig ott van, vajon milyen régi elemeket ragad ki a jövőben megjelenő „új” divatirányzat?

Tekintsük ilyen elemként a mostanában egyre inkább jellemző robosztus talppal rendelkező sneakereket? Elképzelhető, hogy ez az irány szintén felkapott trenddé növi ki magát 2021 végére, erre utal a Nike gyártotta Sacai Vaporwaffle vagy az MMW Zoom 4 modellje.

Milyen újdonságok várhatóak a 2021-es sneaker világban?

Fontos kérdésként kezelik a témában járatos rajongók, hogy az idén vajon melyik híresség veszi át a sneakerek világában az uralmat, Kanye West vagy inkább Travis Scott uralmára számíthatunk? Vagy átveszik a stafétát az új felfedezettek, J Balvin, Pharrell, Nigo vagy esetleg Melody Ehsani?

Ami biztos, már elindultak azok az új trendhez kapcsolódó újítások, amelyekre érdemes odafigyelni, esetleg követni. A Nike és az Adidas által gyártott divatos modellek mellett megjelennek új gyártók is, melyek termékeit érdemes figyelemmel kísérni, így például a Li-Ning, No Two Ways vagy akár a high fashion márkák által legyártott cipők.

Jó tudni, hogy a korábbi klasszikusnak számító gyártók termékei továbbra is a palettán maradnak, így a Reebok, a Converse, a New Balance új modelljeivel is találkozhatunk az új trendben megjelenő cipők sorában.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés