A nyári gyerektáborok kínálatából (x)

Szerencsére újra szerveződhetnek a rendezvények, koncertek, a gyermekeknek a nyári táborozások. Különösen az elmúlt egy év okozta hatások miatt kiemelt jelentőséggel bírnak idén a gyermekek számára ezek az alkalmak.

Ahogy a tanév véget ér, a gyerekek üdvrivalgásban törnek ki, sok szülőnek azonban nagyon nehéz megoldani, hogy kire bízza a gyermekét azokban a hetekben, amikor nem tud szabadságot kivenni. Különösen nehéz ez a helyzet olyankor, ha csak egy szülő neveli a gyermekeit, vagy nincs nagyszülői segítség a családban. A nyári táborok ilyenkor is nagy támogatást jelentenek minden családtag számára.

Milyen szempontok alapján választunk tábort?

Jó pár tényező van, amelyeknek az együttes mérlegelése nélkülözhetetlen. Természetesen az egyik a gyerkőcök érdeklődési köre, hiszen hiába szeretnénk, hogy egy úszótáborba menjen, ha nem szeret vízben lenni. Fontos, hogy jól érezze magát, hiszen ő fog ott eltölteni 5 napot.

Figyelembe kell venni, hogy nem vettünk-e ki akkorra szabadságot egy közös nyaraláshoz vagy nem ütközik-e más eseménnyel, családi találkozóval. És végül, de nem utolsósorban, hogy mennyibe kerül. Most már egyre több ingyenes lehetőséget lehet találni, de a másik véglet is létezik, egyes táboroztatók busás összeget elkérnek a gyermek szórakoztatásáért és tanításáért.

Táborok időzítése

Hazánkban június közepén ér véget a tanév, és a családok általában július második felére, augusztusra időzítik a nyaralásaikat, így a táborokra főleg júniusban, júliusban szokott igény lenni. Ettől függetlenül idén megint sok tábor lesz a nyár teljes időtartamában, amiből lehet válogatni.

Az alvás tekintetében léteznek a napközis táborok, ahová minden nap eljár a gyermek, és az ottalvós változatok. Ez utóbbit főleg nagyobbak esetében szervezik. Egyes helyek biztosítják mind a két lehetőséget.

Hagyományos vagy specifikus tábor?

Napjainkra már egyre kevesebb a hagyományos tábor és egyre több a valamilyen téma köré szerveződő. Ezek alapján rengeteg sporttábor létezik, kezdve a focitól, az úszáson át a lovastáborokig. Ez utóbbiak több szempontból is nagyon közkedveltek, mert nemcsak a lovaglással foglalkoznak a gyerekek, hanem megtanulják, hogyan bánjanak az állatokkal, milyen felelősséggel tartoznak irányukba.

Nagyon sok kézműves, kreatív, alkotótábor szerveződik. Nem titok, ide többségében lányok szoktak jelentkezni. Léteznek még tudományos, történelmi, kutató vagy állatgondozással kapcsolatos táborok, pl. egy vadasparkban.

A nélkülözhetetlen kellékek

Nem szabad elfelejtenünk, hogy nemcsak a tábor költségét kell számításba vennünk, hanem az egyéb beszerzendő holmik árát is, hiszen előfordulhat, hogy jó pár dolog kell, amely nincs még meg a háztartásunkban. Ilyenek lehetnek a kulacs vagy termosz, hálózsák, sátor, törölköző, hátizsák, hogy csak néhányat említsünk. És ne felejtsük el a zsebpénzt sem!

A táborozáshoz szükséges kellékeket mind be tudod szerezni a Bonus Shop webáruházban. Böngéssz bátran az oldalakon, és kérdés esetén keresd a cég munkatársait!

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés