Milyen anyagból varrjunk pólót? (x)

A póló könnyű viselet, mintáját és szabását tekintve igen nagy választékkal találkozhatnak, így viselése sincs korlátokhoz kötve.

Miből lehet a legjobb pólókat varrni, illetve hogyan tehetők egyszerűen egyedivé ezek az alapdarabok? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak következő cikkünkben, ami a Minitex méteráru webáruház segítségével készült.

Milyen a jó póló?

Biztos mindenkinek van pólója, így van elképzelésük arról, milyen legyen a tökéletes anyag. Mivel a nyár alapdarabja, ezért hasznos, ha légáteresztő anyagból készül. Ugyanígy igaz, hogy jó nedvszívó képességgel rendelkezzen. Ezeket a ruhadarabokat télen is viseljük, ezért hasznos, ha képes bent tartani a hőt.

Ezenfelül hasznos, ha puha, kényelmes az anyag, emellett viszont rugalmas is legyen, ami szintén emeli a kényelmet.

Egyfalas pólóanyag

Az egyfalas kelmék az egyik legelterjedtebbek a textilpiacon, nevezik még jersey anyagnak is. Kötésének köszönhetően vékony, könnyű, légáteresztő textil lesz a végeredmény. Az anyagot nagyon jó mérettartóssága és légáteresztő képessége miatt szeretik annyira póló anyagnak, de egyéb felsőknek és fehérneműknek is alkalmas.

póló, mockup

Ezt a kelmét könnyen fel lehet díszíteni pólómatricákkal is, mivel a mérettartóssága miatt nem kopik olyan gyorsan, mint más anyagoknál. Ebből az anyagból óriási választékkal rendelkeznek az áruházak, például a Minitex méteráru webáruház is.

Pamut-elasztán anyagok

Ez egy közepes vastagságú anyag. Kötésszerkezete nagyon hasonlít az egyfalaséhoz, a különbség, hogy a fonalszálak közé elasztánt kötnek, így rugalmasabb és vastagabb anyag lesz a végeredmény. Jó nedvszívó képessége miatt ujjatlan pólóknak, nyári termékeknek kiváló választás lehet.

Rugalmassága és jó nedvszívó képessége miatt szeretik főként gyerekruhák, pólók anyagaként, de elterjedt még leggingsek, szabadidőruhák és alsóneműk alapanyagaként is.

Pólók díszítése

Ha már megvették az anyagot és elkészült a póló, számtalan módon díszíthető. Vasalható matricákkal valószínűleg a legegyszerűbb a pólók díszítése. Kedvenc mesehősök, állatok, különböző feliratok kerülhetnek a pólókra. Vasalható mintákból nagyon vagány lehet, ha sötétben világító matricákat használnak.

Ugyanígy jó ötlet, ha vasalható strasszköveket használnak. Ezt inkább a lányok fogják szeretni, de például egy matricás autó lámpái így kaphatnak egy kis csillogást.

Ha jó a kézügyességük, akkor a textilfestéssel is meg lehet próbálkozni egy egyszínű pólóanyag esetében. Ezzel a módszerrel akár gyerekek is készíthetnek ajándékot a szüleiknek.

Ha egy kényelmes pólót szeretnének készíteni, többféle anyagból választhatnak, később pedig ki is dekorálhatják az elkészült művet.

(x)

 

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés