Hogyan használj téli szélvédőmosó termékeket? (x)

Ha rendszeresen vezetsz, főleg hideg és esős időben, akkor bizonyára gyakran használsz szélvédőmosót. Abban az esetben, ha szeretnél tisztán látni, és unod már a csíkos szélvédődet, használj ultrahatékony tisztítót. Nem érdemes spórolni ezen a kiegészítőn, ha profi sofőr vagy. A hétvégi kocsikázás élményét is javítja a kristálytiszta ablak.

Képzeld csak el, mi történne akkor, ha vezetés közben nem észlelsz valamit az úttesten, és ennek a nem megfelelően tisztított szélvédő lenne az oka. Egyszerűen tehetsz a problémák elkerüléséért: tölts a célnak megfelelő vegyszert autódba.

Milyen szélvédőmosót használj?

Legfontosabb, hogy az évszaknak megfelelő vegyszert alkalmazd. Nyáron elegendő lehet a hagyományos szélvédőmosó, de télen a fagypont miatt érdemes jégoldó anyagot venni. Ugye te sem akarod, hogy a vegyszer szétnyomja a kocsi vezetékeit, amikor a fagy miatt megszilárdul és megnövekszik a térfogata?

Téli termékek legnagyobb haszna

A téli termékek legnagyobb előnye a fagyálló tulajdonságuk. Akár -40 Celsius-fokig ellenállnak a hidegnek. Különféle összetételüknek köszönhetően akár a legcudarabb időben is számíthatsz a tökéletesen tiszta üvegre.

téli szélvédőmosó

Fontos tipp: ha befagyott az ablakod és nincs időd megvárni, amíg a kocsi felmelegszik, és leolvad a jég, NE az ablaktörlőt használni. Inkább kapard le egy kíméletes jégkaparóval, vagy locsold le egy kis szélvédőmosóval (vagy alkalmazd mindkettőt).

Az ablaktörlők gumija akár egy-két ilyen jeges törlés után is tönkremehet. Ne értsd félre, ezután is használható marad, de 99% az esély arra, hogy csíkokat hagy a törlés után.

De térjünk vissza a hatékony szélvédőmosókra, azon belül a téli termékekre. Az alkoholtartalom mellett a tisztítószer minősége sem elhanyagolható. Gondolj bele, akár szappanos vizet is tölthetnél a kocsidba… de az igazán tökéletes és megbízható eredményért bízd az ablaktisztítást a profikra.

Miért kell a jó minőségű szélvédőtisztító szer?

A csíkok mellett makacs lerakódásokat, madárürüléket, bogarakat, szétkenődött olajfoltokat stb. tapasztalhatsz a kocsi ablakain. Vezetés közben nem ajánlott a foltok méretén, alakján tűnődni… inkább az utat figyeld!

A hagyományos ablaktisztítók többsége nem birkózik meg a makacs foltokkal. Sok esetben a vastagabb, rászáradt foltokat nem képesek teljesen eltüntetni, benedvesítik, feláztatják, ezután pedig jó kellemetlen alapossággal szétkenik azokat.

A jó eredményért használd az autofestekszeged.hu-nál kapható szélvédőmosókat. Ezek a vegyszerek a modern technológiának köszönhetően csíkmentes eredményt produkálnak. Hatékonyan oldják fel a foltokat és nyommentes ablakot hagynak maguk után.

A kíméletes szélvédőmosó az ablaktörlő jó barátja

Említettük az ablaktörlőket. Nemcsak a mechanikai roncsolásnak vannak kitéve a puha gumiból készülő eszközök. A kémiai hatásokat is figyelembe kell venni. A webáruházban található termékek foltmentesen tisztítanak, miközben védik az ablaktörlőt, és ezzel együtt a pénztárcádat is.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés