Ezért jelenthet megoldást a távfelügyelet családi otthonoknál (x)

Miért lehet erősen indokolt a távfelügyeleti szolgáltatás bevezetése és igénybevétele akkor, amikor a lakóházunk és vagyonvédelmi rendszerünk megerősítéséről van szó? Miért van egyáltalán szükség arra, hogy foglalkozzunk ezzel a kérdéssel?

A cikkben ezt a kérdéskört járjuk majd körbe. Méghozzá annak a hozzáadásával, hogy a koronavírus okozta helyzet vajon mennyiben formálta és módosította a betörések számát. Ha egyáltalán okozott bármiféle változást.

Kevesebb lett-e a betörések száma a koronavírus okozta helyzet hatására?

Felmerülhet persze a kérdés, hogy a Covid-19 helyzet hatására változott-e pozitív irányba az illetéktelen betörések, besurranások és behatolások aránya és mennyisége? Merthogy sokkal többen dolgoznak már otthonról, ami akár távol is tarthatja a nemkívánatos személyeket.

Saját tapasztalat szerint nem feltétlenül alakult így a családi házakat, lakásokat és otthonokat érintő nemkívánatos behatolások száma. Karantén és home office ide vagy oda, ez még nem feltétlenül parancsol megálljt az illetékteleneknek.

Gyaníthatóan amiatt nem maradnak egyébként távol a betörők, mivel a legtöbb családi házban és otthonban nem feltétlenül funkcionál erőteljes vagyonvédelmi mechanizmus.

Mi lehet tartós és biztos megoldás az illetéktelen behatolókkal szemben?

Sokféle aprónak és jelentéktelennek tűnő tényezőn múlhat a megelőzés sikere. Például sokat árthat, ha nyaralásról posztolunk a közösségi médiában arról, hol is járunk éppenséggel. Így a betörők biztosra vehetik, hogy éppen nem tartózkodunk otthon.

Nyilván az sem egy mellékes dolog, hogy az otthonban működő vagyonvédelmet amennyire csak lehet, célszerű megerősíteni. Mondjuk úgy, hogy nem hagyunk nyitva minden egyes ablakot vagy ajtót.

Sokan nem is gondolnák, hogy egy dörzsölt betörő akkor is könnyedén képes besurranni, amikor éppenséggel otthon tartózkodunk. A helyzet ténylegesen az, hogy az ember nem lehet eléggé óvatos.

távfelügyelet, riasztórendszer, criterion

Amiért tényleg megéri a távfelügyelet kialakítására fókuszálni

Mindenképp érdemes megerősített zárakkal ellátni az otthonunk ajtóit. Emellett az sem egy mellékes tényező, ha korszerű riasztórendszer is beépítésre kerül. Ha pedig indokoltnak tartjuk, akkor nagy felbontású és megbízhatóan teljesítő kamerák is segíthetik a vagyonvédelmi megfontolásokat.

Ha pedig ez megvan, akkor indokolt lehet még a távfelügyeleti szolgáltatás igénybevétele is. Példának okáért a CRITERION Távfelügyelet szolgáltatásaival olyankor is nyugodtak lehetünk az otthonunk értékeit illetően, amikor éppenséggel távol tartózkodunk.

Ugyanis a korszerű vagyonvédelmi mechanizmus roppant gyorsan és közvetlenül működésbe tud lépni probléma esetén, eredményesen távol tartva a nemkívánatos behatolókat és betörőket.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés