Tágas hűtőszekrények kis lakásokban – hogyan válasszunk, ha kicsi a konyhánk? (x)

Ha olyan lakásban élünk, aminek kicsi a konyhája, és meg kell gondolni, milyen méretűek legyenek a berendezéseink, akkor érdemes végiggondolni pár tényezőt, majd kreatívan hozzáállni a kérdéshez. Adunk pár tippet.

Amikor kicsi, vagy szinte mini konyhával rendelkezünk, gyakran hajlamosak vagyunk lemondani a kreatív megoldásokról és azonnal a klasszikus, kisméretű hűtőket választani. Pedig igenis van más megoldás.

Nagy hűtő a kis konyhában? Építkezzünk felfelé!

Nem kell megelégedni azzal, hogy egy kicsi konyhába csak a jól ismert, derékig érő, kisméretű hűtőszekrény lehet az egyetlen alternatíva. Manapság már kapni kifejezetten olyan keskeny, de magas, tehát nagy tárolókapacitású hűtőszekrényt, amelynek szélessége alig éri el az ötven centimétert.

tágas hűtőszekrény kis lakásban

Ezek a típusok habár keskenyek, mégis átláthatóbbak, tágasabbak és könnyebb beléjük pakolni, mint kisméretű társaikba. Jobban is mutatnak, mint a feleakkora hűtők és a legtöbbjük egyáltalán nem kerül sokkal többe, mint az egyrészes, kisméretű darabok.

Más alternatívák a hűtő elhelyezésére

Amennyiben mindenképp fontos, hogy a hűtőszekrény mérete olyan nagy legyen, ami már csak szűkösen férne el a konyhában, érdemes elgondolkodni az alternatív elhelyezéseken is. Nem kell mindenáron a hűtőt a konyhába tenni. Szinte mindegyik kisméretű lakás rendelkezik a bejárati ajtónál minimum egy rövid folyosóval. Oda is ízlésesen elférhet egy olyan hűtő, ami harmonizál a bútorok színével, vagy éppen beépíthető a szekrényekhez. Szokatlan, de mégis praktikus lehet, ha a folyosón ilyen módon helyezünk el egy akár fekete színű, szinte bútornak kinéző hűtőszekrényt.

Viszont ha a folyosó is túl keskeny, ám van erkélyünk, akkor még mindig van lehetőségünk a hűtőnket egyszerűen az erkélyre berendezni. Ez is szokatlan, viszont a szokatlansága csupán hazai viszonylatban az. Más országokban nem ritka, hogy az erkélyt félig beépített nyári konyhaként is használják.

Nagyon jól kinéző megoldások születhetnek belőle. Főleg azért, mert manapság már kifejezetten dizájnos és színes hűtőszekrényeket is kapni. Ezek a típusok nem is néznek ki hűtőszekrénynek, így nagyszerűen tudnak mutatni egy stílusos balkonon.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés