A redőny hangszigetelésnek is kiváló (x)

Ha jól választunk, akkor a redőny hangszigetelésnek is kiváló, még ha nem is ez az elsődleges feladata. Ez alapvetően egy kültéri árnyékoló, melynek fő feladata, hogy a napfény útjába álljon. Emellett vannak további nagyon jó tulajdonságai is, melyekről nem érdemes megfeledkeznünk.

Ilyen például a már említett hang- és hőszigetelési tulajdonsága is. Ha szeretnéd kihasználni minden előnyét, olvass tovább, és segítünk, hogy megfelelő kivitelt választhass.

Ne az ár legyen az elsődleges szempont!

Elég nagy a kínálat, így nagy a szórás az árakban is. Vásárlás előtt sokan kérdezik, hogy műanyag vagy alumínium típusút válasszanak-e? Van, aki fel se teszi ezt a kérdést, csak megnézi az árakat, és az olcsóbb mellett dönt. Te ne tedd, és inkább olvasd végig ezt a bejegyzést, hogy megtudd, miért érdemes akár a drágábbat is megvásárolnod.

Ha anélkül szerzed be, hogy tudnád, milyen tulajdonságokkal bírnak az egyes típusok, akkor nem tudhatod, hogy az számodra megfelelő lesz-e. Ha viszont jól döntesz (mert informálódtál), akkor akár évtizedekig is élvezheted a választott redőny előnyeit.

redőny

Redőny hangszigetelésnek? Csak az alumínium!

Nézzük, mi a gond a műanyag típussal. Ezek lécei (amiből a fel-le mozgatható palást áll) csak levegőt tartalmaznak. Erre mondhatnád, hogy dehát az egyik legjobb hőszigetelő a levegő. Valóban, azonban van még ennél jobb is, ami ráadásul a hanghatások ellen is nyújt valamekkora védelmet.

Nézd meg a minőségi, alumínium redőnyöket a Redőny Diszkontnál, mert a léceiben egy speciális anyag van. Ez pedig kiváló hő- és hangszigetelő, és ez adja az erősségét ezeknek a termékeknek. Egy teljesen leeresztett alumínium pajzs esetén azonnal jelentősen csökkennek a külső zajok! Ezzel pedig szintet lép az árnyékolónk, ugyanis innentől kezdve hangszigetelő és egyúttal véd a hőveszteség ellen is.

Ilyenkor fogod érezni a megfizethetetlen nyugalmat, csendet, amit ezzel kapsz. És örülni fogsz télen is, amikor megkapod a gázszámlát, mert látszani fog rajta a hőveszteség csökkenése.

Fokozzuk még? Válaszd a vakolható tokokat!

Ha valóban komolyan akarod venni a hangszigetelés kérdését, akkor nem elég csak szimplán alumíniumot választani. A palást feltekerésének helyt adó külső tok egyfajta hangfogóként viselkedik, a lefutókon keresztül eljuttatja a hanghullámokat a nyílászáróig. Ezzel olykor hatalmas rezgéseket generálva. Ezzel pedig adtunk egy pofont hangszigetelés szempontjából a redőnyünknek.

Van viszont erre is megoldás, méghozzá a vakolható tok. Ugyanis azzal, hogy a homlokzat mögé bújtatjuk a teljes tokot, nem lesz, ami továbbítsa a hanghullámokat.

Te döntesz

Ha már van elképzelésed, akkor talán megerősített benne ez az anyag. Ha viszont nem volt, akkor reméljük, tudtunk segíteni az eligazodásban. A döntést te fogod meghozni, mi segíteni próbáltunk a döntéshozásban. A lényeg, hogy tudd, mire van szükséged, és a célodnak megfelelően válassz a típusok közül.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés