Egészséges levegőminőség beltéri felületképző rendszerrel (x)

Az egészség a legfontosabb kincs, ami nemcsak a helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás, hanem a környezet, az otthon klímájának is függvénye. A modern városi ember a nap nagy részét beltérben tölti, így annak a levegőminősége nagyban meghatározza komfortját, egészségét, életminőségét, jóllétét.

Az optimális beltéri klíma több tényező együttes hatásától függ, így a levegő hőmérsékletétől, a páratartalomtól, a légáramlástól, a helyiség hőmérsékletétől. De nem csak a levegő hőmérséklete van hatással a hőérzetünkre, komfortunkra, hanem a falak felületi hőmérséklete is.

Egy hideg fal mellett ülve egy kellemes hőmérsékletű szobában is lehetünk fázósak, míg egy meleg falfelület egy hűvösebb helyiségben is adhat kellemes hőérzetet, ezáltal jó közérzetet. Arról nem is beszélve, hogy a hideg fal, magas páratartalom kedvez a penészedésnek, ami az egészségre negatív hatással van.

Optimális lakóklíma kialakítása

Az optimális lakóklíma a komfortérzet szempontjából rendkívül fontos. Épületfizikai tulajdonságok (hőszigetelés, szerkezeti anyagok) és olyan élettani tényezők határozzák meg, mint a relatív páratartalom, a belső levegő hőmérséklete, falak és belső felületek hőmérséklete, zaj, szagok és illatok, a levegő szálló por- és pollentartalma, a szerves anyag emisszió, fénymennyiség.

 Baumit IonitColor festék

Azonban mindezek mellett kiemelt jelentőséggel bír még a komfortérzet szempontjából a falak belső felületének hőmérséklete. A hideg felületek és a magas páratartalom ideális táptalajt biztosít a penészgombák szaporodásához, ami komoly egészségügyi kockázatot jelent az emberi szervezet számára. Az optimális páratartalom 40-50% közötti.

A fentiekkel összefüggésben nem elhanyagolható a lakótér kialakításához felhasznált anyagok, építőanyagok minősége, tulajdonságai – hőszigetelő képesség, páraáteresztés, károsanyag-kibocsátás, akusztikai, tisztíthatósági jellemzők. A Festékpalota.hu festék kínálatának kialakításakor fontos tényező volt ezen jellemzőknek való megfeleltetés.

Egészséges beltéri felületképző rendszerek

A természetes klíma szempontjából kiemelt jelentőségű egy épület hőszigetelése, amely akkor működhet a legjobban, ha az épületszerkezet is ennek figyelembevételével került megtervezésre.

A belterekben nagyon fontos kérdés a megfelelő páratartalom biztosítása, amely részben a külső hőszigetelés, valamint a belső levegő-hőmérséklet és szellőzés függvénye, de a megfelelő beltéri felületképző rendszer választása is segítheti az optimális páratartalom folyamatos fenntartását, a levegőionok számának növelését, amelynek révén tisztábbnak és frissebbnek érezzük a levegőt.

Az ún. klímavakolatok magas pH-értékük és nagy párafelvevő képességük révén szabályozzák a nedvességet, a belterek páratartalmát, ezzel csökkentve az egészségkárosító tényezők kialakulásának lehetőségét. A speciális beltéri falfestékek levegőionokat generálnak, ezáltal csökkentik a pollenkoncentrációt, egészségesebbé téve a beltéri levegőt.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés