Ezért érdemes virtuális szerver opciókban gondolkodni (x)

Ha dióhéjban kellene összegezni, hogy miért érdemes virtuális szerver opciókban gondolkodni, a fő érv a rugalmas konstrukció. Egy VPS csomag esetében ugyanis bármikor lehetőség nyílik arra, hogy a csomag módosításra kerüljön. Ha időközben kiderül, hogy több CPU, RAM, SSD vagy HDD kell, esetleg ezek mindegyike, akkor az kényelmesen, egyszerűen és gyorsan elintézhető.

Hogyan működik mindez?

Nos, ha kiderül, hogy kellene 10 gigabájttal több SSD, 20 gigabájttal több HDD vagy 1 gigabájt extra RAM, akkor plusz havidíjért elő lehet fizetni rá VPS esetében. Ha jól pörög a weboldal, sok a látogató, növekszik az ügyfelek, megrendelők száma, akkor minden bizonnyal nem fog gondot okozni az, hogy néhány ezer forinttal többet fizess.

Sokkal több az, amit nyerhetsz egy kellően erős konstrukcióval. Manapság már nem tolerálják az emberek azt, hogy egy oldal betöltésére hosszas másodpercekig kelljen várni. Legfeljebb két másodperced van, de bizonyos szegmensekben már az is túl hosszú időnek bizonyul. Szinte mindenki villámgyors mobil eszközről böngészik, így ki kell szolgálni az igényeket. Máskülönben bezárják a weboldalad, és elpártolnak a konkurenciához.

A verseny az ügyfelekért minden eddiginél nagyobb. Maga a legnagyobb keresőóriás, a Google is figyelembe veszi az algoritmusában azt, hogy melyik oldal milyen gyorsan tölt be. Jobb pozíciót csíphetsz meg bizonyos kulcsszavakra, ha gyors a weboldalad, főleg, ha mobilról is. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy megfelelő motor legyen a honlapod mögött.

Mi van egyáltalán egy alap VPS csomagban?

Nézzük, hogy mire számíthatsz, ha előfizetsz egy VPS csomagra az AB Plusznál. A legkisebb csomaghoz 256 MB RAM, egy darab vCPU és 10 gigabájt HDD tárhely tartozik. Ez a három paraméter az, amiben alapvetően különböznek a csomagok, hiszen egy szolgáltatónál általában számos különböző csomag is szerepel a kínálatban.

vps szerver

Vannak azonban olyan elemei a csomagoknak, amelyik mindegyikhez jár. Vegyük például az egyik hazai szolgáltató kínálatát. Náluk minden egyes csomaghoz, a legkisebbhez, a közepesekhez és a legnagyobbakhoz is tartozik egy darab fix IP cím, Root SSH hozzáférés és választható operációs rendszer. A Vmware hpyervisor is részét képezi a VPS konstrukcióknak, amely azért előnyös, mert az egyik legstabilabb hypervisor a világon. Segítségével lehetőséged nyílik arra, hogy futtass akár Windows operációs rendszert is.

Miket érdemes tudni a VPS csomagok kapcsán?

A VPS csomagokhoz írt erőforrásokat dedikáltan biztosítják a VPS-ed számára, így biztosan nem fog csalódás érni. Nem mindegy, hogy milyen szervereket használ a szolgáltató: ha márkás, például Dell szerverekkel dolgoznak és gyors SSD meghajtókkal, akkor nyugodt lehetsz afelől, hogy gyorsan be fognak tölteni az oldalaid.

A VPS csomagokhoz technikai support is jár, jó esetben éjjel-nappal elérhető. A biztonsági mentések megléte esetén napi mentés készül, ami a nagyobb adatvesztések megelőzésére remek módszer.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés