Miért nélkülözhetetlen a tablettok? (x)

Egyre több ember használ napjainkban táblagépet, amely kisebb, mint egy laptop, viszont nagyobb, mint egy mobiltelefon. Ezt a szerkezetet elsősorban tartalomfogyasztásra állították elő, amit az audiovizuális élmény növelését biztosító nagy képernyőfelület is minőségi módon biztosít.

A kijelző szerepét is betöltő érintőképernyő azonban nem árt, ha megkapja tőlünk a szükséges védelmet. Ehhez lehet segítségünkre egy tok.

Funkció

Képzeljük el, hogy éppen külföldre utazunk, s az utazás közben szeretnénk megnézni egy érdekes filmet. Szerencsére a táblagépünk éppen kéznél van.

Nagy nehezen kitámasztjuk, elindítjuk a videót, de ekkor egy hirtelen fékezés következtében a tablet leesik a földre és összetörik. Az aun.hu oldalán megtalálható tablettokok különböző stílusban, méretben és anyagban is kaphatóak, amelyek megvédik gépünket a törésektől, ütésektől, sőt, még a szennyeződésektől is.

Ellenállás

Az előbbi szituációban például kiváló megoldás lehet az ütésálló tok légpárnás sarkakkal megerősítve. Ez a tok szilikon anyagának köszönhetően stabil tapadást biztosít, így nem csúszik le az autó műszerfaláról.

tablettok

Vannak nemcsak ütésálló, de rugalmas anyagból készült kopás- és karcálló tokok is, amelyek még ellenállóbbak az esésekkel és ütésekkel szemben. Minden esetben érdemes számításba vennünk az adott tok strapabírását, hiszen bármely változat elsődleges rendeltetése a megfelelő védelem biztosítása.

Dizájn

Ezek az eszközök nemcsak anyagukat tekintve változatosak, hanem színüket és mintázatukat tekintve is. Amennyiben fontosnak tartjuk, hogy érvényesüljön a táblagépünk dizájna, úgy érdemes átlátszó tokot választanunk.

Ha a visszafogott és elegáns alternatívákat szeretjük, úgy a szénszálas textúrájú tokokat nekünk találták ki. Amennyiben pedig gyermekünk táblagépére keresünk tokot, úgy ne feledkezzünk meg arról, hogy vannak kifejezett gyermekek számára gyártott élénkebb színű és mintázatú modellek is.

További szempontok

Választásnál érdemes minden esetben számításba vennünk, hogy ki a tablet tulajdonosa, azaz kinek a számára keresünk tokot. Miután pedig ez megvan, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy átgondoljuk, pontosan hol, mikor és milyen helyzetekben fogják használni a megvásárolni kívánt eszközt!

Nem mindegy ugyanis, hogy egy gyermek fogja használni vagy egy felnőtt. Egy gyermek könnyedén leverheti, esetleg leöntheti valamivel, így javasolt minél strapabíróbbat vennünk. Ha azonban saját magunk számára vásárolnánk, úgy is érdemes mérlegelnünk, hogy nagyrészt otthoni körülmények között, üzleti utakon, netán valahol egészen máshol szoktuk igénybe venni a készüléket.

Ha mégsem lennénk teljesen biztosak vagy nem tudnánk dönteni, ne habozzunk segítséget kérni az adott áruház ügyfélszolgálati osztályán! Az ottani szakemberek biztosan készséggel állnak majd rendelkezésünkre.

(x)

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés