Te is ápoltál már otthon családtagot? (x)

Ha valaha is kerültél olyan helyzetbe, hogy akár baleset, sérülés, akár időskor miatt, de otthon kellett ápolnod valakidet, vagy épp te voltál az, aki ápolásra szorult, akkor nagyon is jól tudod, mennyire nem egyszerű feladat ez.

Túl azon, hogy rengeteg dolgot csak a szaktudással rendelkező gyógytornászok, gyógymasszőrök tudnak megcsinálni, a lelki ápolás mellett akad sok olyan egyéb teendő, amelyet a megfelelő eszközök nélkül csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehet véghez vinni.

Természetesen a lehetetlen nem elfogadható, hiszen minden otthon ápolt szerettünknek kell táplálkoznia, tisztálkodnia, szóval ilyenkor meg kell keresni az alternatív megoldást.

Az UDOOR fürdőkádajtó csapata egész sok ilyen esetet látott már a fennállása során, és szívesen osztották meg velünk a tapasztalataikat.

fürdőkádajtó

Rövid vagy hosszú távra kell berendezkedni?

Nagyon nem mindegy, hogy egy sima lábtörés után négy vagy hat hétre kell megoldanod a fürdés, az étkezés, a mosdóba járás problémakörét, vagy épp tartós betegség vagy időskorral járó gondok miatt egy teljesen új életre kell berendezkedned.

Ha ugyanis az előbbiről van szó, akkor az ideiglenes megoldások is elegendőek, és rengeteg erőt ad a tudat, hogy ez a felépülési szakasz véges, hamarosan mindenki visszakapja a saját életét.

Ha viszont az utóbbi, akkor mindenképpen mihamarabb végig kell gondolni, hogyan lehet észszerűsíteni, egyszerűsíteni, akadálymentesíteni az otthonunkat.

A fürdőkádajtó lesz az egyik nagy segítséged!

Egy mozgáskorlátozott ember mindent másképp kell, hogy csináljon, így első körben érdemes az ő szemszögéből végignézni az otthonodat.

Mutatjuk, hogy mire figyelj!

  • Az ágy magassága nagyon fontos, hogy gond nélkül tudjon ki- és beszállni, amennyire az állapota engedi.
  • Elérhető magasságba kell, hogy kerüljön a mosdó és a mosogató.
  • Kell, hogy mindenhol legyen kapaszkodó, valami, amire az ápolásra szoruló rátámaszkodhat.
  • A csúszásgátló szőnyegek is nagy biztonságot jelentenek.
  • Az infrás csaptelepek segítenek abban, hogy minél kevesebb mozdulattal megoldja a mozgásában korlátozott a víz kiengedését és a hőmérséklet beállítását.
  • Fürdőkádajtó segítségével biztonságban, nyaktörő mozdulatsorok nélkül tud ülőfürdőt venni, ami sok esetben tovább javítja a lábadozó állapotát.

Ha úgy érzed, nektek is hasznos lenne, akkor szereld fel a fürdőkádadat az UDOOR fürdőkádajtó termékeivel!

Az önállóság létkérdés

Talán nem is kell hosszasan magyarázni, miért fontos, hogy az ember minél önállóbb legyen, még esetlegesen akkor is, ha mozgásszervi vagy egyéb korlátai vannak, esetleg pusztán az időskori nehézségek gyötrik.

Amint ugyanis elvész az önállóság, és már a létfenntartás legalapvetőbb szükségleteit sem képes valaki önállóan kielégíteni, akkor ott bizony megtörik valami. A kiszolgáltatottság érzése szörnyű, így mindenképpen azt javasoljuk, hogy minden ápoló olyan megoldások kialakítására törekedjen, amivel az ápolt minél tovább tudja egyedül ellátni magát. Így mindkét fél élete könnyebb lesz, ami az ilyen helyzetekben létkérdés.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés