Hogyan érdemes robotgépet választani? (x)

Aki igazán szeret sütni és főzni, annak elengedhetetlen, hogy legyen otthon egy igazán jó konyhai robotgépe. Az eszköz rengeteg mindenre használható, nagyban megkönnyíti a mindennapos ételkészítést. Mindegy tehát, hogy házi tésztát készítenénk, vagy egy igazán krémes sütit tennénk az asztalra, a robotgépre szükség lesz. Lássuk, hogyan érdemes készüléket választani!

Válasszuk ki a típust!

Mindenkihez más-más gép illik, hiszen nem mindenki ugyanarra használja a konyhai eszközt. Az onlineMárkaboltok robotgépei között többféle típussal találkozhatunk, hiszen léteznek tálas és kézi változatok egyaránt. Aki keveset süt, annak valószínűleg elegendő lesz egy alapfelszerelés, azonban egy profibb szakácsnak már nem árt egy komolyabb készülék. Érdemes minél nagyobb teljesítményre képes változatot beszerezni, hogy mindenképpen használni tudjuk arra, amire kitalálták. 

konyhai robotgép

A tálas verziók nagy előnye, hogy azt nem kell a kézben fogni, így amíg kever, addig nyugodtan előkészíthetjük a további hozzávalókat. Dagasztani pedig nem is lehet a kézivel, így ha sokat szeretnénk tésztát készíteni, akkor mindenképpen a tálas robotgépre lesz szükség. A másik előny, hogy amikor nagyobb adag sütemény vagy hab készül, akkor az embernek semmi kedve mellette állni perceken keresztül. 

Mekkora legyen a tál nagysága?

Ha a háztartásban csak ketten élnek, nincs sem gyerek, sem nagyobb család, akkor nem muszáj rögtön a legnagyobb változatra voksolni. Nem mindegy azonban, hogy 1,2 litereset veszünk, vagy egy 6 liter befogadására alkalmas darab van a konyhában. A nagyobb kapacitásúnak azonban az lehet a hátránya, hogy abban 1-2 tojás felverése szinte lehetetlen, ugyanis a keverők nem érik el a tál alját. 

Milyen alkatrészek kellenek hozzá?

Nem mindegy, hogy egy szett mit tartalmaz, hiszen végig kell gondolni, hogy milyen egyéb kiegészítőkre van szükség a mindennapos sütéshez és főzéshez. Léteznek extra változatok, amikben található a habverő mellett dagasztó, daráló, reszelő, gyümölcscentrifuga, de még gabonaőrlő és fagylaltkészítő egyaránt. Az aprító szintén része lehet, ami igen hasznos tud lenni sajtok, magvak, hagyma esetén, amikor az embernek nincsen kedve szeletelni. Ezeket egy nyomással össze lehet aprítani, így pillanatok alatt készen lehet bármi, ami az ételbe kellhet. 

A konyhai robotgépek anyaga és teljesítménye

Ahogy korábban már említettük, fontos, hogy minőségi gépet szerezzünk be, olyan típust, aminek a teljesítménye megfelelő az igényeinkhez. A piacon jelenleg 400 watt-tól egészen 1600 wattig találhatunk készülékeket, így nagy a szórás ezzel kapcsolatban. Egy tésztához bőven elegendő egy alacsonyabb teljesítményű, azonban a rendszeres kenyérsütéshez nem árt egy 800-1000 wattos teljesítményű típus. 

Az anyag esetében pedig nem árt ügyelni arra, hogy az alkatrészek fémből vagy műanyagból készüljenek. Mivel egy minőségi gép garantáltan évekig szolgálja a családot, így inkább a fémet kell választani, hiszen ez jóval tovább bírja majd a strapát.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés