Hogyan tápláld helyesen a kiscicát? (x)

Hogyan tápláld helyesen a kiscicát?

Az édesanyák bölcs és hatalmas szívű teremtmények. Ugyanígy van ez a macskák világában is, hisz sok praktikát képesek bevetni azért, hogy a csemetéik a legjobb körülmények között cseperedjenek. A barátnőmmel történt meg – aki egyébként nagy kutyabarát – hogy egy macskamama jól megnézte magának, és rábízta a három gyönyörű és vadóc kis csemetéjét.

A kismacska első hónapjai

Ha te is macska ellátásához keresel megoldásokat, akkor a Falatozoo.hu állateledel webáruház macskatápok oldalán remek termékeket találsz. Ha kiscica kerül hozzád, akkor mindenképpen speciális tápanyagokkal kell őt ellátni, hogy egészséges felnőtt válhasson belőle. Csak így biztosíthatod, hogy a növekedése kiegyensúlyozott és megfelelő legyen. Persze ez nem azt jelenti, hogy dundi macskává tedd, hiszen számukra sem egészséges a túlsúly.

kiscica

Ugyanúgy, mint a gyerekek, a kismacskák is nagyon látványosan és gyorsan növekednek az életük első szakaszában. Az első 3-4 hétben a cicamama szoptatja őket, de ezt követően a kis vadócok étvágya nagyon megnő, a tej pedig általában apadni kezd. 

A hozzátáplálásra innentől kezdve van szükség. A harmadik hónap után pedig már csak kölyköknek való eleséget lehet nekik adni. Persze az eledelhez való hozzászoktatásról sem szabad elfeledkezni! Kezdő cicagazdiként az első macskádat a legjobb, ha 8-16 hetes korában viszed haza, amikor már teljesen önállóan tud enni.

A gyors fejlődés támogatása minőségi ételekkel

Azt szokták javasolni, hogy inkább ismertess meg a kiscicával többféle étket: száraztápot és nedves eleséget, de még akár saját főzésű ennivalót is. Ez abban az esetben lehet nagyon hasznos, ha valami miatt változtatni kell az etetési módon. Megkönnyítheti az átmenetet. Minden esetben ügyelj nagyon arra, hogy a kis tigrised megkapja az életkorának megfelelő mennyiségű és minőségű vitamint és ásványi anyagot! A fejlődés gyors, és ezt azzal segítheted a legjobban, ha nagyon jó minőségű táplálékot adsz neki.

Egy 4 hónapos kiscica emésztőrendszere még fejlődésben van, ám az étvágya nagy. A többszöri etetés a megoldás, amikor is egyszerre nem túl sokat adsz neki rendszeres időközönként. Az időpontokat ne variáld! Előfordulhat az is, hogy éjszaka kell etetni, ugyanúgy, mint a gyerekek esetében.

Folyadékpótlás

4-6 hónapos korban még több alkalommal etesd a kis szeretetgombócot, ideális a három főétkezés biztosítása. A cicák éjjel aktívabbak, előfordulhat tehát, hogy akkor éheznek meg. A száraztápok kalóriadúsabbak, igy óvatosan velük! Hét hónapos kortól pedig már elég lehet a kétszeri főétkezés. A folyadékpótlás is ugyanolyan lényeges, mint a minőségi étel, de ez a vizet, és ne a tejet jelentse! A cicusok nagy részének megy a hasa tőle.

A barátnőm betartotta a fentieket, és szerencsére remekül átvette a mamacica szerepét, és a mai napig becsülettel gondozza a három szép kis vadóc puhatappancsos barátját.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés