A biztonságos műanyag kulacs kiválasztása (x)

Fontos vásárlás előtt arról tájékozódni, hogy melyek a biztonságos, egyáltalán nem káros kulacsok. Manapság már fokozottan oda kell figyelnünk egy ilyen termék kiválasztása és vásárlása során, ugyanis szinte mindenhol lehet kapni ilyet, legyen szó nagyáruházról, játékboltról vagy papírboltról. A piac már elég telített, így a kulacsok minősége is elég változó. Egyáltalán nem mindegy, milyet választunk.

A kulacs használat trendi

Az eldobható, egyszer használatos palackok mindennapos jelenléte kezd egyre inkább háttérbe szorulni, és teret nyernek a tartós, minőségi kulacsok. Ez környezetvédelmi szempontból egy nagyon jó irány, hisz így egyénileg tudjuk csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat. A minőségi, környezetbarát kulacsok megtalálása sohasem volt olyan egyszerű, mint manapság, ugyanis számtalan ilyen eszköz áll rendelkezésedre, válogass nyugodtan a Termoszbolt.hu műanyag kulacsai közül.

termosz

A környezetvédelmi szempontok mellett nem elhanyagolható az sem, hogy rengeteg pénzt spórolhatunk, ha nem kell minden nap palackozott üdítőket vásárolnunk, sőt, még egészségügyi szempontból is nagy pozitívum lehet, ha műanyag kulacsra váltunk.

Fontos összetevő a kulacs anyaga

Ha már az egészségügy szóba került, nem elhanyagolható szempont, hogy a kulacsvásárlás egyik sarkalatos pontja maga a kulacs anyaga. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen műanyagból készült a kulacs. Mind saját, mind családtagjaink egészségére szeretünk fokozottan odafigyelni, lényeges ez egy ilyen eszköz esetében is. Fokozottan figyeljünk oda, amikor meleg vagy savas ételeket, italokat rakunk az uzsonnásdobozba, kulacsba. Rossz minőségű műanyag esetén azt kockáztatjuk, hogy káros anyagok oldódnak ki és kerülnek elfogyasztásra.

Különösen oda kell figyelni a távol-keleti, filléres weboldalakról történő rendelés során. Ezek a termékek nem kerülnek bevizsgálásra se itthon, se Európában. Sajnos itthon is találhatunk rossz minőségű műanyag kulacsokat, hisz már nem elég szimplán a “BPA mentes” feliratot keresnünk. Sok más káros anyag is kioldódhat a műanyagból, így a BPA mentesség nem jelent garanciát.

A megoldás: tapasztalat és Tritan

Az egyik, sőt, ha nem a legbiztonságosabb műanyag kulacs a Tritan palack, ami természetesen BPA mentes. Fontos, hogy ne mindig a legolcsóbb megoldásokat keressük, pláne, ha az egészségünkről van szó. Keressük a nemzetközileg elismert, nagy tapasztalattal rendelkező gyártókat. Ez is egyfajta garancia a minőségre, hisz rengeteg pénzt költenek a kutatásra, fejlesztésre, és az összes nemzetközi előírásnak meg kell, és meg is felelnek termékeik. Mind a minőségre, mind az egészségre figyeljünk oda vásárlás során. Ez az élet minden területére igaz, még az olyan apróságoknál is, mint a műanyag kulacs, vagy az uzsonnásdoboz.

Most, hogy már tudod, mire kell figyelni, meg is keresheted a hozzád leginkább illő kulacsot a Termoszbolt.hu termékei között!

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés