Padlófelújítás egyszerűen, öntapadós padlóval (x)

A padlófelújítástól a legtöbb embert az ezzel járó procedúra tántorítja el. Az új padló lerakásához – legyen az csempe, parketta, egyéb padlóburkolat – szükség van a régi padlóburkolat teljes eltávolítására, a megmaradt felület kezelésére és egyéb munkálatokra.

Ezen idő alatt a lakás gyakorlatilag használhatatlan, nem beszélve az ezzel járó porról. A bútorokat le kell takarni, a szobákat teljesen ki kell üríteni. Ezért sokan húzzák-halasztják a padlócserét.

Létezik azonban egy olyan padlóburkoló, amely nem igényli ezt a felhajtást. Amennyiben a régi padlónk viszonylag sík, a fugák nem túl mélyek, akkor egyszerűen, mindenféle egyéb művelet nélkül ráragasztható a régi burkolatra. Ezeket a padlókat Fóliás Juci weboldalán megtalálhatod öntapadós padló néven.

padlómatrica

Miért egyszerűbb az öntapadós padló lerakása az egyéb burkolatoknál?

A padlócsere bizony nagy macera. Kosszal, porral, idegeskedéssel jár, meg kell találnunk a megfelelő szakembereket, akik elvállalják a munkát, egyeztetni kell velük, alkalmazkodni kell hozzájuk. A felvert régi burkolatot ki kell hordani, konténert kell rendelni és fizetni az elszállítást.

Azonban az öntapadós padlót egyszerűen, mi magunk ráragaszthatjuk a korábbi burkolatra, ezzel elkerüljük a fenti összes műveletet. Nem lesz por, a bútorok tiszták maradnak, saját tempónkban haladva akkor csinálhatjuk, amikor csak akarjuk.

Jó tanácsok ahhoz, hogy tökéletes legyen az új padlónk

Először is rendeljünk elegendő mennyiséget az öntapadós padlóból, mert lehet, hogy már nem kapunk ugyanabból a mintából, vagy lehet, hogy a következő gyártmánynak kissé eltérő lesz a színe! A padlót tisztítsuk meg, zsírtalanítsuk, és töröljük teljesen szárazra! Nyugodtan használhatod járólapon, laminált padlón, PVC-n.

Ne használd azonban kültéren vagy olyan helyiségben, ami hideg, fűtetlen, és ne használd, ha padlófűtésed van, illetve betonburkolat esetében szükség lesz aljzatkiegyenlítőre.

Ha mély fugák vannak a padlódon, az nem probléma, bár elképzelhető, hogy ott lejjebb lesz az öntapadós padló. Ebben az esetben tegyél alá bármilyen fóliát, és akkor tökéletes lesz a tapadás. A fóliát egyébként is ajánljuk alátenni, mert ha esetleg később el szeretnéd távolítani az öntapadós padlót, akkor egyszerűen fel fogod tudni szedni, és az eredeti burkolaton semmiféle nyomot nem hagysz.

A padló lerakásakor kezdd el a fal mellett, és tedd szorosan egymás mellé a darabokat! Minden oldalon menj el a falig, ezzel megakadályozod, hogy a padló bármilyen irányban is elmozduljon. Igyekezz pontosan dolgozni, hogy ne kelljen visszaszedni a padlót, mert ezzel gyengíted a ragasztót!

És ha már leraktad

Ha elkészültél, biztosan elégedett leszel az eredménnyel. Akik kipróbálták, azt mondják, innentől nincs megállás! Akit beszippant a fóliázás feelingje, az nem tud leállni: következik a konyha, a mosdó.

A padló tisztítása könnyű, egyszerűen felmosható, nem fog megsérülni. Persze ne használj maró szereket és ne súrold fékevesztetten!

Élvezd felújított padlódat, és álmodozz a következő lépésről!

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés